Απαραίτητο το internet στον τομέα των επιχειρηματικών ταξιδίων

Η καλή Wi-Fi σύνδεση εκτιμάται πλέον περισσότερο από κάθε άλλη πολυτελή υπηρεσία. Άλλωστε η κρίση δεν επιτρέπει πλέον τις πολυτέλειες, σύμφωνα με την έρευνα, που φέρει τίτλο “Ο Λιτός Ταξιδιώτης – Οι επιπτώσεις των επιχειρηματικών περικοπών στην επιλογή ξενοδοχείων”. Η έρευνα δείχνει ότι τα στελέχη θα πραγματοποιούν πλέον λιγότερα, μικρότερης διάρκειας και φθηνότερα επιχειρηματικά ταξίδια το 2009, ενώ θα απαρνηθούν τις πολυτελείς παροχές και θα προτιμήσουν πιο απλές και αποδοτικές υπηρεσίες. Το ένα πέμπτο από τα 354 στελέχη που ερωτήθηκαν σε Ασία, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική απάντησαν ότι η σύνδεση στο Internet ήταν αρκετά πιο σημαντική από ένα ήσυχο δωμάτιο.

Oι CPI & Artemis ολοκλήρωσαν έργο για την ασφάλεια Φωτοβολταϊκών Πάρκων

Η Artemis ITS, μεταξύ των δραστηριοτήτων της, αναλαμβάνει την κατασκευή Φωτοβολταϊκών Πάρκων και επιπλέον διαθέτει πλατφόρμα για την απομακρυσμένη επίβλεψή τους σε πραγματικό χρόνο. Η CPI είναι σε θέση να παρέχει  ολοκληρωμένες λύσεις (θέασης-καταγραφής) εσωτερικού και εξωτερικού χώρου μέσα από μια πλήρη γκάμα προϊόντων που αφορούν το δικτυακό video.
Για την συγκεκριμένη εφαρμογή, επιλέχθηκε η κάμερα Axis 211 η οποία είναι κατάλληλη για εξωτερική χρήση, ενώ είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη στις ακραίες συνθήκες λειτουργίας που επικρατούν σε ένα Φωτοβολταϊκό  Πάρκο.

Πιθανή συνεργασία Info-Quest & Rainbow

Στο πλαίσιο των σχετικών συζητήσεων αξιολογούνται όλες οι νομικές και οικονομικές παράμετροι, με σκοπό να επιλεγεί η προσφορότερη μορφή συνεργασίας. Το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί έγκαιρα και υπεύθυνα για την πορεία των συζητήσεων.

H Epsilon Net επεκτείνει τη συνεργασία της με την Ε.Δ.Ο.Ε.Λ.

Με τη νέα συμφωνία, οι εταιρείες του Ομίλου Epsilon Net καθίστανται οι αποκλειστικοί πάροχοι των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Α.Ι.Α., τα οποία οδηγούν στη λήψη επαγγελματικών τίτλων εξειδίκευσης στα γνωστικά αντικείμενα των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, της Ελεγκτικής και της Διοικητικής Λογιστικής & Κοστολόγησης (Diploma & Certificate) ή στο τίτλο επαγγελματικής πιστοποίησης για το επάγγελμα του Ορκωτού Ελεγκτή-Λογιστή (Professional Qualification). Σημαντικό σημείο της συμφωνίας είναι ότι η σχέση της αποκλειστικότητας αφορά όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Πολωνία και την Ουκρανία.

Συνεργασία Active Computer Systems με Epson

Η Αctive, αποτελεί ήδη εξουσιοδoτημένο επισκευαστικό κέντρο των HP, Lenovo & IBM , απασχολεί σημαντικό αριθμό μηχανικών σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη.

