Μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ υπέβαλλε παραίτηση

 Στη θέση του παραιτηθέντος, για το υπόλοιπο της θητείας του και με την ίδια ιδιότητα, το Δ.Σ. του ΟΤΕ εξέλεξε στη συνέχεια νέο μέλος, τον κ. Guido Kerkhoff.

Απάντηση του ΟΤΕ στη χθεσινή ανακοίνωση των τριών εναλλακτικών

Συγκεκριμένα, η απόφαση του ΣΕΕ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ομόφωνα έκρινε για τη διαφημιστική επικοινωνία: “στα πλαίσια της δημιουργικής ελευθερίας και του χιούμορ κινείται εντός των ορίων της δεοντολογίας και δε συνιστά απαξίωση των ανταγωνιστικών προϊόντων ή εταιρειών”. Η απόφαση αυτή του ΣΕΕ παραμένει σε ισχύ, όπως αποδεικνύεται και από νέα απόφαση του ΣΕΕ στις 6/3/2009 (Α/3931) όταν και πάλι οι τρεις εταιρείες είχαν προσφύγει εναντίον του ΟΤΕ για το ίδιο θέμα.

Τότε, το ΣΕΕ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: “έχουν ήδη κριθεί με την Α/3848/5.12.2008 Απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής όσον αφορά στο δημιουργικό μέρος”. Το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας είναι το όργανο αυτοδέσμευσης και τήρησης της δεοντολογίας στη διαφήμιση, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι διαφημιστικών εταιρειών, διαφημιζομένων και ΜΜΕ.

Πιο πράσινοι πρέπει να γίνουν οι διαγωνισμοί δημοσίου λέει η Fujitsu Siemens

Ο Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρίας Γιώργος Νικολόπουλος αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά πληροφορικής και πως η ίδια η υποδομή επηρεάζει το περιβάλλον: μέσω των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται, μέσω της ενέργειας που καταναλώνει καθώς και μέσω των συστημάτων ψύξης που συμπληρώνουν την υποδομή. Επίσης, τόνισε ότι αρκετές από τις προδιαγραφές των διαγωνισμών που αφορούν στην πληροφορική δεν λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλούν στο περιβάλλον.

Η Multirama συνεχίζει τη δυναμική επέκταση της στη Βουλγαρία

Ο Αριστοτέλης Φωτήλας, εκτελεστικός διευθυντής της Multirama Bulgaria, δηλώνει πως η οικονομική κρίση δεν έχει επηρεάσει τους σχεδιασμούς της εταιρείας για επέκταση του εμπορικού τους δικτύου στη χώρα και η λειτουργία νέων καταστημάτων πορεύεται σύμφωνα με το αναπτυξιακό πρόγραμμά της. Μέχρι σήμερα η εταιρεία διαθέτει επτά καταστήματα στη χώρα.

Μείωση κύκλου εργασιών και κάμψη κερδών για τον ΟΤΕ

Όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της ΟΤΕ είναι επηρεασμένες από τον ανταγωνισμό, ενώ αντισταθμιστικό ρόλο στις απώλειες έχουν οι υπηρεσίες conn-x talk και OTE talk, καθώς και τα μισθωμένα κυκλώματα.

Σύμφωνα με την ΟΤΕ, παρά τις επιθετικές προσφορές ανταγωνιστών, ο εταιρεία κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό της στην ευρυζωνική αγορά λιανικής. Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε χωρίς να αυξηθούν παράλληλα τα συνολικά έξοδα προώθησης & προβολής. Με σχεδόν 90.000 νέους συνδρομητές λιανικής στο τρίμηνο, την καλύτερη τριμηνιαία επίδοση στα τελευταία δύο χρόνια, ο OTE συγκράτησε το μερίδιο αγοράς του στις ευρυζωνικές συνδέσεις πάνω από το στόχο του 50%.

