Νέες υπηρεσίες managed, hosted & hybrid email protection από τη Cisco

Οι υπηρεσίες Cisco IronPort Email Security προσφέρουν πλήρη έλεγχο σχετικά με το πού γίνεται η ανάπτυξη και διαχείριση της ασφάλειας email, είτε είναι στις εγκαταστάσεις, είτε έξω από αυτές, είτε σε cloud ή σε συνδυασμό και των τριών.
Οι υπηρεσίες Cisco IronPort Hosted Email Security, Hybrid Hosted Email Security και Managed Email Security προσφέρουν στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να επιλέξουν τη λύση ασφάλειας email που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Η λύση Cisco IronPort προσφέρει στις επιχειρήσεις προστασία μέσω μίας υποδομής αποκλειστικά για email, η οποία φιλοξενείται σε ένα δίκτυο data center της Cisco. Το cloud-based SaaS μοντέλο υποστηρίζει εταιρικές φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές, ελαχιστοποιώντας την εταιρική ενέργεια του data center και τη φυσική απόδοση, μειώνοντας την κατανάλωση και το κόστος ισχύος, ψύξης και λειτουργίας.

Dionic: Νέες συνεργασίες για την Atcom

Ανάμεσα στις πρόσφατες συμφωνίες που ξεχωρίζουν, είναι η στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο ΣΚΑΙ, ο οποίος αποφάσισε να χρησιμοποιεί για το σύνολο της διαδικτυακής του παρουσίας και δραστηριότητας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Atcom.
Επίσης, στο πλαίσιο της στρατηγικής διεθνούς ανάπτυξης της εταιρείας, η Atcom προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με την διεθνή εταιρεία συμβούλων “imedia advisory services”, που ειδικεύεται στον χώρο των εκδόσεων και νέων τεχνολογιών.

Πρωτιά της Samsung σε πωλήσεις μαύρων συσκευών

Συγκεκριμένα, το μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των μαύρων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών της Samsung στην Ελλάδα ανήλθε συνολικά στο 26% από 24% το 2007, ξεπερνώντας τους δύο αμέσως επόμενους ανταγωνιστές της κατά 3% και 8% αντίστοιχα. Αξίζει να αναφερθεί πως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η εταιρεία πέτυχε παράλληλα μέσα σε ένα χρόνο να αυξήσει το ποσοστό των τεμαχίων της από 12% σε 15%.

Μειώθηκε στο 21% το ποσοστό του δημοσίου στον ΟΤΕ

Η παραχώρηση θα επιτρέψει στον ΟΤΕ να αντιλογήσει έκτακτα κέρδη 200,4 εκατ. ευρώ μέσα στο 2009 με βάση το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής στο Χρηματιστήριο. Η Διοίκηση του Οργανισμού θα αξιοποιήσει τα έσοδα αυτά για τη δημιουργία αποθεματικών για έκτακτες ανάγκες τόσο της εθελουσίας εξόδου των 630 όσο και για τις οφειλές των παρόχων σταθερής τηλεφωνίας.

H SingularLogic αναδεικνύεται Gold Channel Partner από τη SAP

Η εν λόγω αναβάθμιση έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ αποτελεί την υψηλότερη βαθμίδα πιστοποίησης συνεργατών της SAP. Η SingularLogic, μέσα στο 2008, υλοποίησε και ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία και συνέπεια, στα προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα, δέκα μεγάλα έργα της διεθνούς πλατφόρμας SAP, τα οποία αποτελούν το κύριο πληροφοριακό σύστημα λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Τα έργα που ολοκληρώθηκαν ήταν: Marfin Investment Group (MIG), Marfin Egnatia Bank, όμιλος Νοσοκομείων Υγεία (Υγεία, Λητώ στην Ελλάδα – και Ευαγγελισμός στη Κύπρο SAP ERP & outsourcing services), όμιλος Vivartia (Bulgaria, Romania, Eurofeed), ΙΜΑΣ (Contitech – Continental Group), Westnet Distributions.

H Byte πιστοποιείται από τη Cisco στην τεχνολογία Outdoor Wireless Mesh

H Byte αποτελεί τον μοναδικό πιστοποιημένο συνεργάτη της Cisco στην τεχνολογία OWM σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Η τεχνολογία Wireless Mesh παρέχει ασύρματη διαδικτύωση σε εξωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, χωρίς την ανάγκη καλωδιώσεων, σύμφωνα με τα πρότυπα ΙΕΕΕ 802.11a/b/g/n.

Το Wireless Mesh βρίσκει άριστη εφαρμογή σε δήμους, λιμάνια, αεροδρόμια, μέσα μαζικής μεταφοράς, αποθηκευτικούς σταθμούς, χώρους φόρτο-εκφόρτωσης και γενικότερα όπου υπάρχει ανάγκη ασύρματης κάλυψης, παρακάμπτοντας την ανάγκη καλωδιώσεων. Παράλληλα, η τεχνολογία OWM χρησιμοποιείται σε κτίρια όπου αποφεύγεται η εγκατάσταση καλωδιώσεων για αισθητικούς λόγους, όπως εμπορικά κέντρα, κτίρια μοντέρνας ή κλασσικής αρχιτεκτονικής.

Η Αρχέτυπον ανέλαβε νέα έργα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η Αρχέτυπον υπέγραψε συμβόλαια για τη μετάφραση των πρακτικών από τα αγγλικά προς τα ελληνικά, λετονικά και λιθουανικά καθώς και συμβάσεις πλαίσια για μετάφραση ιδίου τύπου κειμένων προς τα εσθονικά και σλοβένικα. Τα συμβόλαια αυτά είναι τετραετούς διάρκειας και ο όγκος της μεταφραστικής εργασίας, με βάση τα στοιχεία προηγουμένων ετών, αναμένεται να ξεπεράσει τις 15.000 τυποποιημένες σελίδες ανά έτος.

ΚτΠ: 37,43 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη των τοπικών δικτύων πρόσβασης

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακής υποδομής δικτύων τοπικής πρόσβασης και συμπεριλαμβάνει πέραν των μεγάλων αστικών κέντρων, μικρές πόλεις και απομακρυσμένες περιοχές για την παροχή βασικών υπηρεσιών ευρείας ζώνης. Όπως διευκρινίζεται, στις περιοχές του προγράμματος περιλαμβάνονται Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και Δήμοι όλης της χώρας (43 στην Αττική και 170 στην περιφέρεια).

H Cosmote εξαγόρασε το 12,6% της AMC

Την σύμβαση  υπέγραψαν  ο αναπληρωτής  Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote, Μιχάλης Τσαμάζ και ο Υφυπουργός  Εθνικής  Oικονομίας  της Αλβανίας, Enno Bozdo. Το τίμημα για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού ανήλθε σε 48,2 εκατ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Cosmote θα κατέχει άμεσα ή έμμεσα (μέσω της κατά 97% θυγατρικής της Cosmo-Holding Albania S.A.) ποσοστό 95% της AMC.