20 χρόνια Oracle Ελλάς

Η ημερίδα που συγκέντρωσε πλήθος στελεχών από τον επιχειρηματικό κόσμο του ιδιωτικού αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα -“η προσέλευση σήμερα είναι πέραν των προσδοκιών μας” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Oracle Ελλάς, Βασίλης Δημόπουλος- στόχο είχε την παρουσίαση της στρατηγικής της Oracle αλλά και την ενημέρωση των πελατών και συνεργατών της εταιρείας για τις τάσεις και τις εξελίξεις στον κλάδο της Πληροφορικής.

Η πορεία της Oracle στην ελληνική αγορά κρίνεται άκρως ικανοποιητική, καθώς η εταιρεία έχει να επιδείξει μία διευρυμένη βάση πελατών και συνεργατών, που επιλέγουν και εμπιστεύονται τις λύσεις της όλα αυτά τα χρόνια. Ταυτόχρονα, η Oracle εστιάζει τη στρατηγική της στην παροχή ενός ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου λύσεων με γνώμονα πάντα τις ανάγκες των πελατών της.

“Με την κρίση να σκιάζει την ατμόσφαιρα του επιχειρείν, η μείωση των δαπανών σε ΙΤ δεν είναι η απάντηση στην απαίτηση για μείωση του κόστους”, επεσήμανε ο Β. Δημόπουλος στην παρουσίασή του, άποψη που ήρθαν να υποστηρίξουν και οι επόμενοι ομιλητές – τόσο ο Andrew Sutherland, Senior VP Middleware Business, Oracle EMEA και ο Hanspeter Kipfer, VP Applications, Oracle EE&CIS, όσο και ο Κ. Κάππος, Γενικός Διευθυντής Τεχνολογιών Πληροφορικής του ΟΤΕ.

Ο Δ. Αναγνωστόπουλος, ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων του υπ. Οικονομίας και Οικονομικών, χαρακτήρισε την Πληροφορική ως την επιστήμη της πράξης και του αποτελέσματος, ενώ υποστήριξε ότι η τρέχουσα οικονομική συγκυρία αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για έναν ειλικρινή απολογισμό των πεπραγμένων και ένα καινούργιο ξεκίνημα της χώρας όσον αφορά στην τεχνολογία και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω αυτής.

Η Vandervelle κατέθεσε πρόταση εξαγοράς για το 100% της Multirama

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Π. Γερμανός κατέχει άμεσα 6.396.483 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 74,51% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Multirama. Ο επιχειρηματίας στοχεύει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητές του στο χώρο της λιανικής και η έξοδος της Multirama από το χρηματιστήριο, ιδιαίτερα σε μια περίοδο δυσμενούς επενδυτικού κλίματος, εκτιμάται ότι θα δώσει μεγαλύτερη ευελιξία.

Η Αγγλούπα Ελένη υπεύθυνη εξυπηρέτησης μετόχων στην Info-Quest

Καθήκοντα υπευθύνου εξυπηρέτησης μετόχων ανέθεσε η Info-Quest στην Αγγλούπα Ελένη, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Intel: Η αγορά των Η/Υ έφτασε στον “πάτο”

Αν και η συγκεκριμένη δήλωση φανερώνει την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος, εντούτοις κρύβει και νότες αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της αγοράς αφού χειρότερα δεν μπορεί να γίνει.

Η αμερικανική κατασκευάστρια ημιαγωγών ανακοίνωσε μείωση της κερδοφορίας της για την ανωτέρω περίοδο κατά 55%, ξεπερνώντας, παρόλα αυτά, της προβλέψεις που είχε διατυπώσει στα μέσα Ιανουαρίου. Τα καθαρά κέρδη της Intel διαμορφώθηκαν στα 647 εκατ. δολάρια ή 12 σεντς ανά μετοχή, από 1,4 δισ. δολάρια ή 25 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 7,1 δισ. δολάρια, περίπου 26% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

E-security προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ

Η δράση απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, ανεξάρτητα από τη νομική μορφή τους.

Επιχορηγεί με ποσοστό έως και 70% την υλοποίηση επενδύσεων που έχουν στόχο την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση ψηφιακών κινδύνων και απειλών εις βάρος των επιχειρήσεων. Η χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης των εγκριθέντων επενδυτικών σχεδίων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους έξι μήνες από την ημερομηνία έγκρισης.

Ο ελάχιστος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο ορίζεται στις 5.000 ευρώ και το μέγιστο ύψος του προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης και δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 70.000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης της δράσης ανέρχεται σε 10,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε υλοποίηση επενδύσεων ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Οι Intracom & Unisystems ανέλαβαν έργο για το ΙΚΑ

Ο ακριβής τίτλος του έργου είναι “Προμήθεια αδειών χρήσης τελικών χρηστών, εργαλεία διαχείρισης βάσης δεδομένων Oracle και παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης ΦΓ 91-07”. Το τίμημα του έργου ανέρχεται στα 5.158.729 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.