Wincor World 2009

H έκθεση που διοργανώνεται από τη Wincor Nixdorf, έγινε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο 7.500τ.μ και την επισκέφθηκαν συμμετέχοντες από 80 χώρες, (περισσότερο από 7.000 άτομα), ενώ συμμετείχαν και 40 εκθέτες. Παρουσιάστηκαν προϊόντα και λύσεις της WN σε όλο το φάσμα των τομέων που δραστηριοποιείται.

Στον τραπεζικό τομέα όσον αφορά τα συστήματα hardware, παρουσιάστηκαν τα συστήματα Intelligent Deposit, τα οποία περιλαμβάνουν τα ATM ανακύκλωσης χρήματος και τα συστήματα κατάθεσης μετρητών- κατάθεσης επιταγών, όπως το μοντέλο ProCash 3000xe, καθώς και το μοντέλο ProCash 4000xe στο οποίο υπάρχει και η δυνατότητα ανακύκλωσης χρημάτων.

Αναφορικά με τις πλατφόρμες λογισμικού, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση της πλατφόρμας ανάπτυξης ProClassic/ Enterprise Solution Suite, η οποία υποστηρίζει multichannel αρχιτεκτονική, συνδυάζοντας τα προϊόντα λογισμικού από 4 διαφορετικές κατηγορίες -Channel Delivery, Banking Business Enabling, Management & Optimization καθώς και Security.

Στον τομέα του λιανεμπορίου, κεντρικά θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν οι αυτοματοποιημένες λύσεις εξόδου από το κατάστημα (self checkout systems), το TP.net το οποίο και αποτελεί την προμετωπίδα των λύσεων της  Wincor Nixdorf για το λιανεμπόριο, παρουσιάστηκε και φέτος, παράλληλα με ανακοίνωση της υιοθέτησής του από μεγάλες αλυσίδες του παγκόσμιου εμπορίου Praktiker,Ομιλος Inditex (Zara,Massimo Dutti,Pull & Bear κλπ),Systeme U Γαλλία,COOP Italia.

Τέλος στον τομέα των υπηρεσιών παρουσιάστηκαν οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες της WN για την ομαλή λειτουργία των συστημάτων και εφαρμογών που συνθέτουν το πληροφοριακό σύστημα της επιχείρησης και τον έλεγχο όλων των διαδικασιών που αφορούν στην IT υποδομή της.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις της στο Νetfax, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της WN Ελλάς κα Μπασέλα, αφού ευχαρίστησε θερμά τους πελάτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εταιρείας ανέφερε: “Φέτος ήρθαν εκπρόσωποι από περίπου 40  πελάτες μας , με τους οποίους αναλύσαμε τη χρήση των ΙΤ – Λύσεων ση βελτίωση των διεργασιών του πελάτη αλλά και στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους., δηλ. μιλήσαμε για HW, SW και Services.

Αυτό είναι σημαντικό για εμάς, διότι αυτός είναι και ο στρατηγικός μας στόχος, δηλ. να συνδυάσουμε τα 3 στοιχεία σε μια έννοια που μπορεί να φέρει πραγματική βελτίωση στα processes του πελάτη. Υποσχόμαστε δε ότι θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε προς αυτή την κατεύθυνση, ότι θα επικεντρωθούμε στο να γίνουμε δυνατός συνεργάτης των πελατών μας με καινοτομία και ποιότητα.

Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Θα επικεντρωθούμε στο core business μας, που είναι η προσφορά hardware και software λύσεων και να είμαστε η εταιρία-ειδικός “σε θέματα banking – retail processes , δίδοντας αυτό που χρειάζεται να δοθεί, δηλ. ΛΥΣΕΙΣ. Το ρητό μας είναι “Αν δεν σκεφτούμε το μέλλον, δεν θα έχουμε μέλλον”.

Paderborn, Γερμανία, Του απεσταλμένου μας Νίκου Τσίτσα

H Motorola στις κορυφαίες εταιρείες σύμφωνα με τη Gartner

Το Gartner Magic Quadrant τοποθετεί προμηθευτές σύμφωνα με την ικανότητά τους να εκτελούν και το βαθμό ολοκλήρωσης του οράματός τους σε λύσεις υποδομής ασύρματης τοπικής δικτύωσης (WLAN).

Ως προς το πρώτο κριτήριο, η Gartner αξιολογεί τους παρόχους τεχνολογίας βάσει της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της διεκπεραίωσης, των συστημάτων και των μεθόδων ή των διαδικασιών που επιτρέπουν στην απόδοση του παρόχου Πληροφορικής να γίνεται πιο ανταγωνιστική, αποδοτική και αποτελεσματική και να επηρεάζει θετικά τα έσοδα, το βαθμό διατήρησης πελατών και τη φήμη.

Ως προς το κριτήριο ολοκλήρωσης οράματος, η Gartner αξιολογεί τους παρόχους τεχνολογίας επί της ικανότητάς τους να διατυπώνουν πειστικά λογικές δηλώσεις σχετικά με την τρέχουσα και τη μελλοντική κατεύθυνση, καινοτομία, ανάγκη πελατών και δυνάμεις ανταγωνισμού της αγοράς, και πόσο καλά τοποθετούνται στο διάγραμμα της Gartner.

