Google Trends & Insights: Ανακάμπτει η αναζήτηση για ακίνητα

Τον Μάρτιο του 2009 παρατηρήθηκε σχετική ανάκαμψη της χρήσης του όρου, πλησιάζοντας σταδιακά τα επίπεδα των αντίστοιχων χρονικών περιόδων των προηγούμενων ετών, από το 2004 μέχρι και σήμερα.

Παρόμοια πορεία ακολούθησαν και οι υπόλοιποι όροι με τα “στεγαστικά δάνεια” να γνωρίζουν ιδιαίτερη αύξηση χρήσης τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2008. Στην χρηματοοικονομική αγορά, οι δημοφιλέστεροι όροι αναζήτησης συνοψίζονται στους “χρηματιστήριο”, “δάνεια”, “επιτόκια”, με τις “μετοχές” και “επενδύσεις” να ακολουθούν αντιστοίχως.  Ο όρος “επιτόκια” αντιστοιχεί κυρίως σε επιτόκια καταθέσεων, καθώς επίσης και στις τιμές επιτοκίων που προσφέρονται από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το euribor.

Η Intralot σε νέα φάση ανάπτυξης με την Intralot Interactive

Ο Κ. Αντωνόπουλος παρουσίασε το φάσμα των δραστηριοτήτων της εταιρείας και το πέρασμά της στη νέα φάση ανάπτυξης. Ανταποκρινόμενη στη νέα διαμορφούμενη πραγματικότητα στο χώρο του Internet, όπου τα κράτη προχωρούν σε μια ελεγχόμενη απελευθέρωση των αγορών τους, η Intralot ανακοίνωσε την ίδρυση της Intralot Interactive. Στην Intralot Interactive θα μεταφερθούν όλες οι υπάρχουσες υποδομές και η τεχνογνωσία της εταιρείας στο διαδικτυακό χώρο. Στρατηγική της νέας εταιρείας είναι η διπλή εστίαση τόσο στην παροχή πρωτοποριακής τεχνολογίας σε Λοταρίες και αδειοδοτημένους οργανισμούς σε όλον τον κόσμο, όσο και στην αναζήτηση ευκαιριών αδειοδότησής της μέσα στο νέο απελευθερωμένο περιβάλλον.

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση παρουσιάστηκε στους μετόχους ο οικονομικός απολογισμός για το οικονομικό έτος 2008, με τα έσοδα από τις διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου το 2008 να φτάνουν τα 1.1 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,22 ευρώ ανά μετοχή.

Vodafone: Επεκτείνεται το πρόγραμμα τηλεϊατρικής

Το πρόγραμμα, από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, επεκτείνεται διαρκώς και καλύπτει πλέον, πέραν των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, και τους πολίτες που θεωρούνται “υψηλού κινδύνου” (για παράδειγμα άνδρες 40-60 ετών, παχύσαρκοι, νέοι που αθλούνται ή πρόκειται να αθληθούν). Με τον τρόπο αυτό αποτελεί εργαλείο έγκαιρης διάγνωσης ασθενειών. Οι πολίτες στους οποίους απευθύνεται έχουν, ακόμα και σήμερα, δωρεάν πρόσβαση σε εξετάσεις Προληπτικής Ιατρικής, μέσω του προγράμματος της “Τηλεϊατρικής” που λειτουργεί στο Δήμο τους.

SAP Forum 09: Οι στρατηγικές για επιτυχία στη νέα πραγματικότητα

Το φετινό SAP Forum επικεντρώθηκε στις στρατηγικές που καλούνται να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις, ώστε να διασφαλίσουν την επιχειρησιακή τους συνέχεια στο πλαίσιο της παρούσας οικονομικής συγκυρίας.

Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν περίπου 600 στελέχη επιχειρήσεων που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν γύρω από στοχευμένες επενδύσεις σε έξυπνες λύσεις πληροφορικής και πως αυτές μπορούν να υποστηρίξουν τη μελλοντική τους επιτυχία.
Ο Μάνος Ραπτόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP για την Ελλάδα και την Κύπρο, άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου, αναφερόμενος στη σημασία της αναζήτησης ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων λύσεων, στο πλαίσιο του υπάρχοντος επιχειρηματικού περιβάλλοντος, οπού οι επιχειρήσεις καλούνται να επιτύχουν ανταγωνιστικούς στόχους με το μικρότερο δυνατό κόστος. Η ολομέλεια συνεχίστηκε με την παρουσίαση του Hans Peter Klaey, President SME, Corporate Officer και μέλος του Δ.Σ. της SAP AG, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πάνελ ομιλητών με την παρουσία σημαντικών πελατών της SAP, οι οποίοι παρουσίασαν την άποψη τους για το πώς η τεχνολογία βοηθά να θέσουν σε εφαρμογή τα επιχειρηματικά τους πλάνα και να βελτιστοποιήσουν απαραίτητες για την επιχειρησιακή συνέχεια διαδικασίες.

