Νέο πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ από ΕΕΤΤ

Συγκεκριμένα το πρόστιμα αφορά παραβίαση της υποχρέωσης του ΟΤΕ, ως εταιρείας με Σημαντική Ισχύ στην αγορά, να τηρεί ανώτατο όριο τιμής στο τέλος παρακράτησης για κλήσεις από συνδρομητές του δικτύου της προς συνδρομητές παρόχων δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Ειδικότερα, ο ΟΤΕ για χρονικό διάστημα 18 μηνών αποκόμισε από τις κλήσεις από το σταθερό δίκτυό του προς κινητά δίκτυα, “λογιστικό” όφελος, δηλαδή μεγαλύτερα έσοδα από τα νομίμως προβλεπόμενα, ύψους 3.115.000 ευρώ. Παράλληλα, η ολομέλεια της ΕΕΤΤ στην ίδια συνεδρίασή της αποφάσισε την επιβολή διοικητικών προστίμων ύψους 50.000 ευρώ και 10.000 ευρώ στις Vodafone και Νetone αντίστοιχα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

ΟΤΕ: Αύξηση 89% τα κέρδη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009-05-07

Τα Λειτουργικά Κέρδη του Ομίλου προ αποσβέσεων (προσαρμοσμένο EBITDA) μειώθηκαν κατά 7,4% σε 533,0 εκατ. ευρώ, ενώ το περιθώριο προσαρμοσμένου EBITDA διαμορφώθηκε σε 36,6%, 0,8 μονάδες κάτω, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2008, κυρίως λόγω υψηλότερων δαπανών μισθοδοσίας, υψηλότερων διαφημιστικών δαπανών και αμοιβών τρίτων. Ο Κύκλος Εργασιών μειώθηκε κατά 5,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008, στα 1.454,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στα χαμηλότερα έσοδα από σταθερή τηλεφωνία σε Ελλάδα και Ρουμανία, παρά τη συνεχή αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες ADSL και πρόσβαση στον τοπικό βρόγχο (LLU).

Νέο έργο για την Neurolingo

Ενδεικτικά παραδείγματα χρήσης είναι: ο απλός χρήστης που μέσω του MS – Office (ή open office) θα χρησιμοποιήσει τις λειτουργίες του ελεγκτή ορθογραφίας ή του θησαυρού, ο εκδοτικός οίκος που θα χρησιμοποιήσει το εξειδικευμένο λεξικό ιατρικών όρων για την παραγωγή των εκδόσεών του και ο διαχειριστής ενός site/blog / κτλ, που θα χρησιμοποιήσει τους πόρους για έλεγχο ορθογραφίας, δεικτοδότηση κ.α. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Κοινωνία της Πληροφορίας” (Δράση “Ενίσχυση Επιχειρήσεων για την Υλοποίηση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών (e-Services))”.

Λύσεις και βέλτιστες πρακτικές BPM στο Process World 2009

Στο ARIS Process World ‘on tour’ 2009 οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις γνωστών εταιριών σχετικά με τις νέες τάσεις, τα αποτελέσματα ερευνών και τις πρακτικές εφαρμογές της Διαχείρισης Επιχειρηματικών Διαδικασιών (Business Process Management) και πως αυτές οδηγούν στη βελτίωση της αποδοτικότητας των επιχειρήσεων, την ελαχιστοποίηση των κινδύνων, τη μείωση του κόστους και την αύξηση της ικανοποίησης των πελατών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του συνεδρίου και τη διαδικασία εγγραφής, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: www.processworld.com ή καλέστε τη Spirit (210-9483273), η οποία ως αποκλειστικός συνεργάτης της IDS Scheer στην Ελλάδα μπορεί να σας ενημερώσει και να επωφεληθείτε από την ειδική προσφορά που έχει διασφαλίσει.

“Πάρτε Θέση” από την Net5Net

Η CGSoft στη διάρκεια της εκδήλωσης έκανε ζωντανή επίδειξη του επιχειρησιακού λογισμικού Thesis.net ERP, του λογισμικού Thesis.net BI, του Thesis.net Framework, αλλά και των άλλων προϊόντων της. Η Dataware από την πλευρά της επέδειξε την πλήρη σειρά προϊόντων Μισθοδοσίας Plano.net, αλλά και την δυνατότητα παροχής υπηρεσιών με την μορφή “Outsourcing σθοδοσίας”.

H Cubelq ολοκλήρωσε έργο για τις ΙΚΕΑ & Μillennium Bank

Με τη χρήση του συστήματος τοπικής έκδοσης, τα καταστήματα ΙΚΕΑ προσφέρουν μια επιπλέον υπηρεσία στους πελάτες τους, καθώς η έκδοση της πιστωτικής κάρτας γίνεται πλέον τοπικά στο κατάστημα και παραδίδεται μέσα σε λίγα λεπτά στον πελάτη, προσφέροντας του την δυνατότητα να την χρησιμοποιήσει άμεσα για τις αγορές του επωφελούμενος από τα ειδικά προνόμια που προσφέρονται στους κατόχους της κάρτας.

