Η IBM Platinum Certified Partner της Avaya

Η συνεργασία αυτή καλύπτει, όλο, το φάσμα προϊόντων & υπηρεσιών που προσφέρει η Avaya, με αποτέλεσμα την ταυτόχρονη εφαρμογή των λύσεων τους, στο χώρο των Unified Communications, Conferencing και Contact Centers, όπως η ενσωμάτωση του IBM WebSphere Voice Server and Application Server με το Avaya Interaction Center και Avaya Voice Portal.

Η συνεργασία της Αvaya με την ΙΒΜ, θα προσφέρει στην ελληνική αγορά, άρτιες επικοινωνιακές λύσεις, μέσω εξελιγμένων τεχνολογικών δομών αλλά και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Αύξηση κύκλου εργασιών αλλά μείωση κερδών των εισηγμένων του κλάδου ΤΠΕ

 Αναλυτικά, στον κλάδο της πληροφορικής το 2008 παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση τζίρου κατά 40,3% ποσοστό που αντιστοιχεί σε 2,2 δισ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά, εξίσου σημαντική, ήταν η μείωση των EBITDA που έφτασε το 54,5% ποσοστό που αντιστοιχεί σε 149,4 εκατ. ευρώ.

Ζημίες ύψους 42,1 εκατ. ευρώ εμφάνισε το σύνολο των εισηγμένων εταιρειών του κλάδου σε σύγκριση με κέρδη μετά από φόρους ύψους 125,3 εκατ. ευρώ το 2007. Στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών το 2008 σημειώθηκε αύξηση τζίρου κατά 3,6% ποσοστό που αντιστοιχεί σε 6,7 δισ. ευρώ. Τα EBITDA των εισηγμένων εταιρειών του κλάδου σημείωσαν αύξηση κατά 4,2% φτάνοντας τα 2,2 δισ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 12% φτάνοντας τα 520,8 εκατ. ευρώ.

Στον κλάδο ειδών και λύσεων πληροφορικής το 2008 παρατηρήθηκε αύξηση τζίρου κατά 5,1% ποσοστό που αντιστοιχεί σε 944,9 εκατ. ευρώ. Το ΕBITDA των εισηγμένων εταιρειών του κλάδου έφτασε τα 4,2 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 86,8% σε σύγκριση με πέρυσι. Ο κλάδος επίσης εμφάνισε ζημίες ύψους 20,8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με κέρδη μετά από φόρους ύψους 3,8 εκατ. ευρώ το 2007.

Η Interworks γίνεται S+S Incubation Center της Microsoft στην Ελλάδα

Συνολικά στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης έχουν εγκαινιαστεί δύο S+S Incubation Centers – το πρώτο εγκαινιάστηκε στη Ρωσία – σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Το S+S Incubation Center έχει ως στόχο την παροχή υποστήριξης σε Independent Software Vendors (ISVs) προκειμένου αυτοί να έχουν τη δυνατότητα να υιοθετήσουν το νέο μοντέλο διάθεσης “Λογισμικό ως Υπηρεσία” (Software as a Service), το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό της Software + Services στρατηγικής της Microsoft.

Στο κέντρο αυτό, οι ISVs, θα λαμβάνουν επιχειρηματική καθοδήγηση από ειδικά καταρτισμένο προσωπικό, θα τους προσφέρεται η κατάλληλη τεχνογνωσία, ενώ θα έχουν πρόσβαση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, καθώς και σε ένα εδραιωμένο δίκτυο υπηρεσιών φιλοξενίας (Hosting Services) για αξιόπιστη και ασφαλή διάθεση των εφαρμογών τους σε πελάτες.

Στόχος της συνεργασίας είναι μια αγορά 250 ISVs, από την οποία αναμένεται να προκύψουν από 130 έως 160 συνεργασίες. Σύμφωνα με τον Βασίλη Ζωγράφο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Interworks, “η Interworks προσδοκεί από αυτή τη συνεργασία 10 Gold, 40 – 50 Silver και 80 – 100 Members συμβάσεις.”

Παράλληλα, η Interworks εξελίσσει τη συνεργασία της με τη Microsoft στο επίπεδο του SaaS και αναμένεται μέχρι το τέλος της χρονιάς να παρουσιάσει τρεις νέες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται η διάθεση των υπηρεσιών Microsoft Communication Server και Microsoft Share Point Services, ενώ το  4ο τρίμηνο του 2009, η Interworks θα γίνει η πρώτη εταιρεία που θα διαθέσει σε ελληνικό data center το Microsoft Dynamics CRM 4.0 βάσει του μοντέλου SaaS.

Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις για την εξαγορά της Sun από την IBM

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Sun αποχώρησε από τις αποκλειστικές συνομιλίες με την IBM το περασμένο Σάββατο, αφού πρωτίστως είχε απορρίψει την πρόταση εξαγοράς του μετοχικού της κεφαλαίου έναντι 9,40 δολαρίων ανά μετοχή. Πλέον, η Sun μπαίνει στη διαδικασία αναζήτησης νέων μνηστήρων, καθώς η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει τις μεγαλύτερες ζημίες των τελευταίων έξι ετών λόγω της πτώσης των παραγγελιών.

Συνεργασία της Intralot με την Partygaming

Η συνεργασία των δύο εταιρειών έχει σαν στόχο την έναρξη του “Intralot Poker” στην Ιταλία, της υπηρεσίας του online τουρνουά πόκερ της Intralot. Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Intralot γίνεται το πρώτο μέλος του δικτύου πόκερ της PartyGaming στην Ιταλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Intralot Italia διεξάγει αθλητικό και ιπποδρομιακό στοίχημα τόσο σε αποκλειστικά, όσο και σε μη αποκλειστικά σημεία πώλησης στην Ιταλία και μέσω διαδικτύου. Οι πωλήσεις του online πόκερ στην Ιταλία υπολογίζεται ότι θα φτάσουν περίπου το 1,5 δισ. το 2009, ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις.

Η Sieben υλοποίησε έργο Sales Force Automation για την εταιρεία Amvis

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο της εισαγωγής και εμπορίας οφθαλμολογικών και οπτικών προϊόντων στην ελληνική αγορά.

Αναζητώντας μια ευέλικτη λύση Sales Force Automation προκειμένου να στηρίξει το τμήμα των πωλήσεων, η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει στην υιοθέτηση της συνδρομητικής λύσης myPocketBiz Sales. Συγκεκριμένα, η Amvis επέλεξε να χρησιμοποιήσει 18 άδειες του module Sales (Παραγγελιοληψία) εισάγοντας 57.000 είδη με ανάλυση σε χρώμα και σε μέγεθος.

Οι συσκευές που χρησιμοποιούνται είναι οι Asus PDAs 1520 της Vodafone με τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και Bluetooth Scanner Baracoda. Η υπηρεσία παρέχεται hosted στο ειδικά διαμορφωμένο datacenter που έχει υλοποιήσει η Sieben και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Vodafone.