Symantec: Ισχυρά αποτελέσματα κατά το τρίτο οικονομικό τρίμηνο

Με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές των Η.Π.Α (GAAP), τα έσοδα τριμήνου της εταιρίας ανήλθαν στα $1,51 δισ., με το ποσό αυτό να ανέρχεται στα $1,54 δισ. αν ο υπολογισμός δεν γίνει με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές των Η.Π.Α (non-GAAP). Η Symantec σημείωσε, καλύτερα του αναμενομένου, αποτελέσματα σε όλους τους βασικούς οικονομικούς δείκτες κατά το τρίτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους. Η περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής αντιπροσώπευσε το 31% των συνολικών, non-GAAP εσόδων της εταιρείας, εμφανίζοντας μείωση της τάξης του 9%.

Broadband 28 Mbps για το δίκτυο της Telecom Italia από την Ericsson

Η υλοποίηση θα περιλαμβάνει τεχνολογία Mimo. Το Μιλάνο θα είναι η πρώτη ιταλική πόλη ‘ultra-broadband’, η οποία θα απολαμβάνει ταχύτητες λήψης έως 28 Mbps και αποστολής έως 5,8 Mbps. Η Telecom Italia, αντίστοιχα, θα είναι η πρώτη εταιρεία στην Ιταλία που θα υλοποιήσει εμπορικά ταχύτητες mobile broadband των 28 Mbps, με την τεχνολογία κινητών δικτύων της Ericsson. Οι δοκιμές στο δίκτυο της Telecom Italia θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2009 και η αρχική υλοποίηση στην πόλη του Μιλάνου προγραμματίζεται για τον Ιούνιο του 2009.

Νέα συστήματα Celerra από την EMC με dedublication

Το 2008, τα έσοδα από τα προϊόντα της σειράς Celerra NS αυξήθηκαν με ρυθμό υψηλότερο του 40 %, ενώ ξεπέρασαν το ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς, προσφέροντας στους πελάτες μια απλοποιημένη λύση που έχει τη δυνατότητα επέκτασης και είναι εύκολη στη διαχείριση.

Στα νέα multi-protocol μοντέλα περιλαμβάνονται η λειτουργία file system deduplication, η δυνατότητα retention και compliance σε επίπεδο αρχείου με βαθμό αξιοπιστίας 99.999% και με τα προηγμένα χαρακτηριστικά data storage του συστήματος CLARiiON CX4 της EMC, έτσι ώστε να προσφέρουν έως και 22% χαμηλότερο total cost of ownership (TCO), σε σύγκριση με άλλα συστήματα στην αγορά.

H Vodafone επιτυγχάνει broadband ταχύτητες 20 Mbps

H Vodafone κατέγραψε τις συγκεκριμένες ταχύτητες ασύρματων ευρυζωνικών δεδομένων, από τις υψηλότερες ταχύτητες 3ης γενιάς σήμερα διαθέσιμες, σε εργαστηριακό περιβάλλον με χρήση εξοπλισμού δικτύου της Huawei. Επιτυγχάνοντας ταχύτητα 20 Mbps σε περιβάλλον εργαστηρίου, η Vodafone αποδεικνύει ότι συνεχίζει να οδηγεί την εξέλιξη των ασύρματων ευρυζωνικών υπηρεσιών 3ης γενιάς (3G), και δίνει την προοπτική στους συνδρομητές της για υψηλότερες επιδόσεις του δικτύου της.

Καταργείται η ανωνυμία στην καρτοκινητή

Η εφαρμογή του μέτρου αναμένεται να επιφέρει σημαντική μείωση των ενεργών συνδρομητών σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στελεχών των εταιρειών κινητής. Επίσης, η εν λόγω κατάργηση θα επιβαρύνει αισθητά το λειτουργικό κόστος αφού θα αυξηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και θα απαιτηθούν επιπλέον δαπάνες σε συστήματα πληροφορικής για την τήρηση των στοιχείων των εκατομμυρίων χρηστών της κινητής.

