Η Microsoft γεμίζει το application Store που ανακοίνωσε το Φεβρουάριο

Η υπηρεσία μουσικής Pandora, ο κατασκευαστής παιχνιδιών Electronic Arts και το Facebook θα είναι ανάμεσα στους συνεργάτες της Microsoft.

Η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει για πρώτη φορά το ηλεκτρονικό της κατάστημα στο Las Vegas στο πλαίσιο της έκθεσης CTIA Wireless. To λογισμικό που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο θα λειτουργεί σε smartphones που χρησιμοποιούν τα Windows Mobile 6.5.

Η κίνηση της Microsoft αποτελεί μια απάντηση στον ανταγωνισμό και ειδικά στην επιτυχία του App Store της Apple, το οποίο από την έναρξη του έχει καταγράψει περισσότερα από 800 εκατομμύρια downloads. Η Google, η Nokia και η Palm έχουν ξεκινήσει ή έχουν ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσουν αντίστοιχα Application Stores.

Η HP προετοιμάζει netbooks με λειτουργικό Android

Η HP δεν είναι η μόνη εταιρεία που εξετάζει τη χρήση του Android, καθώς ανάλογες ανακοινώσεις έχουν γίνει ήδη από τους κατασκευαστές Asustek και Dell. Προσωρινά το λειτουργικό Android χρησιμοποιείται μόνο από τη συσκευή smartphone G1 της HTC, την οποία διαθέτει από το δίκτυο της στη Γερμανία η T-Mobile.

Ωστόσο, αρκετοί κατασκευαστές, μεταξύ των οποίων και η HTC, ανακοίνωσαν νέες συσκευές με το Android μέσα στο 2009.

Η Intralot συνεχίζει την παγκόσμια επέκταση

Η μετάβαση στο νέο σύστημα θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2010. Το συμβόλαιο θα είναι διάρκειας 10 ετών με δυνατότητα 2 επιπλέον μονοετών ανανεώσεων.

Το συμβόλαιο περιλαμβάνει την παροχή 2.800 τερματικών, τα οποία θα συνδεθούν μέσω ενός σύγχρονου δορυφορικού δικτύου στο κεντρικό σύστημα LOTOSTM O/S.

Τα συνολικά έσοδα της Λοταρίας της Λουιζιάνα από την ίδρυσή της το 1991 ξεπερνούν τα 5,8 δις. δολάρια, ενώ έχει καταβάλει συνολικά στο Ταμείο της Πολιτείας προς όφελος του προγράμματος ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης περισσότερα από 2 δις. δολάρια. Την προηγούμενη χρονιά οι πωλήσεις της Λοταρίας ήταν οι υψηλότερες των τελευταίων 15 ετών.

Η Ericsson οδηγεί το HSPA στα 56 Mbps

Η αύξηση στην ταχύτητα επιτυγχάνεται χάρη στο συνδυασμό της τεχνολογίας multiple-input-multiple-output (MIMO) με την τεχνολογία πολλών τηλεπικοινωνιακών φορέων. Η τεχνολογία MIMO επιτρέπει υψηλότερες κορυφαίες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και αυξημένη αποδοτικότητα φάσματος, η οποία σημαίνει μεγαλύτερη χωρητικότητα για το δίκτυο.

Η τεχνολογία HSPA πολλών τηλεπικοινωνιακών φορέων με MIMO, που βρίσκεται στο στάδιο της προτυποποίησης, έχει προγραμματιστεί να διατεθεί εμπορικά μέσα στο 2010. Μέχρι το τέλος του 2009, η Ericsson θα υποστηρίζει την εμπορική διάθεση της τεχνολογίας πολλών τηλεπικοινωνιακών φορέων με ταχύτητες έως 42 Mbps – ένα επίτευγμα που έχει ήδη επιδειχθεί με επιτυχία στην πρόσφατη Mobile World Conference στη Βαρκελώνη.

Ο CIO της Cisco για την Ευρώπη βασικός ομιλητής στη Cisco Expo 2009

Ο Robbert Kuppens έχει περισσότερα από 20 έτη επαγγελματικής εμπειρίας στο IT Management σε μεγάλες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων οι KPMG – Nolan, Norton & Co., Digital Equipment και NCR Corporation. Επίσης είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των ομάδων και των λειτουργιών του IT των Ευρωπαϊκών αγορών της Cisco.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου, ώρα 9:30 π.μ.

24% ανάπτυξη το 2008 για τη Scan που προβλέπει και 15% για το 2009

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 5,8 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 680 χιλιάδες ευρώ.

Ο τομέας ScanHR παρουσίασε αύξηση τζίρου 20% σε σχέση με το 2007, σημειώνοντας σημαντική αύξηση εγκαταστάσεων σε νέους πελάτες. Για το 2009 Η εταιρεία προβλέπει αύξηση τζίρου της τάξης του 5,4% στον τομέα, ο οποίος προβλέπεται να φτάσει στο 53% του συνολικού τζίρου. Ένα από τα έργα που υλοποίησε η Scan το 2008, ήταν η ενοποίηση του Scan HR με το backoffice σύστημα της SAP στην Εθνική Ασφαλιστική. Το έργο έχει ιδιαίτερη σημασία για την εταιρεία, δεδομένου ότι η SAP διαθέτει module HR, το οποίο η Εθνική Ασφαλιστική δεν επέλεξε.