H Uni Systems ολοκλήρωσε έργο για το Contact Center της ICAP

Η Icap Contact Center, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένων λύσεων Contact Centers, μέσω αξιοποίησης ευφυών συστημάτων (system intelligence), συστημάτων CRM, καθώς και σύγχρονου εξοπλισμού για περισσότερους από 160 agents, επέλεξε να συνεργαστεί με τη Uni Systems προκειμένου να βελτιστοποιήσει περαιτέρω την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, ήταν η αναβάθμιση του συστήματος σε ένα σύγχρονο κέντρο υποδοχής κλήσεων, βασισμένο σε τεχνολογία SIP της εταιρείας Genesys. Η αρχιτεκτονική του νέου Contact Center, με δυνατότητα κεντρικού ελέγχου και διαχείρισης, επιτρέπει στην  Icap Contact Center να εξυπηρετεί αιτήματα πελατών της για την επιτυχημένη ολοκλήρωση και παρακολούθηση των inbound και outbound campaigns, με ταυτόχρονη, πλήρως παραμετρική καταγραφή του συνόλου των εισερχομένων και εξερχομένων κλήσεων.

Αναβλήθηκε ο διαγωνισμός προμήθειας συστήματος τηλεκπαίδευσης του Υπ. Οικονομικών

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός αφορά στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού τηλεκπαίδευσης διάρκειας 600 διδακτικών ωρών, με χρήση σχετικών εργαλείων αξιοποιώντας κατάλληλες μεθοδολογίες εκπαίδευσης ενηλίκων. Επίσης, αφορά στην ανάπτυξη και προμήθεια Πληροφοριακού Συστήματος για τη Διαχείριση των Εκπαιδευτικών Ενεργειών της Σ.Ε.Υ.Υ.Ο. (Πληροφοριακό Σύστημα Τηλεκπαίδευσης). Νέα ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει οριστεί στις 6 Μαρτίου 2009. Υπενθυμίζεται πως ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.100.000 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Έξι προσφορές κατατέθηκαν σε διαγωνισμό της Ε.Ρ.Τ.

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός αφορά στην προμήθεια 50 mini tower ηλεκτρονικών υπολογιστών, 250 ηλεκτρονικούς υπολογιστές small form factor με λογισμικό, 390 οθόνες 19 ιντσών TFT, έξι (6) workstation, έξι (6) σοθόνες 22 ιντσών widescreen για workstation και 10 φορητούς υπολογιστές. Ο συνολικός προϋπολογισμός του διαγωνισμού ανέρχεται στα 435.820 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 

H Intelli Solutions ολοκλήρωσε έργο Application Performance Management για τον Ο.Τ.Ε.

Καθώς τα κλασικά management και monitoring συστήματα δεν επιτρέπουν την πλήρη ανάλυση της υπηρεσίας, αλλά εστιάζουν στην παρακολούθηση συγκεκριμένων συστημάτων, αποφασίστηκε η υιοθέτηση της μεθοδολογίας End User Experience για την παρακολούθηση της ποιότητας των υπηρεσιών από την οπτική γωνία του τελικού χρήστη, εστιάζοντας σε θέματα ποιότητας παροχής διαφόρων υπηρεσιών.

Η Intelli Solutions ανταποκρίθηκε πλήρως σε αυτή την ανάγκη βασιζόμενη σε λύσεις της Compuware και ειδικότερα στη σουίτα Vantage, επιτρέποντας στον Ο.Τ.Ε. να παρακολουθεί την χρήση των εφαρμογών από όλους τους χρήστες σε πραγματικό χρόνο. Η υλοποίηση έγινε  χωρίς την χρήση agents, και παρέχοντας δυνατότητα παρακολούθησης End-User-Experience, προσφέροντας στο αρμόδιο τμήμα της εταιρείας τη δυνατότητα παρακολούθησης της πραγματικής εικόνας των υπηρεσιών που λαμβάνουν οι τελικοί χρήστες.

Παράλληλα όμως προσφέρθηκε η δυνατότητα στους υπεύθυνους διαχειριστές να εντοπίζουν την εμφάνιση όποιου  προβλήματος, αναλύοντας την πληροφορία στις ενότητες Client – Network – Server.  Η υποδομή τέλος επιτρέπει την παροχή της πληροφορίας σε διαφορετικούς ρόλους χρηστών, από τα ανώτερα στελέχη έως τους διαχειριστές των συστημάτων, παρουσιάζοντας την με τον πιο ωφέλιμο τρόπο.