Fujitsu Siemens: Ευκολία στην ενοποίηση συστηματών Oracle

Μέσω αυτού του μοναδικού Ν+1 συστήματος διαθεσιμότητας, το FlexFrame for Oracle RE παρέχει ένα αυτοματοποιημένο, ταχύτατο σύστημα αποκατάστασης (failover) με στόχο να διασφαλίσει τους φυσικούς και εικονικούς server.

Effect: Νέα εφαρμογή διαχείρησης αιτήσεων χρηματοδότησης

Η Λύση Effect/Τεμπμε έρχεται να καλύψει την ανάγκη διαχείρισης των αιτήσεων χρηματοδότησης των ΜΕ/ΠΜΕ που εγκρίνονται από την Τράπεζα και προωθούνται προς την Τεμπμε. Η εφαρμογή διαθέτει διαδικασία αρχειοθέτησης των αιτήσεων που έχουν καταχωρηθεί, των στοιχείων ΜΕ/ΠΜΕ που έχουν εγκριθεί από την τράπεζα και των απεσταλμένων αρχείων. Επίσης, διαθέτει μηχανισμούς ασφαλείας που προστατεύουν από την διπλή αναφορά συναλλαγών. Λειτουργεί αυτόνομα με βάση δεδομένων Microsoft SQL Server ενώ παράγει τα XML αρχεία που απαιτούνται για την ενημέρωση της Τεμπμε.

LG Electronics: Αύξηση πωλήσεων κατά 20%

Οι ενοποιημένες πωλήσεις συμπεριλαμβανομένων και των θυγατρικών αυξήθηκαν κατά 18,4% φτάνοντας τα 63,18 τρισεκατομμύρια krw (46,39 δις δολάρια), ενώ τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη έφτασαν τα 4,05 τρισεκατομμύρια krw (2,97 δις δολάρια).

Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2008 διαμορφώθηκαν ως εξής: Οι πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκαν κατά 22,5%, φθάνοντας τα 13,37 τρισεκατομμύρια krw (9,82 δις δολάρια) και τα λειτουργικά κέρδη τα 101 δισεκατομμύρια krw (74,16 εκ. δολάρια).

Έρευνα του Ο.Π.Α. για το Facebook

Ο μέσος χρήστης του facebook το επισκέπτεται 2- 3 φορές καθημερινά, αφιερώνει κατά μέσο όρο 10-15 λεπτά ανά επίσκεψη και οι κυρίες ασχολίες του είναι να επικοινωνεί και να μαθαίνει προσωπικά στοιχεία των φίλων του, να αναζητά παλιούς φίλους και γνωστούς αλλά και να ασχολείται με τα παιχνίδια και τις διάφορες εφαρμογές που παρέχει η ιστοσελίδα.

To facebook αποτελεί ένα μέσο με το οποίο οι χρήστες του έχουν αναπτύξει μια στενή σχέση όπως άλλωστε γίνεται φανερό από το 42% των χρηστών που δηλώνει πως του είναι απαραίτητο αλλά και το 80 % των χρηστών που κατατάσσει το facebook τουλάχιστον μέσα στις 5 πιο αγαπημένες του ιστοσελίδες εκ των οποίων το 15 % θεωρεί το facebook την πιο αγαπημένη του ιστοσελίδα.

H HP αύξησε το μερίδιο αγοράς στους x86 servers

Η HP πέτυχε να μεγαλώσει το δικό της μερίδιο αγοράς κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες, πετυχαίνοντας ρυθμό ανάπτυξης 2,3% όταν ο συνολικός ρυθμός της αγοράς κινήθηκε στο -16 %. Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, η HP κατέκτησε συνολικό μερίδιο αγοράς 49,5% ποσοστό μεγαλύτερο του 40,7% που πέτυχε το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, ενισχύοντας τη δυναμική πορεία ανάπτυξης στη συγκεκριμένη αγορά. Η HP είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που κινήθηκε ανοδικά σε μία περίοδο κατά την οποία το σύνολο της αγοράς παρουσίασε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

