Η World Equities στο M/K της HOL με 25%

Αντίστοιχα, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της μετόχου Intracom Holdings διαμορφώνεται πλέον συνολικά σε 63,129% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου επί μετοχών της hol (ήτοι 80.028.114 δικαιώματα ψήφου), εκ του οποίου άμεσα ποσοστό 60,433% (ήτοι 76.610.514 δικαιώματα ψήφου) και έμμεσα ποσοστό 2,696% (ήτοι 3.417.600 δικαιώματα ψήφου), μέσω της, κατά 100% ελεγχόμενης θυγατρικής της εταιρείας, Intracom IT Services, έναντι ποσοστού 84,172% (ήτοι 80.028.114 δικαιώματα ψήφου), εκ του οποίου άμεσα 80,577% (ήτοι 76.610.514 δικαιώματα ψήφου) και έμμεσα 3,595%, (ήτοι 3.417.600 δικαιώματα ψήφου), μέσω της Intracom IT Services, που κατείχε την αμέσως προηγούμενη μέρα (26.03.09) της συναλλαγής.

Νέα σειρά Server HP Proliant G6

Οι νέοι server HP ProLiant G6 είναι διαθέσιμοι σε 11 διαφορετικά συστήματα με τυπικές διατάξεις πύργου, rack και συστήματος blade και αποτελούν τη μεγαλύτερη σειρά προϊόντων HP ProLiant που κυκλοφόρησε ταυτόχρονα στην ιστορία της εταιρείας. Η σειρά HP ProLiant G6 προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην ενεργειακή απόδοση, τις εφαρμογές virtualization και τον αυτοματισμό.

Αυτές οι καινοτομίες συνδυάζονται με ολοκληρωμένα οικονομικά προγράμματα και πακέτα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, επαναπροσδιορίζοντας έτσι το απαιτούμενο κόστος για την κτήση ενός διακομιστή. Τρία από τα κύρια χαρακτηριστικά των HP ProLiant G6 είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, η μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας και η αυξημένη απόδοση και επιπρόσθετη αξία.

Η Virtual Trip σε διεθνή έκθεση στις ΗΠΑ

Το eFront αναπτύσσεται από το 2001 στην Ελλάδα και το 2006 έλαβε την πιστοποίηση κατά SCORM από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Επιπλέον από το 2007 το eFront διανέμει έκδοση ΕΛΛΑΚ έχοντας δημιουργήσει ένα πολύ δυναμικό διεθνές
“community”. Το eFront προωθείται στη διεθνή αγορά από ένα δίκτυο πιστοποιημένων συνεργατών σε πλήθος χωρών όπως οι: Ινδία, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Αίγυπτος, Δανία, Ολλανδία, Αργεντινή, ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία.

Υπεγράφη η συμφωνία μεταβίβασης της Cosmofon στην Telekom Slovenje

Η συνολική αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε 190 εκατ. ευρώ. Τις συμφωνίες αγοροπωλησίας υπέγραψαν οι κκ Μιχάλης Τσαμάζ, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote, και Bojan Dremelj, Πρόεδρος της Telekom Slovenije. Ο M. Τσαμάζ δήλωσε σχετικά: “Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πώληση της Cosmofon και της Germanos TS, για το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από σημαντικούς τηλεπικοινωνιακούς Ομίλους και για το τελικό τίμημα.

Θέλουμε να συγχαρούμε την Telekom Slovenije και να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία. Ευχόμαστε στην Cosmofon, τη Germanos TS και τους ανθρώπους τους, με τους οποίους δουλέψαμε μαζί, ως μέλη του Ομίλου Cosmote, κάθε επιτυχία στο μέλλον. Είμαι βέβαιος ότι η Telekom Slovenije θα έχει μια επιτυχημένη πορεία στην απαιτητική αγορά της πΓΔΜ”. Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων Ρυθμιστικών Αρχών της πΓΔΜ.

Η Cosmofon ξεκίνησε την εμπορική της λειτουργία τον Ιούνιο του 2003 υπό τη διαχείριση της Cosmote, κατέχοντας τη δεύτερη άδεια κινητής τηλεφωνίας στην πΓΔΜ. Τον Αύγουστο του 2005, η Cosmote εξαγόρασε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Στα περίπου 6 χρόνια λειτουργίας της η Cosmofon έχει αναπτύξει ένα ισχυρό τηλεπικοινωνιακό και εμπορικό δίκτυο με το μερίδιο αγοράς της να ανέρχεται σε περίπου 30%. Η Cosmofon ήταν o πρώτος πάροχος που διέθεσε εμπορικά υπηρεσίες 3G – HSDPA στην πΓΔΜ, τον Αύγουστο του 2008. Η εταιρεία κατέχει 6 περιφερειακές άδειες WiMax, έχοντας αναπτύξει ένα πανεθνικό δίκτυο.

