Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την Ergophone

Η Ergophone εδρεύει στην Ολλανδία και είναι 100% θυγατρική της Ειδησεοφωνική Ελλάς. η αύξηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου η Ergophone B.V. να έχει την απαραίτητη ρευστότητα ώστε να συμμετάσχει, είτε απευθείας είτε μέσω της κατά 100% θυγατρικής της Ergophone B.V. Datafon B.V, σε επιχειρήσεις συναφούς αντικειμένου στην Ευρώπη ή και αλλού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ποσοστό συμμετοχής της εταιρείας στη θυγατρική της θα παραμείνει το ίδιο.

Ο Kevin Copp αναλαμβάνει Γ. Δ/ντής Χρηματο- οικονομικών Θεμάτων στον ΟΤΕ

Παράλληλα, παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου ΟΤΕ, θέση την οποία ανέλαβε από τις αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτος. Ο Κ. Copp εργάζεται στο γερμανικό Όμιλο από το 1995 και σήμερα είναι ανώτερος εκτελεστικός αντιπρόεδρος, επικεφαλής Συγχωνεύσεων και Εξαγορών, υπεύθυνος για την εταιρική ανάπτυξη του Ομίλου παγκοσμίως. Κατέχει διδακτορικό τίτλο νομικών επιστημών από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Waschington DC, καθώς και πτυχίου ξένων γλωσσών από το West Chester University της Pennsylvania.

H Microbit ολοκλήρωσε έργο ERP στην Ποτοποιία Βαρβαγιάννης

 Στο πλαίσιο επενδυτικού προγράμματος, η επιχείρηση προχώρησε στην τοποθέτηση νέας γραμμής εμφιάλωσης και στην ανανέωση του επιστημονικού και μηχανολογικού της εξοπλισμού. Για τη μηχανογράφηση των αυξανόμενων απαιτήσεων διαχείρισης και εξυπηρέτησης των πολυάριθμων πελατών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η εταιρεία επέλεξε το Soft1 ERP.

Χρυσό βραβείο για την Upstream στα Mobile Advertising & Marketing Awards 2009

Το διακεκριμένο βραβείο απονεμήθηκε ως αναγνώριση της επιτυχίας της καμπάνιας μέσω κινητού τηλεφώνου, “100 BMW”, που λάνσαρε η Upstream με την Telefonica-O2 στην Τσεχία τον Νοέμβριο του 2008. Η ενέργεια πέτυχε μεγάλη αύξηση των κερδών για την εταιρεία και αξιοσημείωτο ενδιαφέρον από τους συνδρομητές.

Με δήλωση του, ο Chief Marketing Officer της Telefonica O2 Τσεχίας, Matts Johansen, αναφέρει: “Είμαστε ενθουσιασμένοι  για το χρυσό βραβείο που απέσπασε η ενέργεια “100 BMW” στα ΜΑΜΑ 2009. Η καμπάνια είχε τεράστια εμπορική επιτυχία για την Telefonica O2 και η έλευση αυτού του βραβείου αποτελεί αναγνώριση της σκληρής δουλειάς τόσο από τη δική μας πλευρά, όσο και από την Upstream”.

Η διοργάνωση Mobile Advertising & Marketing Awards, ξεχωρίζει τις καλύτερες πρακτικές στους χώρους της κινητής τηλεφωνίας και της διαφήμισης, και επιβραβεύει τις τεχνολογίες, εταιρείες, καινοτομίες και καμπάνιες που ευνόησαν και εξέλιξαν τον κλάδο κάθε χρονιά.

Πέντε προσφορές κατατέθηκαν στον Έξυπνο Οικισμό της Ξάνθης

Ο ακριβής τίτλος του έργου είναι “Ανάπτυξη Έξυπνου Οικισμού στην πόλη της Ξάνθης του Δήμου Ξάνθης της Γενικής Γραμματείας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”. Το έργο είναι ενταγμένο στο ευρύτερο πλαίσιο της κατηγορίας πράξης: Υποδομές και Υπηρεσίες για τη δημιουργία “Έξυπνων Οικισμών” και “έξυπνων κτηρίων” του Μέτρου 4.3 “Προηγμένες Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες για τον Πολίτη” του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας του Γ΄ ΚΠΣ. Αντικείμενο της προκήρυξης είναι η ανάπτυξη βασικών υποδομών, εφαρμογών και ευρυζωνικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στους τομείς της κοινωνικής φροντίδας, της εκπαίδευσης, της τουριστικής ανάπτυξης και της ηλεκτρονικής δημοκρατίας στο κέντρο της πόλης της Ξάνθης.

Το προτεινόμενο ευρυζωνικό δίκτυο πρόσβασης θα υλοποιηθεί ως μία μικτή υποδομή α) ενσύρματου δικτύου οπτικών ινών FTTB (Fiber to the Home) που θα συνδέσει 150 κτίρια πολυκατοικιών στο πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Ξάνθης όπου διαβιούν 1500 νοικοκυριά και β) ασύρματου δικτύου WiFi στην συχνότητα των 5,4MHz (ασύρματη κυψελωτή υποδομή /) με 3 wireless hotspots /κυψέλες που θα καλύπτει μία περιοχή 30 κτιρίων καθώς και ανοικτών χώρων συνάθροισης και αναψυχής (3 πλατείες), όπου διαβιούν περίπου 300 νοικοκυριά.

Ειδικότερα το αντικείμενο του έργου κατηγοριοποιείται σε: προμήθεια, εγκατάσταση και διασφάλιση ορθής λειτουργίας της βασικής ευρυζωνικής διαδικτυακής υποδομή για τον συγκεκριμένο οικισμό προμήθεια και εγκατάσταση ενσύρματου δικτύου οπτικών ινών προμήθεια, εγκατάσταση και διασφάλιση ορθής λειτουργίας των βασικών υπηρεσιών και του εξοπλισμού που θα χρειαστεί για την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για τον “έξυπνο οικισμό”. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.980.000, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.