Cosmote: 20.000 εθελοντές στην αναδάσωση Πεντέλης

Στο πλαίσιο της χορηγίας η Cosmote υποστήριξε οικονομικά τόσο την εν λόγω ενέργεια, όσο και τη μελλοντική συντήρηση, τη λίπανση και το πότισμα των δενδρυλλίων. Παράλληλα, σημαντική ήταν και η συμμετοχή των εθελοντών-εργαζομένων της εταιρείας, που μαζί με συγγενείς και φίλους ανέβηκαν στην Πεντέλη, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Την πρωτοβουλία χαιρέτησαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κων/νος Κιλτίδης, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και άλλα στελέχη του πολιτικού κόσμου.

Αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της Think Digital

Πιο αναλυτικά, ο Τάσος Καυκαλιάς αναλαμβάνει καθήκοντα Campaign Manager, η Μαρίνα Μπαλτατζή Account Executive, η Εύα Χριστοπούλου καθήκοντα Business Development & Operations Manager, και η Βανίνα Λέκα Account Manager υπεύθυνη για το χειρισμό Media Agencies & Διαφημιστικές Εταιρειών.

H Atcom πιστοποιείται ως Gold Certified Partner της Microsoft

Σημαντικό παράγοντα στη διαδικασία πιστοποίησης της Atcom αποτέλεσε και η πιστοποίηση του προϊόντος της Netvolution™ WCM (Web Content Management). Το Netvolution™ δοκιμάστηκε στα πλαίσια του προγράμματος “Platform Test for ISV Solutions” όπου και βρέθηκε να πληροί όλα τα κριτήρια τα οποία το καθιστούν πλέον πιστοποιημένο από τη Microsoft (Microsoft Certified).
Ακόμα, η Atcom προχώρησε, τον χρόνο που πέρασε, στην ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας Atcom Internet and Multimedia Ltd, με έδρα το Λονδίνο. Σκοπός της νέας εταιρείας είναι η εμπορική προώθηση στη διεθνή αγορά του NetvolutionΤΜ.

Στρατηγική συνεργασία SingularLogic – Microsoft

Η πιστοποίηση αυτή αφορά στη διαχείριση, μεταπώληση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, που απαιτούνται σε μεγάλα συμβόλαια αγοράς ή ενοικίασης αδειών χρήσης και υποστήριξης προϊόντων πλατφόρμας Microsoft από μεγάλες επιχειρήσεις, οργανισμούς καθώς και ιδρύματα, όπως για παράδειγμα τα συμβόλαια “Enterprise Agreement” (EA) και “Select” για επιχειρήσεις και οργανισμούς με περισσότερους από 250 σταθμούς εργασίας και υπηρεσίες υποστήριξης.

Με αφορμή την παραπάνω πιστοποίηση, οι εταιρείες του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) υπέγραψαν με τη διεθνή εταιρεία, Enterprise agreement για προϊόντα πλατφόρμας Microsoft σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η SingularLogic είναι ήδη πιστοποιημένη ως Microsoft Gold Certified Partner, ενώ έχει διακριθεί στο παρελθόν ως Microsoft Independent Software Vendor καθώς και ως Microsoft Dynamics Navision Partner.

Data Concept: Σημαντική διεύρυνση του πελατολόγιου

Σημαντική διεύρυνση του πελατολογίου της παρουσίασε κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2008 η Data Concept, καθώς απέκτησε νέους πελάτες όπως την Bung, την Λυσιππος, την Coffee Planet, την JAS (Καφούνης) κ.ά., στο πλαίσιο του προγράμματος e-services του ΥΠΑΝ. Η Data Concept θα παρέχει υπηρεσίες και προϊόντα με στόχο την ηλεκτρονικοποίηση του τρόπου επικοινωνίας των πελατών της με τους δικούς τους πελάτες και την αποτελεσματικότερη προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

H Effect υλοποίησε έργο για λογαρισμό της Εθνικής Asset Management

Πριν από ένα χρόνο περίπου, η Εθνική Asset Management ΑΕΔΑΚ επέλεξε να στηρίξει τη δραστηριότητα διαχείρισης χαρτοφυλακίων επενδύσεων στο λογισμικό της Effect. Τη λύση που έχει εφαρμοστεί συνθέτουν τα Effect WMS, MiFID Suite, RM και WEB
Statement. Η λύση περιλαμβάνει αυτοματοποιημένη διαχείριση ανάλογα με το προφίλ κάθε πελάτη/επενδυτή μέσω προτύπων μοντέλων χαρτοφυλακίων, δρομολόγηση και λήψη εντολών στους φορείς εκτέλεσης εντολών, αυτόματη ενημέρωση των συναλλαγών, διαδικασίες σύγκρισης θέσεων με τους θεματοφύλακες, σύγκριση χρηματικών υπολοίπων με τους Τραπεζικούς λογαριασμούς, παραγωγή λογιστικών άρθρων για αυτόματη ενημέρωση του λογιστηρίου κ.α.

