Απολογισμός έργων RFID για τη Mobile Technology

Μέχρι στιγμής η Mobile Technology έχει αναλάβει απευθείας, είτε μέσω συνεργασιών την εγκατάσταση λύσεων RFID για τις βιβλιοθήκες της Σχολής Ικάρων και του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, καθώς επίσης και για το οπτικοακουστικό αρχείο της Ε.Ρ.Τ που βρίσκεται σε πιλοτική φάση. Επιπρόσθετα, έχει ολοκληρώσει εφαρμογές λύσεων RFID για τις αποθήκες των εταιρειών Κολιος, Γενική Τροφίμων και Ελληνικά Καλώδια χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό της Intermec.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το access control σε πολυάριθμα ιατρικά συνέδρια στη χώρα μας υποστηρίζεται από RFID προϊόντα, τα οποία παρείχε η Mobile Technology, ενώ για τέσσερις συνεχείς εκθέσεις Cisco Expo η εταιρεία παράλληλα ανέλαβε και το συνολικό σχεδιασμό της λύσης. Παρόμοια εφαρμογή ελέγχου της διέλευσης των πεζών και οχημάτων που κατευθύνονται στην Ιταλία, έχει εγκαταστήσει στα λιμάνια Πατρών – Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας σε συνεργασία με την Top Vision.

Τέλος,  για λογαριασμό του ΣΥ.ΚΙ.ΚΗ στο πλαίσιο του προγράμματος Ίριδα, συμμετείχε στην υλοποίηση μιας ενδιαφέρουσας εφαρμογής που επιτρέπει την ιχνηλασιμότητα των σύκων του συνεταιρισμού παραγωγών Καλαμάτας από το αρχικό στάδιο της συλλογής τους έως τον τελικό καταναλωτή.

Νέα συνεργασία της Octane Σύμβουλοι Επιχειρήσεων με τον Γιώργο Κυριάκο

Ο Γ. Κυριακός έχει θητεία άνω των 20 ετών σε ανώτερες και ανώτατες διευθυντικές θέσεις, με εξειδίκευση σε θέματα Εμπορικής διεύθυνσης. Τα τελευταία 2 χρόνια υπήρξε Γενικός Διευθυντής της Super League, ενώ έχει διατελέσει για πολλά χρόνια Διευθυντής Marketing και Πωλήσεων στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Γ. Κυριακός υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ECR Greece από το 2001 έως το 2006, και για 2 χρόνια εκπροσώπησε την Ελλάδα στο ECR Europe.

O OTE προσφεύγει στη δικαιοσύνη για το νέο πρόστιμο της ΕΕΤΤ

Ο ΟΤΕ κάνει ιδιαίτερη μνεία στην αναφορά της ΕΕΤΤ για “λογιστικό” όφελος, η οποία -σύμφωνα με τον ΟΤΕ- αφήνει να εννοηθεί ότι επιβαρύνει αδικαιολόγητα τους συνδρομητές του. Ο ΟΤΕ υποστηρίζει πως η αναφορά αυτή είναι δυσφημιστική για τον Οργανισμό, όταν η ίδια η ΕΕΤΤ αποδέχεται στο σώμα της απόφασης ότι δεν αποτυπώνεται ζημία εις βάρος του καταναλωτή.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση του ΟΤΕ λέγοντας ότι “Η ίδια απόφαση, που θεωρεί παράβαση μια λογιστική αποτύπωση, γνωρίζοντας ότι δεν συντρέχει πραγματική παράβαση του τηλεπικοινωνιακού νόμου, συστήνει και δεν επιτάσσει στον ΟΤΕ αλλαγή της “παράτυπης” και όχι παράνομης αποτύπωσης, γνωρίζοντας ότι συστημικά κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο. Θα ήταν προτιμότερο βέβαια η ΕΕΤΤ, αν στόχος της ήταν η προστασία του καταναλωτή και όχι η δυσφήμιση του ΟΤΕ, να άφηνε τον ΟΤΕ να κάνει εμπορική πολιτική”.

Τέλος, ο ΟΤΕ εκφράζει την απορία του για την επιβολή προστίμου εξαιτίας των υψηλών τιμών από τον ίδιο τον ρυθμιστή που δεν του επιτρέπει να τις κατεβάσει. Υπενθυμίζεται πως εδώ και ένα χρόνο ο ΟΤΕ έχει καταθέσει στην ΕΕΤΤ οκτώ προγράμματα που αφορούν σε μειώσεις τιμών για τα οποία όμως δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση.

Βελτίωση κερδοφορίας & αύξηση τζίρου για την Intracom IT Services

Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 17,85 εκατ. ευρώ (έναντι 6,12 το 2007), ενώ τα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) ανήλθαν σε 15,40 εκατ. ευρώ (έναντι 3,28 το 2007). Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 6,55 εκατ. ευρώ (έναντι 0,54 το 2007).