H Profile ανέλαβε σημαντικό αριθμό έργων σε χώρες του Ισλαμικού Κόσμου

Ήδη αρκετά από τα έργα αυτά έχουν παραδοθεί και καλύπτουν όλες τις ιδιαιτερότητες του Islamic Banking & Finance καθιστώντας την Profile αξιόπιστο προμηθευτή τραπεζικών συστημάτων καθώς και συστημάτων διαχείρισης επενδυτικών δραστηριοτήτων σε αυτές τις ειδικές αγορές και διευρύνοντας τις προοπτικές ανάληψης νέων έργων. Ακόμα, στα πλαίσια παρουσίας της στην περιοχή, η Profile ανακοινώνει την συμμετοχή της στο διεθνές τραπεζικό συνέδριο και έκθεση τεχνολογίας Meftec 2009 για τρίτη συνεχή χρονιά, η οποία πραγματοποιείται στο Bahrain, στις 10-11 Φεβρουαρίου.

H SoftOne υλοποίησε έργο CRM για την AKS Hotels

Το Τμήμα Πωλήσεων της AKS Hotels θα έχει πλέον on line πρόσβαση σε ένα κοινό ενημερωμένο αρχείο ιστορικού Πωλήσεων, επαφών και εταιρειών, ενώ κάθε σχετική ενέργεια πωλήσεων και “requests” θα καταγράφεται/συντονίζεται μέσω του προγράμματος.

Η AKS Hotels σε συνεργασία με την εταιρεία παροχής λογισμικών προγραμμάτων  Softone ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2007 το σχεδιασμό, παραμετροποίηση και προσαρμογή του προγράμματος CRM, στις νέες εμπορικές και λογιστικές απαιτήσεις της AKS Hotels.

Για τις CRM λύσεις η SoftOne αξιοποιεί την ενότητα – πλατφόρμα Business Processes, ενότητα που είναι επιλέξιμη και πλήρως ενταγμένη στον κορμό των συστημάτων Soft1 300 & Soft1 ERP.

H Sieben ολοκλήρωσε έργο για λογαριασμό του Ομίλου Planus

Ο όμιλος Planus δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλιοχαρτοπωλείου διαθέτοντας πλέον ένα δίκτυο 37 μελών και πάνω από 55 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Κύριος στόχος του έργου ήταν η πλήρης αυτοματοποίηση της παραγγελίας, κάτι που επιτεύχθηκε με την υιοθέτηση του PocketBiz Warehouse το οποίο παρέχει άμεσο έλεγχο των παραλαβών σε όλο τους το φάσμα, ενώ η διαχείριση των παραγγελιών αυτοματοποιείται υποστηρίζοντας τη δουλειά του αποθηκάριου.

Ταυτόχρονα η απογραφή της αποθήκης μετατράπηκε σε παιχνίδι με τη χρήση barcodes, ενώ  με τη μετακόμιση της αποθήκης στις νέες εγκαταστάσεις θα ολοκληρωθεί πλήρως η λειτουργία του υποσυστήματος Picking και Ενδοδιακινήσεων λαμβάνοντας πλέον υπόψη τη χωροταξία της αποθήκης και επιτυγχάνοντας την πλήρη αρχικοποίηση της. Το έργο ολοκληρώθηκε σε δύο σχεδόν μήνες ενώ το κόστος υλοποίησης -συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού- ήταν στα 20.000 ευρώ.

2,26 δισ. δολάρια έσοδα για τη SAS το 2008

Τα έσοδα παρουσίασαν αύξηση 5,1% σε σχέση με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2007, ενώ η εταιρεία αύξησε την πελατειακή της βάση προσθέτοντας 2.600 νέους πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η SAS, παρά το γενικότερο αρνητικό οικονομικό κλίμα, επιτυγχάνει αύξηση εσόδων για 33η συνεχή χρονιά.

Οι τομείς εκείνοι στους οποίους η SAS παρουσίασε μεγαλύτερη ανάπτυξη ήταν αυτοί των analytics, του data mining και των λύσεων που βοηθούν τους οργανισμούς να διατηρούν τους υπάρχοντες πελάτες και να προσελκύουν νέους, να διαχειρίζονται τους κινδύνους και να βελτιστοποιούν τις διαδικασίες.