Η κινητή τηλεφωνία συνεχίζει να αποτελεί ισχυρή ζωογόνο δύναμη για τον όμιλο ΟΤΕ, καθώς κατάφερε να υπερβεί τα 20 εκατ. πελάτες και να αυξήσει τα κέρδη της κατά 19,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Ο ρόλος της Γερμανός αν και σύμφωνα με την εταιρεία υπήρξε καταλυτικός για τη διεύρυνση του μεριδίου της στην αγορά, δεν είχε εξίσου θετική συνεισφορά στα οικονομικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, κύκλος εργασιών της Γερμανός μειώθηκε κατά 12,9% και διαμορφώθηκε στα 265 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντική μείωση παρουσίασαν και τα καθαρά κέρδη που διαμορφώθηκαν στα 2,6 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 65,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Αυξάνονται οι πιθανότητες για νέο iPhone τον Ιούνιο

Ήδη, η εταιρεία έχει ανακοινώσει επίσημα ότι το iPhone OS 3.0, το νέο λογισμικό του δημοφιλούς τηλεφώνου θα είναι διαθέσιμο το καλοκαίρι. Επιπρόσθετα, το iPhone 3G πωλείται από τα καταστήματα της Apple χωρίς συμβόλαιο, μια κίνηση που ενδεχομένως σημαίνει ξεφόρτωμα στοκ. Τέλος από τις 8 μέχρι τις 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το Apple Worldwide Developers Conference, το οποίο αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για ανακοίνωση νέων προϊόντων.

Νέες λειτουργίες στο Monopoly της Globalsoft

Με την ενσωμάτωση του πλήρους βάθους εντολών στην εφαρμογή οι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα σε ένα παράθυρο να δουν όλες τις εντολές μίας μετοχής με όλες τις εισερχόμενες εντολές για τους αγοραστές και πωλητές ξεχωριστά και με χρωματικό προσδιορισμό ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη.

Οι εντολές ταξινομούνται με βάση τη τιμή και την ώρα εισόδου στο σύστημα.

Επίσης υπάρχουν πέντε διαφορετικές στήλες για την απεικόνιση των εντολών, που περιλαμβάνουν: Τιμή εντολής, αριθμός τεμαχίων, διάρκεια εντολής, ειδική συνθήκη εντολής, ώρα εντολής. Εναλλακτικά, αντί της ώρας εντολής ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την εμφάνιση του αριθμού εντολής όπως ορίζεται από το σύστημα του Χ.Α.  Επίσης, ο χρήστης μπορεί να δει όλες τις εντολές μία προς μία ή να τις ομαδοποιήσει με βάση τη τιμή τους. Οι εντολές που εμφανίζονται μέσω της νέας υπηρεσίας είναι: εντολές Limit, Market, At the Open και At the Close.

Αυξημένα κέρδη και τζίρος για τη Space Hellas

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της Space Hellas διαμορφώθηκε στα 49,9 εκατ. ευρώ και τα κέρδη στα 4,17 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη μετά φόρων κατέγραψαν μείωση κατά 8,72% και διαμορφώθηκαν στα 1,68 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η οριακή αύξηση των κερδών προ φόρων καθώς και η μείωση των κερδών μετά φόρων ήταν αποτέλεσμα της ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου του 2ου μισού του 2008 από πλευράς διεθνών χρηματοοικονομικών συνθηκών. Το μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης στην αγορά χρήματος, συμπαρέσυρε σε ανοδική πορεία τα επιτόκια δανεισμού και αύξησε τα χρηματοοικονομικά κόστη σε τέτοιο βαθμό που απορρόφησαν τα αυξημένα λειτουργικά κέρδη του ομίλου.

Σημαντικό γεγονός αποτελεί η επέκταση της μακροχρόνιας συνεργασίας με την British Telecom, σαν μέλος του BT Alliance Group, που εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας, για επέκταση των δραστηριοτήτων της σε ολοκληρωμένες λύσεις τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Νέα συνεργασία της Adaox με την GFI

Η συμφωνία αφορά τη διανομή όλων των προϊόντων της GFI στην Ελλάδα.  Μιλώντας για τη συμφωνία ο Νεόφυτος Νεοφύτου, Διευθύνων Σύμβουλος της Adaox ανέφερε, “Μέσω αυτής της συμφωνίας θα έχουμε την δυνατότητα προσφοράς περισσότερων λύσεων στο κανάλι μας ώστε να καλύπτουμε όλες τις ανάγκες των πελατών τους. Επιπλέον θα εδραιώσουμε και θα αυξήσουμε την διείσδυση των προϊόντων της GFI στην Ελλάδα”.

Εξοπλισμός της Alcatel Lucent στο δίκτυο της ΕΔΕΤ

 Αντικείμενο της παρούσας σύμβασης είναι η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού οπτικής μετάδοσης καθώς και συνοδευτικών υπηρεσιών εγγύησης – υποστήριξης. H Alcatel – Lucent Hellas ήταν η μόνη που κατέθεσε προσφορά για τον εν λόγω διαγωνισμό. Το τίμημα της σύμβασης ορίστηκε στα 487 χιλιάδες ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.