Η Sunsoft υλοποιεί έργα για τια 2 νέα μέλη του Mareblue Group

Η Mareblue Hotels & Resorts, έχει εμπιστευθεί τις μηχανογραφικές λύσεις της Sunsoft για τη μηχανογράφηση και των άλλων 3 ξενοδοχειακών μονάδων της στην Κρήτη (2) και στην Κέρκυρα. Η ολοκληρωμένη λύση της σειράς προϊόντων “Αλέξανδρος” που εγκαταστάθηκε περιλαμβάνει το Front Office, τα σημεία πώλησης (POS), το F&B Management και τη Γενική & Αναλυτική Λογιστική.

Πλαίσιο: Μειωμένα αποτελέσματα σε πωλήσεις & κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2009

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των πραγματικών αγοραστών αυξήθηκε αλλά λόγω της οικονομικής συγκυρίας η μέση αξία αγοράς έχει μειωθεί. Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε 1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 70,5%. Ήδη λειτουργεί το νέο κέντρο διανομής στη Μαγούλα, μια επένδυση 26 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται το 2010 να οδηγήσει σε μείωση των λειτουργικών εξόδων και να δημιουργήσει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το Πλαίσιο.

Στις 20 Μαΐου το 2ο ERP Forum

Τo ERP Forum 2009, θα ξεκινήσει με τις κύριες παρουσιάσεις, με προσκεκλημένους  ομιλητές από τις ‘Ψηφιακές Ενισχύσεις’ και την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση στελεχών πληροφορικής με συμμετοχή του κοινού με τίτλο “ERP: Πού βρίσκουμε τους πόρους;”, με συντονιστή το δημοσιογράφο Γιάννη Ριζόπουλο, καθώς και παρουσιάσεις από τις σημαντικότερες εταιρείες πληροφορικής, που αναπτύσσουν και υλοποιούν συστήματα  ERP. Το ERP Forum θα κλείσει με εισήγηση από την “Κοινωνία της Πληροφορίας” για την ανάγκη ERP στο Δημόσιο, καθώς και με την τελική ανοικτή συζήτηση με το κοινό με τίτλο “Και η ΜΜΕ θέλει το ERP της”. Την ημερίδα τιμούν ως Χορηγοί και Υποστηρικτές οι εταιρίες: Alpha Bank, ATC-Epicor, Entersoft, Microsoft, SAP, Softone, Athentis, Lawson και Softecon.

Υποστηρικτές Media: Adsl.gr, Capital.gr, Channel Partner, DTE, ICT Plus, ITPro, Κέρδος, Νe.o, Netweek, NetFax, OnLine, PCWorld, Retail Technology, TechPress. Οργανωτής της ημερίδας είναι η Origina.

Η συμμετοχή στο ERP Forum 2009 είναι δωρεάν. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.expodata.gr/erpforum.

Αναβλήθηκε ο διαγωνισμός της ΚΕΔ

Κάτι που μάλλον ήταν αναμενομένο αφού δύο μέρες μόλις μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης, άλλαξε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΚΕΔ. Το νέο Δοικητικό Συμβούλιο θα επανεξετάσει το θέμα του διαγωνισμού και κατόπιν θα αποφασιστεί αν επαναδιεξαχθεί ο διαγωνισμός ή όχι.

Υπενθυμίζεται πως ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.630.900 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Τέσσερις προσφορές κατατέθηκαν στο διαγωνισμό ERP της ΕΥΔΑΠ

Ο ακριβής τίτλος του έργου είναι “Προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και υποστήριξη της παραγωγικής λειτουργίας ενός πληροφοριακού συστήματος για τον ανασχεδιασμό των λογιστικών διαδικασιών και την υλοποίηση νέου συστήματος οικονομικών υπηρεσιών”. Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια και εγκατάσταση του λογισμικού του Συστήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (ΣΔΕΠ) καθώς και των απαιτούμενων αρχικών αδειών χρήσης (ονομαστικές άδειες χρήσης για 20 χρήστες).

Ακόμα, είναι η ανάπτυξη, παραμετροποίηση και προσαρμογή του νέου ΣΔΕΠ με βάση τις εργασίες του Βασικού Λογιστικού Κυκλώματος της ΕΥΔΑΠ.

Επίσης, ο σχεδιασμός και ανάπτυξη όλων των απαιτούμενων διεπαφών (interfaces) με τα υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα. Η λειτουργικότητα των προς ανάπτυξη διεπαφών θα πρέπει να είναι κατ΄ ελάχιστο αντίστοιχη ή και βελτιστοποιημένη σε σχέση με την λειτουργικότητα των υφιστάμενων διεπαφών. Τέλος, το έργο περιλαμβάνει ελέγχους καλής λειτουργίας της υλοποίησης, συλλογή και μετάπτωση στο νέο ΣΔΕΠ όλων των κύριων αρχείων (Master Files) και των αρχείων συναλλαγών (Transaction Files) ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετάβαση στο νέο ΣΔΕΠ καθώς και η Εκπαίδευση Βασικών Χρηστών (Key Users) και παροχή εγχειριδίων τεκμηρίωσης (user manuals). Η διάρκεια του έργου είναι συνολικά έξι μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 280.000 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.