Εκστρατεία ενημέρωσης της ΕΕΤΤ για την Ευρυζωνικότητα

Η εκστρατεία ενημέρωσης ξεκινά με τον θεματικό άξονα “Ευρυζωνικότητα” και θα έχει διετή διάρκεια αξιοποιώντας πολλαπλά και σύγχρονα εργαλεία marketing και επικοινωνίας. Με κεντρικό μήνυμα “Με το Ευρυζωνικό Internet Ενημερώνεσαι, Επικοινωνείς, Εργάζεσαι, Διασκεδάζεις – Μάθε τι μπορεί να σου προσφέρει”, η ΕΕΤΤ προτρέπει τους καταναλωτές να ενημερωθούν και να αξιοποιήσουν τα οφέλη που προφέρουν οι ευρυζωνικές υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή. Βασικός στόχος της εκστρατείας είναι η ανάδειξη της ευρυζωνικότητας σε κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα για όλους τους πολίτες.

Στα 4,73 εκ. ευρώ οι καθαρές ζημίες της Multirama

Επίσης, οι καθαρές ζημίες αυξήθηκαν στα 4,73 εκ. ευρώ από καθαρές ζημίες ύψους 2,84 εκ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρονιά.

60 έργα e-services ολοκληρώθηκαν από την Atcom

H Atcom υλοποίησε 60 έργα στο πλαίσιο του προγράμματος e-services της ΚτΠ. Από τα 60 έργα που ανατέθηκαν στην Atcom, τα 55 αφορούν στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη λειτουργία ολοκληρωμένων εφαρμογών e-shop, ενώ τα υπόλοιπα σε εφαρμογές e-booking και e-helpdesks. Όλα τα έργα βασίστηκαν στο προϊόν διαχείρισης περιεχομένου Netvolution της Atcom.

Έρευνα της Axis για τα IP συστήματα παρακολούθησης

Η έρευνα διεξήχθη από ανεξάρτητο αναλυτή και ήταν βασισμένη μόνο στα μετρήσιμα  βασικά  κόστη ιδιοκτησίας. Τα αποτελέσματά της επιβεβαιώθηκαν από Εταιρείες Μηχανισμών Ασφαλείας, Βιομηχανικούς αναλυτές καθώς και μεταπωλητές.

H ATC συντονιστής του έργου Papyrus

Η ATC θα έχει το ρόλο του Γενικού Συντονισμού του έργου, στο οποίο Τεχνικός Διευθυντής είναι το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη μιας ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης, η οποία εξάγει multimedia υλικό (κείμενο, video, κτλ) προερχόμενο από τον τομέα των Ειδήσεων και το καθιστά διαθέσιμο σε κοινότητες χρηστών που ανήκουν σε τελείως διαφορετικό τομέα, με χρήση καινοτόμων μεθόδων μοντελοποίησης.

Το εν λόγω έργο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2008, ενώ έχει διάρκεια 30 μήνες και συνολικό προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ.

H Space Hellas ανέλαβε τη μετεγκα- τάσταση τoυ μηχανο- γραφικού κέντρου της ΕΤΕ

Ειδικότερα, η Space Hellas ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη μεταφορά, εγκατάσταση και επαναλειτουργία του εξοπλισμού Lan Wan καθώς και εξοπλισμού ασφάλειας των συστημάτων πληροφορικής. Επίσης, σε συνεργασία με την ΙΒM, η εταιρεία εγκατέστησε στο νέο Μηχανογραφικό Κέντρο νέο σύστημα δικτυακής τηλεφωνίας, το οποίο στηρίζεται στη λύση Unified Communications του γνωστού κατασκευαστικού οίκου Cisco.

Αύξηση κερδών 69% το 2008 για τη SingularLogic

Επίσης, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 17 εκ. ευρώ έναντι 10,1 εκ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά , παρουσιάζοντας αύξηση 69%. Αντίστοιχα τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 9,5 εκ ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 370%. Τέλος, τα συνολικά διαθέσιμα 36,9 εκ. ευρώ είναι υψηλότερα κατά 9,6 εκ. ευρώ του συνολικού δανεισμού.

H Comote φέρνει στην Ελλάδα το Andoid

Το Android εδώ και μερικούς μήνες διατίθεται αποκλειστικά από το δίκτυο της T-Mobile, θυγατρικής της Deutsche Telekom, με μία μόνο συσκευή της HTC, το G1. Ωστόσο, στο πλαίσιο του World Mobile Congress, τόσο η HTC, όσο και άλλοι κατασκευαστές ανακοίνωσαν νέες συσκευές που θα υποστηρίζουν το λειτουργικό Android. Επομένως, το πιθανότερο είναι ότι η ανακοίνωση της Cosmote θα αφορά μία ή περισσότερες από τις νέες συσκευές.

Εξελίξεις αναμένονται και από την πλευρά της Apple, η οποία αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού να διαθέσει εμπορικά τη νέα έκδοση λογισμικού του iPhone 3G, την οποία ονομάζει iPhone 3.0. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, το νέο λογισμικό έχει αναπτύξει μία έντονη φημολογία σχετικά με τη μελλοντική αναβάθμιση (και) του hardware του iPhone καθώς και το λανσάρισμα νέων συσκευών από πλευράς Apple, όπως tablet pc, που θα ενσωματώνουν το παραπάνω λογισμικό.

H SecureMedia προμηθευτής του Conn-x TV

Το conn-x TV έχει υλοποιήσει το Encryptonite One System για να προστατεύσει το περιεχόμενο των 30 ενδοχώριων και διεθνών τηλεοπτικών καναλιών καθώς και τη βάση δεδομένων του video on demand που διαθέτει. Η εν λόγω λύση εμπεριέχει εργαλεία εντοπισμού, αναγνώρισης και περιορισμού πειρατικού περιεχομένου.

Στις 9 Απριλίου το ετήσιο Oracle Day

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η στρατηγική της Oracle για τις λύσεις τεχνολογίας και επιχειρηματικών εφαρμογών, και σε παράλληλες ενότητες λύσεις για τους τομείς των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Τηλεπικοινωνιών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, καθώς και οι τεχνολογίες Oracle Fusion Middleware και Grid Computing.

Επιπλέον, τις απόψεις τους για την αξιοποίηση των λύσεων Πληροφορικής και την εμπειρία τους από τις επιτυχείς υλοποιήσεις των λύσεων της εταιρείας θα παρουσιάσουν στελέχη πελατών και συνεργατών της Oracle όπως οι: ΓΓΠΣ, ΟΤΕ, ΥΠΕΣΔΑ, Κτηματολόγιο, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Wind, Cosmote, ON Telecoms, Hellenica, Όμιλος Ελληνικής Υφαντουργίας, Shop & Trade, L’Oreal Ελλάς, Oracle Financial Services Software, Infosupport, Softecon Enterprise, Unisystems και PCS.