Η ΕΕΤΤ δεν ενέκρινε τα προγράμματα Double Play του ΟΤΕ

Η ΕΕΤΤ προχώρησε στην έκδοση της σχετικής Απόφασης κατόπιν διενέργειας ελέγχου, κατά τον οποίο διαπίστωσε ότι η εμπορική διάθεση των συγκεκριμένων πακέτων θα συνιστούσε πρακτική συμπίεσης περιθωρίου και κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του ΟΤΕ στις ορισθείσες σχετικές αγορές.

Νέες δικτυακές λύσεις για το data center από την HP

Πρώτον, τη δημιουργία του συστήματος HP ProCurve ONE (Open Network Ecosystem), με σκοπό τη βελτιστοποιημένη απόδοση enterprise-class εφαρμογών, μέσω ενός συνδυασμού  best-in-class τεχνολογιών για το οποίο συνεργάστηκαν εταιρείες ηγέτες στον τομέα τους. Δεύτερον, τη νέα σειρά HP ProCurve Data Center switches, μαζί με το Data Center management software, σχεδιασμένα με γνώμονα τη μείωση του κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητας ενός σύγχρονου data center.

Η Αρχέτυπον ανέλαβε έργο της Γ.Γ.Ε.Τ. για τη δικτυακή πύλη των ερευνητών

Το παρόν έργο σκοπεύει στη δημιουργία ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) για τη συλλογή και την επεξεργασία στοιχείων του ΕΠΕΤΕ καθώς και της διαδικτυακής πύλης, μέσω της οποίας αφ’ ενός μεν θα διατίθεται το σύνολο της δημοσιεύσιμης πληροφορίας του ΕΠΕΤΕ στους απλούς χρήστες και εξωτερικούς φορείς, αφ’ ετέρου δε, θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής εξατομικευμένης και συνδυασμένης πληροφορίας. Το συνολικό τίμημα του έργου ανέρχεται σε 678.300 ευρώ.

H Real Consulting προετοιμάζει και δεύτερη εξαγορά

Σύμφωνα με τον Αναστάσιο Παπαργύρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Real Consulting, “οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται στις αρχές Μαρτίου να έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία”. O όμιλος Real Consulting, έχοντας ήδη προχωρήσει στην εξαγορά του 75% της εταιρείας Incadea, ολοκλήρωσε το 2008 με πωλήσεις 39,2 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 21,7 εκ. ευρώ προέρχονται από την ελληνική αγορά.

Ωστόσο, μετά την εξαγορά της Incadea, η εικόνα αυτή αναμένεται να αλλάξει τα ερχόμενα χρόνια. Για το 2009, ο όμιλος προβλέπει έσοδα 70,7 εκ. ευρώ, εκ των οποίων η συμμετοχή της ελληνικής αγοράς θα είναι, σύμφωνα με τις προβλέψεις στα 23,6 εκ. ευρώ, δηλαδή περίπου 10% αυξημένη σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με τον Αναστάσιο Παπαργύρη, η ανάπτυξη του ομίλου τα επόμενα χρόνια θα προέλθει κυρίως από τις αγορές του εξωτερικού, όπου θα δραστηριοποιηθεί ο όμιλος μέσω της Incadea. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Incadea απευθύνεται σε μια δυνητική αγορά περίπου 127.700 dealers αυτοκινήτων σε 40 χώρες, η οποία αποτελείται από 2,5 εκατ. χρήστες και έχει αξία σε άδειες χρήσης και υπηρεσίες συντήρησης που ξεπερνά τα 7,5 δισ. δολάρια.

Αν και το μοντέλο ανάπτυξης της Incadea ήταν μέχρι σήμερα μέσω δικτύου συνεργατών, η Real Consulting πρόκειται να δραστηριοποιηθεί σε κάποιες αγορές, όπως αυτής της Κίνας, της Ινδίας και της Ρωσίας με τοπικά γραφεία, στοχεύοντας στην απευθείας ανάληψη έργων και άρα σε επιπλέον έσοδα από υπηρεσίες.

Επίσης από το 2011 και έπειτα, η εταιρεία σχεδιάζει την λειτουργία ενός μοντέλου SaaS, όπου πλέον η χρέωση στον πελάτη δεν θα γίνεται με εφ’ άπαξ αγορά της άδειας χρήσης, αλλά με βάση τον αριθμό των αυτοκινήτων που πουλάει.