10 νέα έργα ERP της NETU Hellas

Συγκεκριμένα, 10 επιχειρήσεις με περισσότερους από 120 χρήστες, επέλεξαν τις λύσεις της Infor για να υποστηρίξουν την χρηματοοικονομική και εμπορική τους διαχείριση, καθώς και τις διευρυμένες τους ανάγκες για χρηματοοικονομική και επιχειρηματική πληροφόρηση.

Συγκεκριμένα οι εταιρείες που επέλεξαν την NetU για να δώσουν λύσουν τις σύνθετες πληροφοριακές τους απαιτήσεις είναι οι: Κύπρου Ασφαλιστική και AIG Σερβίας από τον χώρο των ασφαλειών, οι ναυτιλιακές Kristen/Roxane, Nomikos, BaltHellas, Safe Bulkers, StarBulk καθώς και οι εταιρείες DHL Danzas, New York College και Greenpeace
Hellas.

Η λύση Infor SunSystems, πέρα από το λογιστικό και φορολογικό σκέλος, παρέχει αξιόπιστη χρηματοοικονομική διαχείριση καθώς και την επιχειρηματική πληροφόρηση και τις νέες ανάγκες που διαμορφώνονται στις εταιρείες στα θέμα ΔΛΠ, Εισπράξεων, Προϋπολογισμών & Προβλέψεων.

Σημαντική άνοδος στα αποτελέσματα 2008 της Velti

Αναλυτικά, οι σημαντικότερες επιτεύξεις της εταιρείας για το 2008, συνοψίζονται στις δράσεις: α. Επένδυση στη διεθνή επέκταση τόσο σε αναπτυγμένες όσο και αναπτυσσόμενες αγορές, με νέα γραφεία σε Πεκίνο, Ντουμπάι, Μαδρίτη, Μόσχα, Νέο Δελχί, Σαν Φρανσίσκο, και Σαγκάη.

β. Ισχυρή οργανική ανάπτυξη από τους υπάρχοντες διεθνείς παρόχους κινητής τηλεφωνίας, τα brands, τις διαφημιστικές εταιρείες αλλά και εισροή νέων πελατών.

γ. Νέα κοινοπραξία στην Ινδία, με συμμετοχή σε ποσοστό 35% στην HT Mobile Solutions, μία νέα εταιρεία mobile marketing που ιδρύθηκε σε συνεργασία με την Hindustan Times Media, το δεύτερο μεγαλύτερο συγκρότημα ΜΜΕ στην Ινδία.

δ. Εξαγορά του 33% της CASEE, της μεγαλύτερης εταιρίας στον χώρο συναλλαγής του mobile advertising στην Κίνα.

Στ. Ισχυρή απόδοση και αύξηση στο ρυθμό ανάπτυξης της Ansible (κοινοπραξία με την Interpublic Group), το δεύτερο εξάμηνο του 2008.

ζ. Διπλασιασμός του ανθρώπινου δυναμικού σε Πωλήσεις και Μάρκετινγκ (από 25 σε 50 στελέχη).

Συνεργασία της Finvent με την Clarity Systems

Παράλληλα, αυτοματοποιούν εργασίες διαμόρφωσης προϋπολογισμού, προβλέψεων, ενοποίησης ισολογιστικών στοιχείων κέντρων κόστους και κατάρτισης πλήρους ετήσιου Δελτίου της επιχείρησης.

Αμφισβητεί τον Ν. Αλεξανδρίδη ο ΟΤΕ

Είναι εντελώς αβάσιμο, άκριτο, και επικίνδυνο να αποδίδεται στην Deutsche Telekom πρόθεση εκβιασμού της κυβέρνησης της χώρας μας”. Επιπλέον, αποσαφηνίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχει έντονος ανταγωνισμός και ότι η χρησιμοποίηση αορίστων κατηγοριών, παραποίηση και επιλεκτική προβολή δυσμενών στοιχείων και επιθετικά και απαξιωτικά σχόλια του ρυθμιστή εναντίον μιας ρυθμιζόμενης εταιρείας, δημιουργούν ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα και αμεροληψία του”.

