Συνεργασία των άσπονδων εχθρών Nokia & Qualcomm

Υπενθυμίζουμε πως οι δύο εταιρείες βρίσκονταν τα τελευταία χρόνια στις δικαστικές αίθουσες λόγω μιας διαμάχης σχετικά με τα δικαιώματα πατέντας που είχε αναπτύξει η Qualcomm. Η δικαστική διαμάχη έληξε με τη Nokia να καταβάλλει τη σχετική αποζημίωση στην Qualcomm.

H Verizon επιλέγει Ericsson & Alcatel – Lucent για το πρώτο 4G δίκτυο

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας από τη Βαρκελώνη, όπου βρίσκονται για το Mobile World Congress, η εμπορική διάθεση των υπηρεσιών της νέας τεχνολογίας θα ξεκινήσει το 2010. Η συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία είναι γνωστή ως Long-Term Evolution  (LTE), θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση από το δίκτυο κινητής σε high definition video, κάτι το οποίο είναι σχεδόν αδύνατο από τα τρίτης γενιάς δίκτυα σήμερα.

9.000.000 πιστοποιημένοι από το ίδρυμα ECDL

Την απονομή έκαναν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος ECDL Jim Friars και ο Βύρων Νικολαΐδης, Πρόεδρος του Ομίλου εταιρειών ECDL Ελλάς ως μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος. Ο Jose Manuel Barroso, απέδωσε συγχαρητήρια στο Ίδρυμα ECDL “που θέσπισε ένα Ευρωπαϊκό πρότυπο το οποίο σήμερα έχει εδραιωθεί σε όλο τον κόσμο” και τόνισε ότι “είναι προτεραιότητα η ψηφιακή εγγραματοσύνη για τους πολίτες της Ευρώπης”.

PC Systems: Στα 14.772.219,12 ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο

To μετοχικό κεφάλαιο της PC Systems διαιρείται σε 41.033.942 κοινές άυλες ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,36 ευρώ εκάστη.

H HP πρώτη στις πωλήσεις Desktop & Notebook

Η HP παρουσίασε ανάπτυξη της τάξεως του 42% στη συγκεκριμένη κατηγορία, πετυχαίνοντας συνολικό μερίδιο αγοράς 21,6% με  πωλήσεις που έφτασαν συνολικά τα 246.937 κομμάτια. Στην κατηγορία των notebooks, οι ρυθμοί ανάπτυξης έφτασαν το 65,5%, με μερίδιο αγοράς 24,9% ενώ στην κατηγορία των desktops, η εταιρεία πέτυχε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 8,7% και συνολικές πωλήσεις που έφτασαν τα 78.141 τεμάχια.

Στρατηγικός ο ρόλος του CFO στη σύγχρονη επιχείρηση

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Jeremy Hope, ερευνητής, ιδρυτής του διεθνούς επιχειρηματικού δικτύου Beyond Budgeting και συγγραφέας των βιβλίων “Reinventing the CFO” και “Beyond Budgeting”: ο Jeremy Hope πραγματοποίησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εμψυχωτική για τους έλληνες οικονομικούς διευθυντές παρουσίαση, “ξεκλειδώνοντας” τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσουν έμφαση ως business partners.

Πιο συγκεκριμένα, ο Jeremy Hope παρουσίασε τα προβληματικά σημεία στις διαδικασίες budgeting και forecasting που ακολουθούν οι περισσότερες επιχειρήσεις, δίνοντας ταυτόχρονα τις δικές του λύσεις για τη δημιουργία μιας πιο ευέλικτης και αποτελεσματικής Οικονομικής Διεύθυνσης.

Στο πλαίσιο του executive seminar πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση panel, στην οποία συμμετείχαν οι Γιάννης Αντωνόπουλος, Οικονομικός Διευθυντής της Endesa Hellas, Χαράλαμπος Μαζαράκης, Group CFO του Titan, Κωνσταντίνος Μαρκάζος, Οικονομικός Διευθυντής της Pasal Development, Αλέκος Παπαδόπουλος, Οικονομικός Διευθυντής Ερασινείου Κλινικής και Αθήνα Χατζηπέτρου, Οικονομική Διευθύντρια της Toyota Hellas. Το panel συντόνισε ο Νικόλαος Τεσσαρομάτης, Associate Professor of Finance του ALBA Graduate Business School.

Στο Executive Seminar παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα της έρευνας Greek CFO Leadership Shift, την οποία πραγματοποίησαν από κοινού η Stanton Chase και το CFO agenda. Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 Οικονομικοί Διευθυντές μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων. Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες: Eurobank, NetU και PriceWaterhouseCoopers.

Συνεργασία της Dionic με τη Sega Amusements

Η Sega Amusements είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου στο χώρο της διασκέδασης μέσω ηλεκτρονικών συσκευών που λειτουργούν με κέρμα, γνωστά και ως coin operators. Παράλληλα η Dionic μεταξύ άλλων συζητά συνεργασία και με την Magic Play που ειδικεύεται σε sport games και με τις Elaut και Ο.Μ. Vending με αντικείμενο τα cranes, εταιρείες που έχουν ισχυρή παρουσία στον χώρο, ενώ μελετά κι άλλες εταιρείες που ειδικεύονται στα coin operators.

Η Dionic, γνωρίζοντας ότι τα coin operators είναι ευρέως διαδεδομένα και αποτελούν πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, στοχεύει όχι μόνο στην εισαγωγή και διανομή των μηχανών αυτών αλλά και στο pre-sale και after-sale service, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών. Στο πλαίσιο του after sales service, στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών monitoring και reporting με την εγκατάσταση εξειδικευμένων software. Η νέα δραστηριότητα θα ενταχθεί μέσα στις υπόλοιπες δραστηριότητες του division Home Entertainment, το οποίο θα μετονομασθεί σε Entertainment Division.

H Pansystems ανέλαβε έργο για λογαριασμό του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου

Ουσιαστικά το έργο κατηγοριοποιείται σε πέντε διαφορετικές συμβάσεις, την μεγαλύτερη εκ των οποίων έχει αναλάβει η PanSystems, αξίας 280.790 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Τις υπόλοιπες τέσσερις συμβάσεις ανέλαβαν οι εταιρείες 1) Ανκο (50.900 ευρώ), 2) Τεχνολογική Συστημάτων (19.733 ευρώ), 3) Dynacomp (28.345 ευρώ) και 4) Orange (10.401 ευρώ). Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 390.169 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.