H Ericsson προμηθεύει τη λύση HSPA στη Cyta

Η κυπριακή εταιρεία εισήγαγε εμπορικά την υπηρεσία “Mobile Broadband” τον Ιούλιο, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση από την Ericsson ενός έργου αναβάθμισης του δικτύου. Η λύση HSPA από την Ericsson έχει μειώσει τους χρόνους απόκρισης για τις διαδραστικές υπηρεσίες δεδομένων σε κινητά, ενώ θα αυξήσει σημαντικά τη χωρητικότητα του δικτύου στις περιφέρειες της Λευκωσίας και της Αμμοχώστου όπου η Ericsson παρείχε αρχικά το δίκτυο ασύρματης πρόσβασης 3G.

H Lamda Helix στους υποψήφιους για το Best European Regional Data Center Operator 2009

Το Data Centres Europe 2009 αποτελεί το μεγαλύτερο συνέδριο σχετικά με υπηρεσίες & υποδομές για Data Centers στην Ευρώπη, συμπεριλαμβάνει έκθεση προϊόντων & υπηρεσιών αλλά και την απονομή βραβείων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η Lamda Hellix, εκτός του ότι για 5η συνεχή χρονιά αποτελεί τη μοναδική Ελληνική συμμετοχή στο συγκεκριμένο συνέδριο, φέτος για πρώτη φορά βρίσκεται στην τελική λίστα υποψηφιοτήτων στην κατηγορία Best European Regional Data Centre Operator 2009.

H Pylones χορηγός στο Telecoms, Media and Technology Conference

Κύρια σημεία ενδιαφέροντος του φετινού συνεδρίου είναι: η ανάπτυξη και ενίσχυση των σημαντικών αγορών (Ευρυζωνικότητα, Κινητή Τηλεφωνία, Online Περιεχόμενο, Τεχνολογία, Πληροφορική, Οργάνωση, κ.ά.), καθώς και η εξυγίανση του ανταγωνισμού στη χώρα μας.

Αύξηση τζίρου 20% για τη CA Hellas

Ο συνολικός τζίρος αυξήθηκε κατά 20% έναντι του ίδιου χρονικού διαστήματος του οικονομικού έτους 2008. Κατά τη διάρκεια του χρόνου τα λειτουργικά έξοδα παρέμειναν σταθερά ενώ τα λειτουργικά κέρδη του οικονομικού έτους αυξήθηκαν κατά 33%.

H Mellon Polnad στις 10 αποδοτικότερες εταιρείες της Ευρώπης

Ο Γρηγόρης Κοτούλας, Γενικός Διευθυντής της Mellon Poland, παρέλαβε το βραβείο σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε στη Ρώμη στις 7 Απριλίου 2009. Το ‘The Atradius Growth Strategy of the Year Award’ απονεμήθηκε στις 10 καλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης οι οποίες εφάρμοσαν στρατηγικές οργανικής ανάπτυξης επιτυγχάνοντας εξαιρετικά επίπεδα πωλήσεων, κερδών αλλά και βελτίωσης του μεριδίου αγοράς τους.

Ο ΟΤΕ προσφεύγει στη δικαιοσύνη για το πρόστιμο από ΕΕΤΤ

Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός χαρακτηρίζει αδικαιολόγητο το πρόστιμο τονίζοντας ότι με αυτό η Επιτροπή ανεβάζει το σύνολο των προστίμων από την αρχή του χρόνου σε 11,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αναβλήθηκε ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί στις 8 Μαΐου 2009. Στη σχετική ανακοίνωση δε γίνεται αναφορά στους λόγους αναβολής του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 698.555 ευρώ.

H Space Hellas ολοκλήρωσε έργο ηλεκτρονικής ασφάλειας γηπέδων

Το έργο, το οποίο υλοποιήθηκε για τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ανέρχεται στα 5.226.705 ευρώ, με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Ειδικότερα, στους χώρους των σταδίων, υπάρχει πλέον ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα, που αποτελείται από περισσότερες από 700 κάμερες υψηλής ευκρίνειας, συστήματα ψηφιακής καταγραφής υψηλής ποιότητας αλλά και την κατάλληλη καλωδιακή και δικτυακή υποδομή τελευταίας γενιάς.

Η χρήση του συστήματος και ο χειρισμός των καμερών γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία και τα δεδομένα των πολλαπλών καμερών εποπτείας καταγράφονται στο Κέντρο Ελέγχου Σταδίου, ενώ η Space Hellas διασφαλίζει την ομαλή και αδιάκοπτη λειτουργία του συστήματος, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και διαχείρισης καθώς και υπηρεσίες εκπαίδευσης προς τους χρήστες των συστημάτων.