Cisco Expo 2009

Οι επισκέπτες της Cisco Expo 2009 θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση της Cisco και των συνεργατών της και να δουν στην πράξη ενδιαφέρουσες λύσεις για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Η ανανεωμένη Cisco Expo 2009 θα φιλοξενήσει περισσότερες εφαρμογές και λύσεις για τις κάθετες αγορές, πραγματικά case study πελατών, καινοτομίες ερευνητών, παρουσιάσεις από διακεκριμένους ομιλητές αλλά και ανοιχτές συζητήσεις και πάνελ με υψηλόβαθμα στελέχη του χώρου.

H Konica Minolta μέλος του Global Compact των Ην. Εθνών

Το Global Compact αποτελείται από ένα πλαίσιο των εθελοντικών αρχών δράσης, που προτάθηκε πρωταρχικά από τον τέως Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών τον κ. Κόφι Αννάν το 1999 και ξεκίνησε επίσημα το 2000. Είναι μια πρωτοβουλία να λυθούν τα διάφορα αυξανόμενα παγκόσμια ζητήματα όπως η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, περιβαλλοντικές ανησυχίες και κοινωνικές διαφορές με την ενθάρρυνση της κάθε επιχείρησης να εκπληρώσει τη σταθερή αύξηση και ανάπτυξη. Αυτό επιτυγχάνεται με την υπεύθυνη άσκηση δημιουργικής διοίκησης και την εξασφάλιση της ύπαρξης ακέραιης και δίκαιης εταιρικής πολιτικής. Περισσότερες από 6500 επιχειρήσεις ή οργανώσεις έχουν υπογράψει αυτήν την πρωτοβουλία έως σήμερα.

 

Ο Δημήτρης Χουστουλάκης αναλαμβάνει Sales Account Manager της Commsquare

Στις αρμοδιότητες του κ. Χουστουλάκη περιλαμβάνεται η ενίσχυση των σχέσεων καθώς και η προώθηση των υπηρεσιών της Commsquare στην Νότια και Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των δραστηριοτήτων της Commsquare στην περιοχή.
Ο Δ. Χουστουλάκης προέρχεται από την Space Hellas στην οποία κατείχε την θέση του Account Manager στο τμήμα πωλήσεων, υπεύθυνος για την αγορά των Τηλεπικοινωνιών. Στο παρελθόν είχε εργαστεί στην WIND Hellas, αρχικά ως μηχανικός στο τμήμα Operations & Maintenance και στην συνέχεια στο τμήμα εταιρικών πωλήσεων ως Business Solutions Specialist.

PWC: Επένδυση στην τεχνολογία για μείωση του ενεργειακού κόστους

Τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, ανακοινώθηκαν χθες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum) στο Νταβός, στην Ελβετία. Η βεβαιότητα των CEOs ως προς τις προοπτικές των επιχειρήσεών τους έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2003, τη χρονιά που η PwC άρχισε να καταμετρά τις προβλέψεις τους.

Σε όλες τις χώρες, μόλις το 21% των CEOs δήλωσαν σίγουροι ότι τα έσοδά τους θα αυξηθούν μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το 50% της περσινής έρευνας. Πάνω από το ένα τέταρτο των CEOs που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν απαισιόδοξοι για τις προοπτικές τους τον επόμενο χρόνο.

Πάνω από το 80% δήλωσε ότι επιδιώκει να μειώσει το κόστος της ενέργειας, εντοπίζοντας καλύτερους τρόπους διαχείρισης των λειτουργιών της εταιρείας τους, ενώ περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι αναζητούν εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Οι εταιρείες επενδύουν ακόμη στην τεχνολογία, προκειμένου να μειώσουν την ενεργειακή εξάρτησή τους και προσπαθούν να εξασφαλίσουν μελλοντικά ενεργειακά αποθέματα.

Στρατηγική συνεργασία Cisco – Dell

Οι εταιρείες διεύρυναν την υφιστάμενη παγκόσμια συμφωνία τους για να συμπεριλάβουν τα συστήματα data centre switching Cisco Nexus 5020 ως μέρος των επιχειρηματικών λύσεων υποδομής της Dell με τους servers και τις αποθηκευτικές λύσεις της Dell. Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία, η Dell θα προσθέσει τους Cisco Nexus 5020 switches, που υποστηρίζουν 10 Gigabit Ethernet και Fibre Channel over Ethernet (FCoE), στις λύσεις Dell Power EdgeTM servers και στα αποθηκευτικά συστήματα Dell EqualLogicTM , PowerVaultTM και Dell|EMCTM.

Ο Κώστας Στρατής νέος Εμπορικός Διευθυντής της DSGI

Ο Κ. Στράτης, ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Όμιλο το 1998 ως Assistant Product Manager. Το 2001 ανέλαβε Group Buyer Μικροσυσκευών & Κλιματιστικών και το 2004 τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή για τον ίδιο τομέα, ενώ μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή στον τομέα των Συσκευών Ήχου & Εικόνας.