Cisco: Η πληροφορική μεταμορφώνει τη διαχείρηση κατανάλωση ενέργειας

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι ένας στους τρεις επιχειρηματίες πιστεύει ότι η στρατηγική τους για το περιβάλλον δεν θα επηρεαστεί από την πρόσφατη οικονομική ύφεση. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους μελλοντικούς προϋπολογισμούς για αγορές προϊόντων πληροφορικής, το 54% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι οι εταιρείες τους είναι πιθανότερο να αγοράσουν προϊόντα που θα τονώσουν την προσπάθειά τους να γίνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Μόλις το ένα τέταρτο των επιχειρηματιών (27%) δηλώνει ότι οι εταιρείες τους είναι λιγότερο πιθανόν να αγοράσουν προϊόντα και οι υπόλοιποι (19%) δεν είναι βέβαιοι σχετικά με τις μελλοντικές αγορές. Ταυτόχρονα, σχεδόν το 60% των επιχειρηματιών πιστεύει ότι η πληροφορική μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες διαχειρίζονται τις περιβαλλοντικές και ενεργειακές τους ανησυχίες στο μέλλον, ενώ 3 στους 10 (29%) πιστεύουν ότι δεν είναι αποτελεσματική. Το 11% δηλώνουν ότι δεν είναι βέβαιοι.

Χωρίς internet το 30% του αγροτικού πληθυσμού σύμφωνα με την Ε.Ε.

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορεί να μειώσει την απομόνωση των αγροκτημάτων και των επιχειρήσεων στην ύπαιθρο και να τις καταστήσει ανταγωνιστικότερες λόγω πρόσβασης στις διεθνείς αγορές και ταχύτερων και αποδοτικότερων συναλλαγών. Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο συζητούν πρόταση της Επιτροπής για τη διάθεση επιπλέον ποσού 1 δισ. ευρώ για την ευρύτερη διάδοση της πρόσβασης στο διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας σε όλες τις περιφέρειες της Ευρώπης.

E-learning για Eco Driving από την ATC

Η υλοποίηση του πρώτου προγράμματος εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω διαδικτύου (e-learning), αναπτύχθηκε σε τέσσερεις ενότητες, είχε σαν θέμα το Eco driving και συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτές οδηγών από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Κύπρο.

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας, για την ενίσχυση της εκπαίδευσης τόσο των εκπαιδευτών όσο και των μαθητών, στα σύγχρονα ζητήματα της Αυτοκίνησης και της Οδικής Ασφάλειας. Το έργο είναι δράση του “e-services” της ΚτΠ Α.Ε. για την Ενίσχυση Επιχειρήσεων στην Υλοποίηση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Η Linkwise ανοίγει το πρώτο Affliate Network

Το Linkwise Affliate Network συνεργάζεται με μεγάλες διαφημιζόμενες εταιρείες, στις οποίες προσφέρει δυνατότητα πληρωμής με βάση τις πωλήσεις και μόνο. Παράλληλα, προσφέρει στους εγγεγραμμένους affliates (ή συνεργάτες) μία ευρεία γκάμα δημιουργικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες και brands, τα οποία τοποθετούν στις ιστοσελίδες τους κερδίζοντας έτσι προμήθεια από τις πωλήσεις που προκύπτουν. Το Affliate Marketing στο εξωτερικό αποτελεί εδώ και χρόνια ένα δυναμικό κομμάτι της online διαφήμισης που έχει πάρει τη θέση του, δίπλα στο display advertising (banners) και το search marketing, στα marketing plans των μεγαλυτέρων εταιρειών.

Νέες διαδικτυακές πύλες του Υπ.Εξ. για την επιχειρηματική κοινότητα

Πρόκειται για την πύλη “Αγορα” (www.agora.mfa.gr) της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας και την “Πύλη Διεθνών Χρηματοδοτήσεων” (www.aidfunding.mfa.gr) της Ειδικής Γραμματείας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων.

H “Αγορα” περιλαμβάνει πληροφορίες για προσφορές/ζητήσεις επιχειρηματικής συνεργασίας, διαγωνισμούς, προμήθειες, επιχειρηματικές αποστολές, εκθέσεις, έρευνες αγοράς, μελέτες, οικονομικές και εμπορικές εξελίξεις, επενδυτικό πλαίσιο, χρήσιμους συνδέσμους, κ.λπ.

Η πύλη ενημερώνεται τακτικά (περίπου 1.200 νέες ειδήσεις ανά μήνα) από 60 Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων που λειτουργούν σε 49 χώρες. Η “Πύλη Διεθνών Χρηματοδοτήσεων” στοχεύει στην ενίσχυση της ελληνικής συμμετοχής σε αναπτυξιακά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από διεθνείς οργανισμούς (όπως η ΕΕ, ο ΟΗΕ, η Παγκόσμια Τράπεζα, κ.λπ.), περιφερειακές αναπτυξιακές τράπεζες και εθνικούς φορείς αναπτυσσόμενων χωρών.

Παρέχει πληροφόρηση για χρηματοδοτικές ευκαιρίες, επενδυτικά προγράμματα, διαδικασίες συμμετοχής, δίκτυα υποστήριξης, κ.λπ. Η βάση δεδομένων της πύλης περιλαμβάνει ήδη 2.200 χρήστες.

Byte: Παροχή εγγυήσεως 1.200.000 στη θυγατρική Μετροσοφτ Πληροφορική

Στη συνέλευση παρέστησαν επτά μέτοχοι, οι οποίοι εκπροσωπούσαν το 63,61% του μετοχικού κεφαλαίου και των ψήφων. Στη Συνέλευση αποφασίστηκε να δοθεί άδεια για την παροχή εγγυήσεως υπό της Byte και υπέρ της θυγατρικής της Μετροσοφτ Πληροφορική προς την τράπεζα Alpha Bank για σύμβαση πιστώσεως μέχρι του ποσού του 1.200.000 ευρώ και διάρκειας δύο ετών.

Η Β.Ι. Αλμπάνης πιστοποιείται ως Zebra Authorized Service Provider

Η Β.Ι. Αλμπάνης ασχολείται αποκλειστικά με το mobility και τις φορητές λύσεις στην Ελλάδα τα τελευταία 27 χρόνια. Η Zebra Technologies, που ειδικεύεται -κυρίως- στην κατασκευή θερμικών εκτυπωτών, απαιτεί μακροχρόνια εκπαίδευση του τεχνικού προσωπικού στα προϊόντα Zebra, κατάλληλες εγκαταστάσεις καθώς και προηγμένο εξοπλισμό προκειμένου η πιστοποιημένη εταιρεία να εγγυάται τη βέλτιστη τεχνική υποστήριξη είτε στο χώρο του πελάτη είτε στην έδρα της είτε ακόμα και τηλεφωνικά.

Αναβλήθηκε ο διαγωνισμός της Ν. Αιτωλ/νίας

Νέα ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει οριστεί η δεκάτη Μαρτίου (10/03/2009), ακριβώς την επόμενη εβδομάδα. Δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως οι λόγοι που οδήγησαν στην αναβολή του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται πως ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 983.273 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.