Mobile broadband στα 42 mbps από την Ericsson

Η αυστραλιανή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telstra, η οποία αυτή τη στιγμή πρωτοπορεί στις ταχύτητες δεδομένων κατερχόμενης ζεύξης HSPA με έως και 21 Mbps στο εμπορικό της δίκτυο Next G(TM), καλωσορίζει την επίδειξη της τεχνολογίας πολλαπλών τηλεπικοινωνιακών φορέων, η οποία θα βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία των πελατών σε ολόκληρη την περιοχή κάλυψης δικτύου.  Η τεχνολογία πολλαπλών τηλεπικοινωνιακών φορέων είναι το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του HSPA και δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να λαμβάνουν δεδομένα ταυτόχρονα σε δύο κανάλια συχνοτήτων.

Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες οπτικών εφε επέλεξαν Blade Server της HP

Ειδικότερα, η αυστραλιανή εταιρεία Animal Logic και η Paprikaas στρατηγικός εταίρος της DreamWorks Animation, πέτυχαν την παραγωγή μεγαλύτερου όγκου ψηφιακού περιεχομένου με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα, μειώνοντας το κόστος και το χώρο αποθήκευσης δεδομένων στα data center τους μέσω των τεχνολογιών HP BladeSystem και HP ProLiant.

Nέα πρωτοποριακή υπηρεσία από την Best Practice Consulting

Με την υπηρεσία αυτή επιτυγχάνονται δύο στόχοι: Οι Business χρήστες λαμβάνουν διαβαθμισμένη πρόσβαση προς τις αναφορές μέσα από το εταιρικό Intranet χωρίς να απαιτείται η είσοδος στο Siebel ενώ προσφέρεται ταυτόχρονα η δυνατότητα γρήγορης  και εύκολης δημιουργίας νέων  αναφορών κάνοντας χρήση των εργαλείων Microsoft SQL Server Reporting Services που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στην αγορά πληροφορικής. Η ομάδα συμβούλων της Best Practice Consulting έχει ήδη υλοποιήσει επιτυχώς την υπηρεσία αυτή σε μεγάλη Ελληνική Τράπεζα.

Μέσω του προθέματος 1777 πραγματοποιούνται οι κλήσεις της Lannet

Όσον αφορά τους πελάτες με αδεσμοποίητο τοπικό βρόγχο(LLU) καθώς  και πελάτες Α.Ρ.Υ.Σ (ΑDSL) δεν είναι εφικτή προς το παρόν, η παροχή αυτών των υπηρεσιών. Τέλος, η Διοίκηση της Lannet ενημερώνει τους πελάτες της ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ενώπιον των Αρμόδιων Αρχών για την αποκατάσταση της λειτουργίας του δικτύου της και ζητά την κατανόηση των πελατών που συνεχίζουν να την εμπιστεύονται.

Πρωτιά της LG στις LCD οθόνες για 4η συνεχή χρονιά

Αυτό επικυρώνεται με τα πρόσφατα αποτελέσματα της έρευνας Context/ΒΝΑ (Brian Norris Associates), της μεγαλύτερης ανεξάρτητης εταιρείας ειδικευμένων συμβούλων και έρευνας στον κλάδο των consumer electronics στην Ευρώπη, όπου στην Ελλάδα οι LG LCD οθόνες, ξεκινώντας το 2003 από το 7,9% έφτασαν το 2008 στο 28,5%, υπερτριπλασιάζοντας το μερίδιο αγοράς, σημειώνοντας διαφορά 10% από την επόμενη εταιρεία.