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το PMI Greece

Το νέο Δ.Σ. του PMI Greece είναι:
1. Θεοφάνης Γιώτης, PMP, Πρόεδρος
2. Mr. Dennis Ζαχαρόπουλος, PMP,Αντιπρόεδρος & Υπεύθυνος Ομάδων Ειδικών Ενδιαφερόντων
3. Μαρία Παλιούρη, PMP,Αντιπρόεδρος & Υπεύθυνος Επικοινωνίας/Προώθησης
4. Καθ. Δημοσθένης Αγγελίδης, Αντιπρόεδρος & Υπεύθυνος Εκπαίδευσης & Κατάρτισης
5. Δρ. Γεώργιος Διακονικολάου, PMP,Αντιπρόεδρος & Υπεύθυνος Εκδηλώσεων/Ειδικών Έργων
6. Ιωάννης Βιθυνός, PMP, Αντιπρόεδρος & Υπεύθυνος Επαγγελματικής Ανάπτυξης
7. Νίκος Κουρουνάκης, PMP, Αντιπρόεδρος & Υπεύθυνος υπηρεσιών για τα μέλη
8.  Δρ. Πάνος Χατζηπάνος, Γενικός Γραμματέας
9.  Δρ. Τρύφων Χιώτης, PMP, Αντιπρόεδρος & Υπεύθυνος Οικονομικών/Ταμίας
Το Ελληνικό PMI-Greece λειτουργεί ως το Ελληνικό Παράρτημα του PMI από το 2004, ως μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό, επιστημονικό σωματείο. Σήμερα διαθέτει 390 μέλη που αντιπροσωπεύουν 250 εταιρείες από όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα (πληροφορική, telecommunications, κατασκευές, τράπεζες, δημόσιο, τοπική αυτοδιοίκηση, κλπ.).

H Interworks υλοποιεί έργο για την Bioanalytica

Στόχος της εταιρείας είναι να οργανώσει την καθημερινή εργασία με τη δημιουργία μίας ηλεκτρονικής καρτέλας για κάθε πελάτη όπου θα βρίσκονται συνδεδεμένα όλα τα στοιχεία του ιστορικού του, διαχείριση πωλήσεων, παρακολούθηση διαγωνισμών, δημιουργία αναφορών για πωλήσεις, προβλέψεις πωλήσεων και στοχοθεσία πωλητών κ.α. Επιπλέον το WebCRM θα δώσει στη Bioanalytica τη δυνατότητα να εξελίξει τα πληροφοριακά της συστήματα προχωρώντας στην υλοποίηση ενός 100% διαδικτυακού συστήματος 4ης γενιάς βασισμένο σε τεχνολογία .NΕΤ.

Δυναμική διείσδυση της Tellas στην ευρυζωνική αγορά

Ο Emad Barsoum, Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Ελλάς τόνισε πως “στη φάση αυτή ολοκληρώνουμε μία απαιτητική διαδικασία ενοποίησης που μας προσφέρει σημαντικές συνέργιες σε εμπορικές προσφορές, σε υποδομές και συστήματα, στο δίκτυο διανομής, στην εξυπηρέτηση των πελατών μας. Το όφελος από τις συνέργιες αυτές για την εταιρεία, αναμένεται να φτάσει τα 10 εκατ. ευρώ το 2009.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι ότι με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η Wind Ελλάς αποτελεί πλέον τον 2ο μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και τον μόνο πάροχο που μπορεί να δώσει στους πελάτες του υπηρεσίες σύγκλισης κινητής, σταθερής και γρήγορου Internet”. Ο Claudio Ongaro, επικεφαλής της Tellas, δήλωσε πως: “Σήμερα η ευρυζωνικότητα δεν είναι μόνο μία ευκαιρία για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές αλλά ανάγκη και δικαίωμα για κάθε πολίτη όπου και αν βρίσκεται ή διαμένει.
Η Tellas έχει ήδη επενδύσει 200 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία και επέκταση υποδομών ώστε να μπορεί να προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα”. Το 2008 η συνολική αγορά ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 48% ενώ το μερίδιο της Tellas στη συγκεκριμένη αγορά αυξήθηκε κατά 248%. Ακόμα, τo Εθνικό Δίκτυο κορμού οπτικών ινών της εταιρείας, δυνατότητας 10 Gbps και μήκους 3.000 χλμ αναπτύσσεται στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, στη γεωγραφική ζώνη 3 η Tellas υλοποιεί συνολικά 1.000 χιλιόμετρα οπτικής ίνας με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ.

Η Μαρακ ολοκλήρωσε Ευρυζωνικό Δίκτυο στο Νομό Λέσβου

Αντικείμενο του έργου είναι η παροχή προηγμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για τη διασύνδεση των κτιρίων δημοσίου ενδιαφέροντος σε επίπεδο Δήμων, καθώς και Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), με τον πλησιέστερο κόμβο του Προγράμματος Σύζευξις.

Το Πρόγραμμα αυτό αφορά την επέκταση και επιχειρησιακή λειτουργία των βασικών δικτυακών υπηρεσιών και των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας του Δημοσίου Δικτύου Δεδομένων. Με το πρόγραμμα αυτό η ΤΕΔΚ Λέσβου θα έχει τη δυνατότητα να παράσχει ευρυζωνικές υπηρεσίες δεδομένων και φωνής σε έναν μεγάλο αριθμό σημείων δημοτικού ενδιαφέροντος.

Στις Ειδησεοφωνική & Noetron το G.I.S. του Δ. Καλλιθέας

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση του έργου Ολοκληρωμένο Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα Δήμου Καλλιθέας. Το έργο αφορά α)στη δημιουργία ενός Ολοκληρωμένου Γεωγραφικού Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΓΠΣ) του Δήμου Καλλιθέας β) στην ανάπτυξη υποδομής για την ηλεκτρονική διαχείριση και διάθεσή τους και γ)στην προμήθεια του απαραίτητου υλικού και λογισμικού για τη λειτουργία του συστήματος. Το τίμημα του έργου ανέρχεται στις 797.951 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.