H Nokia στοχεύει στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού

Γι αυτό το λόγο η Φινλανδική εταιρεία επικεντρώνει τις προσπάθειες της στην περαιτέρω διείσδυση της στην αμερικάνικη αγορά. Στα πλαίσια της εν λόγω προσπάθειας, η Nokia θα συνεργαστεί κατ’ αποκλειστικότητα με την AT&T, το μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιών της Αμερικής, προκειμένου να διαθέτει στην αγορά το e71x, το λεπτότερο smartphone με Qwerty πληκτρολόγιο.

Το εν λόγω κινητό είναι ανταγωνιστής του Blackberry της RIM σε ποιοτικά χαρακτηριστικά και μέγεθος -είναι λίγο λεπτότερο- ενώ η τιμή των 100 δολαρίων με την οποία θα προσφέρεται είναι ακριβώς η μισή από εκείνη με την οποία διατίθεται το iPhone της Apple, ο δεύτερος μεγάλος ανταγωνιστής της Nokia.

IBM και Sun βρίσκονται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων

Οι δύο γίγαντες της τεχνολογίας και της πληροφορικής συζητούν μία συμφωνία, κατά την οποία η IBM θα πληρώσει 9,55 δολάρια ανά μετοχή της Sun, δηλαδή ένα δολάριο περίπου χαμηλότερα από την αρχικά εκτιμώμενη προσφορά. Η αναθεωρημένη τιμή μειώνει συνολικά το ποσό που πρέπει να δαπανήσει η IBM για την εξαγορά στα 750 εκατ. δολάρια. Οι αναλυτές εκτιμούν πως η συμφωνία θα ανακοινωθεί λίαν συντόμως.

Νέα οικογένεια προϊόντων SourceOne από την EMC

Με το EMC SourceOne, οι επιχειρήσεις μπορούν να εξοικονομήσουν περισσότερο από 50% στο συνολικό κόστος κτήσης (total cost of ownership) και να αποσβέσουν το κόστος της εφαρμογής αυτής σε χρόνο που μπορεί να μειωθεί μέχρι τους 12 μήνες, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη συμμόρφωση τόσο με τους εσωτερικούς κανονισμούς, όσο και με το ρυθμιστικό πλαίσιο του κλάδου τους, καθώς και τη μείωση των κινδύνων που ενέχει η διαδικασία e-discovery.

Αύξημενα κονδύλια για έρευνα & τεχνολογία υποσχέθηκε ο Προθυπουργός

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στο ΕΣΠΑ 2007-2013 έχουν δεσμευτεί πάνω από 1 δισ. ευρώ για δράσεις στην τεχνολογία, έρευνα και καινοτομία, ποσό υπερτριπλάσιο περίπου των αντίστοιχων πόρων του Γ’ ΚΠΣ.

H Top Vision υλοποίησε έργο για το Δ. Πεύκης

Το συγκεκριμένο σύστημα είναι προηγμένης τεχνολογίας, παρέχοντας τη δυνατότητα προβολής κειμένου, γραφικών και animation. Η επικοινωνία γίνεται ασύρματα μέσω GSM Modem από υπολογιστή, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο Δημαρχείο. Το εν λόγω σύστημα έχει ως σκοπό την άμεση και έγκυρη ενημέρωση των δημοτών για τα δρώμενα στον Δήμο καθώς και την τόνωση της τοπικής αγοράς αφού θα μπορούν να  προβάλλονται οι τοπικές επιχειρήσεις. Ο χρόνος υλοποίησης του έργου ήταν 30 μέρες.

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός Πυροπροστασίας του Ν. Ζακύνθου

Το χρονικό περιθώριο υποβολής των προσφορών έληγε σήμερα. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της ακύρωσης του διαγωνισμού ή η νέα ημερομηνία υποβολής των προσφορών. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 588.235 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Πέντε προσφορές κατατέθηκαν για την προμήθεια Η/Υ της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά ο διαγωνισμός είχε διενεργηθεί στις 8 Ιανουαρίου 2009 αλλά ματαιώθηκε λόγω απόρριψης της μοναδικής κατατεθείσας προσφοράς της εταιρείας Byte. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 500.000 ευρώ.