Ο τομέας ScanParking παρουσίασε αύξηση τζίρου της τάξης του 43% σε σχέση με το 2007 και η πολύ καλή πορεία του αναμένεται να συνεχισθεί και το 2009, με αύξηση που υπολογίζεται στο 21%. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι νέες εγκαταστάσεις τη φέρνουν πλέον στην πρώτη θέση, με ποσοστό 80%, στην ελληνική αγορά αυτοματοποίησης χώρων στάθμευσης νεόδμητων εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων.

Τέλος, ο τομέας ScanAccess παρέμεινε σταθερός με μικρή αύξηση της τάξης του 1,3%. Σύμφωνα με την εταιρεία αυτό οφείλεται στο ότι δεν υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα που απαιτούν έξυπνα και πιο εξειδικευμένα συστήματα. Η εταιρεία, επαναπροσδιορίζοντας τη στρατηγική της, αναμένει για το 2009 αύξηση του τζίρου του τομέα της τάξης του 46%.

Η Scan διευκρινίζει τα εξής: “Η Scan πραγματοποίησε το 2008 μια πολύ σημαντική συνεργασία με την Εθνοπλαν για την εγκατάσταση του ScanHRMS σε πελάτες της τελευταίας. Οι δυο εταιρείες υλοποίησαν ολοκληρωμένη διεπαφή (interface) μεταξύ του SAP HR και του ScanHRMS. Η πρώτη υλοποίηση έγινε στην Εθνική Ασφαλιστική με μεγάλη επιτυχία, όπου χρησιμοποιείται το SAP HR για την Διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού και το ScanHRMS για την έκδοση Μισθοδοσίας και Προϋπολογισμού”.

Η Χριστίνα Καραβατά αποχώρησε από τη Fujitsu Siemens

Η Χριστίνα Καραβατά αποχώρησε από τη θέση Marketing & Communications Manager της Fujitsu Siemens, η οποία μετονομάστηκε σε Fujitsu Technology Solutions.

Αυξημένες πωλήσεις και κέρδη για την Ευρωσύμβουλος

Σε ότι αφορά τα μεγέθη του Ομίλου Ευρωσύμβουλοι, αυξημένος κατά 50% εμφανίζεται ο κύκλος εργασιών για το έτος 2008 που ανέρχεται σε 16.222.726 ευρώ έναντι 10.799.692 Ευρώ το 2007. Το EBITDA για τον Όμιλο διαμορφώνεται σε 2.522.811 Ευρώ ενισχυμένο κατά 45,5% έναντι  του περσινού έτους. Τα κέρδη μετά φόρων εμφανίζονται ενισχυμένα κατά 88% και ανέρχονται σε 1.165.128 ευρώ, όταν για το 2007 ανέρχονταν αντίστοιχα σε 892.288 Ευρώ και 620.885 Ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία είναι η πρώτη χρονιά που τα αποτελέσματα του ομίλου είναι μεγαλύτερα από αυτά της μητρικής και αυτό οφείλεται στην ωρίμανση των επενδύσεων τόσο εντός Ελλάδας όσο κυρίως στο εξωτερικό.

Χρυσωρυχείο η Austria Card για την Inform Λύκος

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του ομίλου Inform Λύκος διαμορφώθηκαν στα 127,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 60,3 εκατ. ευρώ ήταν οι πωλήσεις της Austria Card. Οι πωλήσεις του ομίλου ήταν κατά 74,2% αυξημένες σε σχέση με το 2007, παρά το γεγονός ότι η μητρική εταιρεία είχε οριακή μείωση πωλήσεων κατά 4,1% και η θυγατρική στη Ρουμανία επίσης μείωση πωλήσεων κατά 6,3%.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου αυξήθηκαν κατά 47,1% και  διαμορφώθηκαν στα  18,5 εκατ. ευρώ έναντι 12,5 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά. Η συμμετοχή της Austria Card στο αποτέλεσμα αυτό ανήλθε σε 11,1 εκατ. ευρώ, το οποίο όμως σε σχέση με το 2007 εν μέρει αντισταθμίστηκε από την μείωση κατά 32% στην μητρική και κατά 50% στην θυγατρική της στην Ρουμανία.

Η μείωση της κερδοφορίας στην μητρική οφείλεται στη μείωση των πωλήσεων κατά  1,3 εκατ. ευρώ και σε αύξηση του κόστους των γενικών εξόδων που αφορούν την λειτουργία του ομίλου. Στη Ρουμανία, η αρνητική οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με το κόστος λειτουργίας του νέου εργοστασίου είχε σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση της κερδοφορίας κατά  2,8 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη του ομίλου μετά από φόρους ανήλθαν σε  6,5 εκατ. ευρώ έναντι  5,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 26% σε σύγκριση με το 2007.