Έξι προσφορές κατατέθηκαν για έργο του Δ. Θηβαίων

Ο τίτλος του έργου είναι “Υποβολή   προσφοράς για τον  επαναληπτικό τακτικό (ανοικτό)  διαγωνισμό για το υποέργο: “Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης Πολιτών” του έργου πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης πολιτών του δήμου Θηβαίων”. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 208.500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Η Epsilon Net ιδρύει θυγατρική στη Ρουμανία

Ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες δραστηριότητες της επιχείρησης στην τοπική αγορά, οι οποίες θα είναι επικεντρωμένες στο software.
H θυγατρική της Epsilon Net, που θα έχει εμπορικό χαρακτήρα, συστάθηκε σε συνεργασία με Ρουμάνο εταίρο με γνώση της τοπικής αγοράς πληροφορικής και λογιστικών εφαρμογών.

Για το 2009 δεν προβλέπεται άλλη κίνηση επέκτασης δραστηριοτήτων στα Βαλκάνια, αν και η ελληνική εταιρεία έχει πραγματοποιήσει σχετική έρευνα αγοράς στη Βουλγαρία. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η δημιουργία μίας ακόμα θυγατρικής, της
Epsilon Business Training που δραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη της εισηγμένης, στο τέταρτο τρίμηνο του 2008 καταγράφηκε μικρή επιβράδυνση των αυξητικών ρυθμών, οι οποίοι υπήρχαν στο εννιάμηνο της περσινής χρήσης. Ωστόσο, τόσο οι πωλήσεις όσο και τα κέρδη της εταιρείας είναι αυξημένα το 2008 σε σχέση με το 2007.

Επίσης, ομαλά εξελίσσεται και το πρόγραμμα επενδύσεων της εταιρείας, σύμφωνα με το οποίο έχουν επενδυθεί περίπου 663 χιλιάδες ευρώ από τα 1,68 εκ. ευρώ των κεφαλαίων από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Oι Space Hellas – Intracom ολοκλήρωσαν έργο για το Πολεμικό Ναυτικό

Στα πλαίσια του έργου, η Space Hellas ανέλαβε την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού και λογισμικού για την υλοποίηση του Θαλάσσιου Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών. Επίσης, πραγματοποίησε τη διαμόρφωση του Μηχανογραφικού Κέντρου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας όπου εγκαταστάθηκαν τα νέα συστήματα, την εκπαίδευση του προσωπικού της Υδρογραφικής Υπηρεσίας στη λειτουργία και συντήρηση των νέων συστημάτων, την προσαρμογή των νέων συστημάτων στις υφιστάμενες υποδομές επικοινωνιών της Υδρογραφικής Υπηρεσίας, καθώς και την ψηφιοποίηση αναλογικών βαθυμετρικών και τοπογραφικών διαγραμμάτων.

Αντικείμενο του έργου ήταν η δημιουργία κατάλληλης υποδομής για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης και επεξεργασίας των Γεωγραφικών Πληροφοριών του Ελλαδικού Θαλασσίου χώρου, που υπάγεται στην αρμοδιότητα της Υδρογραφικής Υπηρεσίας. Επίσης, σημαντικό κομμάτι του έργου ήταν η ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης και διάχυσης μέσω Internet των προϊόντων της Υδρογραφικής Υπηρεσίας με μεθόδους Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Υπενθυμίζεται πως εκτός της ένωσης εταιρειών Space Hellas – Intracom, είχαν αρχικά καταθέσει προσφορές οι ενώσεις εταιρειών: 1) Symmetrics – Infomap – Virtual Trip και 2) PC Systems – Epsilon International. Η ημερομηνία ανάθεσης ήταν στις 18 Μαρτίου 2007 και ο χρόνος υλοποίησης διήρκεσε 19 μήνες. Το κόστος του έργου ανήλθε στα 1.496.880 ευρώ.

Έξι εταιρείες καέθεσαν προσφορές για έργο του Δ. Αρκαλοχωρίου

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην ανάπτυξη και εγκατάσταση συστήματος για: α) την υλοποίηση του Portal, β) SMS – 3G Υπηρεσίες, γ) GIS εφαρμογή και δ) ψηφιοποίηση υλικού Δήμων (Υποέργο ΙΙ) στα πλαίσια του έργου “Καινοτόμες Υπηρεσίες για την Ανάδειξη και Προώθηση του Πολιτιστικού – Τουριστικού Αποθέματος σε Δήμους της Κρητικής Ενδοχώρας”. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 182.700 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.