Τέλος, καταλήγει στην απάντησή του ότι έχει αναθέσει στους νομικούς του συμβούλους να εξετάσουν, αν, με βάση τα λεγόμενα του κ. Προέδρου της ΕΕΤΤ, όπως τουλάχιστον αυτά αποτυπώνονται στον Τύπο, εξακολουθούν να συντρέχουν στο πρόσωπό του οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για τη συμμετοχή του στη διαδικασία λήψεως αποφάσεων των οργάνων της Αρχής.

Στρατηγική συνεργασία της Intelli Solutions με την 3i-Infotech

Η 3i-Infotech ιδρύθηκε το 1993 στην Ινδία, έχει παρουσία σε 4 ηπείρους (Αμερική, Ασία, Ευρώπη και Αυστραλία), εξυπηρετεί πελάτες σε 30 χώρες και διαθέτει ένα πελατολόγιο αποτελούμενο από περισσότερους από 700 εταιρείες παγκοσμίως (όπως οι Dow Jones, GlaxoSmithKline, Panasonic, HSBC, RBS, American Insurance Group, OCBC Bank, QBE Insurance και Emirates Bank).

H εταιρεία  διαθέτει μία ολοκληρωμένη γκάμα εφαρμογών, προϊόντων και λύσεων εξειδικευμένων για το χρηματοπιστωτικό τομέα (Banking, Insurance, Capital Market, Asset Management). “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συνεργασία μας με την 3i-Infotech. Πρόκειται για μία από τις ισχυρότερες δυνάμεις στην παγκόσμια αγορά λογισμικού, με ολοκληρωμένες λύσεις για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο” δήλωσε ο Δ/νων Σύμβουλος της Intelli Solutions, Π. Γιαλελής. “Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία μπορεί να προσφέρει ιδιαίτερη αξία σε οργανισμούς της Ελληνικής αγοράς, αφού συνδυάζει ένα διευρυμένο πακέτο κορυφαίων λύσεων λογισμικού, με την εμπειρία και τη χρήση βέλτιστων πρακτικών από επιτυχείς υλοποιήσεις στους μεγαλύτερους παγκοσμίως χρηματοπιστωτικούς ομίλους”.

Ο Faisal Khan, Director Banking and Insurance της 3i-Infotech, δήλωσε: “Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο συνδυασμός του κορυφαίου λογισμικού της 3i-Infotech και η υψηλή τεχνογνωσία και ο επαγγελματισμός της Intelli, παρέχουν ένα μοναδικό πλεονέκτημα σε οργανισμούς στην Ελλάδα που επιθυμούν να αξιοποιήσουν βέλτιστες πρακτικές και να έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό τους. Έχοντας μεγάλη εμπειρία από πολλές επιτυχείς συνεργασίες σε όλο τον κόσμο, είμαστε ενθουσιασμένοι από τη μέχρι σήμερα επαγγελματική σχέση με την Intelli και είμαστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα αυτής της συνεργασίας στην Ελλάδα”.

Το 2008, η Intelli solutions έγραψε μια πολύ θετική πορεία, παρουσιάζοντας ανάπτυξη της τάξης του 30%, ενώ ταυτόχρονα έγινε αξιοσημείωτη επένδυση στη θυγατρική εταιρία της Αιγύπτου η οποία παρακολουθεί την περιοχή ΜΕΑ. Στην αγορά της Αιγύπτου, η Intellisolutions πρόσφατα πέτυχε να εξασφαλίσει συνεργασία με τη θυγατρική της Vodafone για έργο Service Management, το οποίο θα βασιστεί σε πλατφόρμα της Compuware.

Μεταβιβάστηκε η συμμετοχή της Altec στην Datamed

Το ποσοστό μεταβιβάσθηκε στο έτερο βασικό μέτοχο της εταιρείας, κ. Ανέστη Χριστοδουλάκη, έναντι τιμήματος 770.000 Ευρώ. Η εν λόγω μεταβίβαση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της διοίκησης για αναδιάρθρωση του Ομίλου και επικέντρωση της δραστηριότητάς του στους πιο αποδοτικούς κλάδους της ανάπτυξης λογισμικού και της εφαρμογής ολοκληρωμένων λύσεων.