Deloitte: Καλύτερο μέσο ψυχαγωγίας ο Η/Υ από την TV

Τα αποτελέσματα της έρευνας φανερώνουν ότι οι Millennials παρουσιάζουν εντυπωσιακές ομοιότητες στις προτιμήσεις και στη συμπεριφορά τους όσον αφορά στην κατανάλωση νέων ψηφιακών μέσων και αποτελούν μία παγκόσμια γενιά καταναλωτών που πρωτοπορεί και υιοθετεί γρήγορα τις νέες τεχνολογίες (early adopters). Η αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για ψηφιακό περιεχόμενο που διατίθεται από πολλές πηγές, σε διαφορετικές μορφές και υποστηρίζει διάφορα συστήματα, δημιουργεί νέες πηγές εσόδων για τους παρόχους τεχνολογίας, καθώς οι προσωπικοί υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα και οι μικρές φορητές συσκευές γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς. Η πλειοψηφία των καταναλωτών σε όλες τις χώρες συμφωνεί ότι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής έχει εξελιχθεί σε καλύτερο μέσο ψυχαγωγίας από την τηλεόραση, ενώ και το κινητό τηλέφωνο έχει καταφέρει να κατακτήσει μία θέση ανάμεσα στα μέσα ψυχαγωγίας.

Ο Hans Peter Klaey, President SME της SAP συμμετέχει στο SAP Forum 09

Ο H. P. Klaey είναι ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της SAP παγκοσμίως, καθώς είναι επικεφαλής της επιχειρησιακής μονάδας που είναι επιφορτισμένη με την επίβλεψη των πωλήσεων, του marketing, των λειτουργιών και του καναλιού των συνεργατών της SAP για τον τομέα της αγοράς που αφορά στις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.

Οι SAS & Amadeus υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας

Η υιοθέτηση τεχνολογίας επόμενης γενιάς θα υποστηρίξει τα βήματα του Ομίλου για την επίτευξη εξοικονόμησης κόστους και ενισχυμένης δυνατότητας αποτελεσματικής ανταπόκρισης στην ταχύτατα εξελισσόμενη ανταγωνιστική αγορά. Η Amadeus θα εφαρμόσει τη νέα τεχνολογική πλατφόρμα στην ομάδα εταιρειών της SAS μέσω μιας κλιμακωτής διαδικασίας μετάβασης, η οποία θα ξεκινήσει το 2010. Μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας, οι αεροπορικές εταιρείες θα υιοθετήσουν την πλήρη έκδοση της λύσης Amadeus Altea Customer Management, ούτως ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν τις διαδικασίες παγκόσμιων πωλήσεων και κρατήσεων, inventory και ελέγχου αναχωρήσεων.

H Cisco παρουσιάζει το Cisco Capital στη Cisco Expo 2009

Το καινοτόμο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Cisco Capital, που ήδη εφαρμόζεται σε πολλές χώρες στον κόσμο, είναι τώρα διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά. Το πρόγραμμα Cisco Capital έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν τον εξοπλισμό (software, hardware, υπηρεσίες) που χρειάζονται ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές, ακόμα και σε περιόδους μειωμένου προϋπολογισμού.

Βελτιωμένα αποτελέσματα για τη Citronics, νέα έργο για την Intracom Telecom

Ο ρωσικός Ομιλος ελέγχει το 51% της εταιρείας, της οποίας τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 38% το 2009 φθάνοντας τα 787,1 εκατ. δολάρια. Ανάλογη πορεία είχε το τμήμα πληροφορικής του ρωσικού Ομίλου, που παρουσίασε έσοδα αυξημένα κατά 14% στα 873,2 εκατ. δολάρια.

Η Intracom Telecom υπέγραψε το Δεκέμβριο δυο σημαντικά συμβόλαια ύψους 45 εκατ. δολ. για να διαθέσει λύσεις και εξοπλισμό σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και στη ρωσική MTS, που αποτελεί το μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας. Tα συγκεκριμένα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2009.

To νέο ipv6 στο δίκτυο της Hellas Sat

Το πρωτόκολλο διαδικτύου ipv6 σχεδιάστηκε από την διεθνή κοινότητα IETF προκειμένου να αντικαταστήσει την υφιστάμενη έκδοση τέσσερα (4), ipv4, ώστε να αντιμετωπίσει την διαφαινόμενη έλλειψη διευθύνσεων ΙΡ λόγω της εξάπλωσης της χρήσης του διαδικτύου και των υπηρεσιών αυτού.

H NetU ανανεώνει τη συνεργασία της με την SunGard Higher Education

Επίσης, η NetU διαθέτει πλέον την ελληνική έκδοση των λύσεων SunGard Higher Education. Η SunGard Higher Education παρέχει σουίτα λύσεων λογισμικού που βοηθά εκπαιδευτικούς οργανισμούς να κτίσουν, ενοποιήσουν και διευθύνουν τις Ηλεκτρονικές τους Πανεπιστημιουπόλεις.

Έξι προσφορές κατατέθηκαν για το έργο πυροπροστασίας Αν. Αττικής

Ο ακριβής τίτλος του έργου είναι “Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Πυροπροστασίας και Πυρόσβεσης στην περιοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής”. Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Πυροπροστασίας, που περιλαμβάνει την συνδυασμένη χρήση μιας σειράς προηγμένων τεχνολογιών (δορυφορικών εικόνων, ορθοφωτοχαρτών, εφαρμογών γεωγραφικού πληροφοριακού συστήματος, μοντέλων προσομοίωσης εξέλιξης πυρκαγιάς, μετεωρολογικών δεδομένων και ψηφιακού τηλεματικού δικτύου επόπτευσης και έγκαιρης προειδοποίησης δασικών πυρκαγιών συνδεδεμένων στο Γεωγραφικό Σύστημα) καθώς και δράσεων εκπαίδευσης και δημοσιότητας, ώστε να προστατευθεί η περιοχή από περαιτέρω φυσικές καταστροφές και ειδικά πυρκαγιές, εφαρμόζοντας πιο αποτελεσματικά μέτρα για την πρόληψη, την παρακολούθηση των φυσικών καταστροφών και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμόδιων φορέων. Να σημειωθεί πως προσφορά κατέθεσε και η Algosystems, η οποία όμως απορρίφθηκε λόγω καθυστερημένης προσκόμισης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.174.941 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

H Γραφοτεχνική ανέλαβε έργο για το ΥΠΟΙΟ και την Πολιτική Αεροπορία

Το έργο αφορά στην προμήθεια 150 φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων Ricoh και περιλαμβάνει την εγκατάσταση, τεχνική υποστήριξη και παροχή αναλωσίμων υλικών για τη λειτουργία του εξοπλισμού. Το τίμημα του έργου ανέρχεται στις 798.000 ευρώ.