Όμιλος Printec: Νέες λύσεις άμεσης έκδοσης καρτών σε συνεργασία με την MagΤek

Η συνεργασία των δυο εταιρειών θα έχει σαν αποτέλεσμα τη διάθεση των λύσεων άμεσης έκδοσης και παραγωγής καρτών και στις δεκατέσσερις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος. Οι λύσεις άμεσης έκδοσης της MagTek, παρέχουν άμεση, εύκολη και ασφαλή έκδοση τραπεζικών καρτών (χρεωστικών/ πιστωτικών/ ανάληψης μετρητών) μέσα στο τραπεζικό κατάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, με το  Express Card 1000 της MagTek, η Printec θα παρέχει στους πελάτες της ένα υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών, καθώς οι πελάτες των τραπεζών θα μπορούν να προμηθεύονται τις προσωποποιημένες τραπεζικές τους κάρτες, μέσα στο κατάστημα άμεσα, μέσα σε λίγα λεπτά.

Νέο collaboration site για τη Sieben

Έχοντας αναπτύξει ένα σημαντικό δίκτυο συνεργατών και προκειμένου να προωθήσει και να διευκολύνει το έργο των συνεργατών της η εταιρία μας αποφάσισε να δημιουργήσει ένα site ειδικά απευθυνόμενο στις ανάγκες τους. Με αυτό τον τρόπο οι συνεργάτες θα έχουν στα χέρια τους ένα χρηστικό κι εύχρηστο εργαλείο προκειμένου να αναζητούν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ολοκλήρωση των εργασιών τους, ενώ θα είναι σε θέση πλέον να εκτελούν on-line παραγγελίες.

Η ΕΕΤΤ παρουσίασε το σχέδιο δράσης για το 2009

Πριν την αναλυτική παρουσίαση των δράσεων της ΕΕΤΤ για το τρέχον έτος, ο Ν. Αλεξανδρίδης έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου της Ρυθμιστικής Αρχής για το 2008. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΤΤ είχε  ανακηρύξει το 2008 ως έτος “Ποιοτικής Ευρυζωνικότητας” υλοποιώντας σημαντικές δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Στις δράσεις αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων α) η έκδοση του Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, με τον οποίο η ΕΕΤΤ αποσκοπεί στη διευθέτηση καίριων ζητημάτων/ προβλημάτων στη σχέση παρόχου-καταναλωτή , β) η δημοσιοποίηση των Δεικτών διευθέτηση καίριων ζητημάτων/ προβλημάτων στη σχέση παρόχου-καταναλωτή , β) η δημοσιοποίηση των Δεικτών Ποιότητας, οι οποίοι στοχεύουν στην άμεση, εύκολη και γρήγορη πρόσβαση των καταναλωτών στις πληροφορίες που αφορούν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και γ) η τροποποίηση της Προσφοράς Αναφοράς για την Αδεσμοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόχο (RUO), η οποία αναμένεται να διευκολύνει περαιτέρω τη συνεγκατάσταση στα Αστικά Κέντρα (Α/Κ) του ΟΤΕ, ώστε να επεκταθεί πιο εύκολα η ευρυζωνικότητα ιδίως στην περιφέρεια.

H SAP υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη Landis+Gyr

Η ολοκληρωμένη λύση θα υλοποιεί από άκρη σε άκρη συγκεκριμένες  επιχειρηματικές διεργασίες – από τον μετρητή μέχρι τις εμπορικές εφαρμογές – και θα παρέχει ένα νέο επίπεδο διαφάνειας και διαθεσιμότητας των ενεργειακών δεδομένων, παρέχοντας υψηλότερη αποδοτικότητα των διεργασιών και της ενέργειας για τις εταιρίες παροχής ενέργειας.

H Cosmote απέκτησε το 95% της θυγατρικής της AMC

Το τίμημα για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού ανέρχεται σε 48,2 εκ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Cosmote θα κατέχει άμεσα ή έμμεσα (μέσω της κατά 97% θυγατρικής της Cosmo-Holding Albania) ποσοστό 95% της AMC. Η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της Cosmote, πέραν της ιδιαίτερα συμφέρουσας αποτίμησης, θα επιτρέψει και την καλύτερη διαχείριση των ταμειακών ροών του Ομίλου. Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων κυβερνητικών και ρυθμιστικών αρχών της Αλβανίας.