Το σύστημα τοπικής έκδοσης κάρτας έχει αναπτυχθεί εξολοκλήρου από την εταιρεία CubeIQ ενώ για την εκτύπωση και προσωποποίηση των πλαστικών καρτών χρησιμοποιήθηκαν οι ειδικοί εκτυπωτές καρτών “Μaxima” κατασκευής της εταιρίας CIM, την οποία εκπροσωπεί για την Ελλάδα και τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης η εταιρεία IQ-Card. 

H Ernst & Young ολοκλήρωσε έργο IT Audit για τον Όμιλο Ελληνικά Χρηματιστήρια

Το έργο περιλάμβανε την αξιολόγηση ασφάλειας του Δικτύου Χρηματιστηριακών Συναλλαγών, την αξιολόγηση των διαδικασιών πληροφορικής καθώς και την αξιολόγηση των δικλείδων ασφάλειας του Συστήματος Ηλεκτρονικών Συναλλαγών (ΟΑΣΗΣ) και του Συστήματος Άϋλων Τίτλων (ΣΑΤ). 

H On Telecoms επεκτείνει τη λύση Oracle Communications Billing and Revenue Management

Η λύση Oracle Communications Billing and Revenue Management θα επιτρέψει στην ON Telecoms να διαθέτει γρήγορα νέα προϊόντα στην αγορά και να παρακολουθεί τις χρεώσεις των υπηρεσιών φωνητικών κλήσεων προς σταθερά δίκτυα και των υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης στο Internet και τηλεόρασης, σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας τη γρήγορη απόδοση της επένδυσης.
Το λογισμικό υποδομής της Oracle στο οποίο έχει βασιστεί η υλοποίηση της λύσης, περιλαμβάνει την Oracle Database και τον Oracle Application Server και υποστηρίζει υπηρεσίες τιμολόγησης για όλους τους οικιακούς και εταιρικούς πελάτες της ON Telecoms, οι οποίοι αγοράζουν υπηρεσίες με κάποιο από τα προσφερόμενα πακέτα και σε διάφορες τιμές συνδρομής.

Nέα συνεργασία της Nigico με το Regency Casino Mont Parnes

Πιο συγκεκριμένα, εξοπλίστηκε με 5 UPS του οίκου Chloride συνολικής ισχύος 880KVA . Οι τύποι των UPS που χρησιμοποιήθηκαν είναι 70-ΝΕΤ και 80-ΝΕΤ και διαθέτουν χαρακτηριστικά τεχνολογίας αιχμής.  Ta UPS επιλέχθηκαν λόγω των εξελιγμένων τους χαρακτηριστικών, της ιδιαίτερα υψηλής τους απόδοσης, που εξασφαλίζει μειωμένες ενεργειακές απώλειες, αλλά και του μικρού footprint που διαθέτει. Επιπλέον, οι μονάδες υποστηρίζονται από τη νέα πρωτοποριακή υπηρεσία της Nigico, Life.net, που παρέχει απομακρυσμένη παρακολούθηση και απομακρυσμένο χειρισμό της λειτουργικής κατάστασης των UPS, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Novacon από την Entersoft

Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται σε 400.000 ευρώ και θα καταβληθεί με μετρητά. Η Nova Consulting απασχολεί 13 άτομα, έχει ίδια κεφάλαια ύψους 240.000 ευρώ και σχεδόν μηδενικό δανεισμό, ενώ το 2008 ο κύκλος εργασιών της υπερέβη το 1,2 εκατ. ευρώ. Αποτελεί εμπορικό συνεργάτη της Entersoft και επιπλέον έχει αναπτύξει τεχνογνωσία και λογισμικό εφαρμογών που λειτουργούν σε κινητές συσκευές Personal Digital Assistant (PDAs), SmartPhones και Tablet PCs (Mobile Applications).

Στο πελατολόγιό της συμπεριλαμβάνονται εταιρείες όπως η Neoset, η πολυεθνική Leaseplan, το δίκτυο καταστημάτων Longchamp, η φαρμακοβιομηχανία Φαρμανελ, ο εκδοτικός Οίκος Λιβάνη και δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με αυτή την εξαγορά η Entersoft ενισχύει σημαντικά τις υπηρεσίες της προς πελάτες και συνεργάτες και εισέρχεται δυναμικά στο χώρο των mobile applications. Η εξαγορά αυτή αναμένεται να επιδράσει θετικά στην ανάπτυξη των εσόδων της εταιρείας κατά το τρέχον οικονομικό έτος 2009.