H Syscom υπέγραψε στρατηγική συνεργασία με τη NComputing

Η Syscom θα υποστηρίζει την NComputing στις πωλήσεις των προϊόντων της σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ενδυναμώνοντας την αρτιότητα γνώσεων στα προϊόντα IT και στη διαχείριση του δικτύου διανομής και μεταφοράς. Η Syscom θα παρέχει στην NComputing γεωγραφική κάλυψη και διείσδυση στην αγορά και θα βοηθήσει την NComputing να πλησιάσει τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.

Καινοτομία Made in Greece

Οι εν λόγω εκδηλώσεις εντάχθηκαν στο πλαίσιο των δράσεων που αναλαμβάνει το Corallia Clusters Initiative για την προώθηση της Καινοτομίας Made in Greece, και τέθηκαν υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ανταγωνιστικότητας του ΥΠΑΝ και του Ελληνικού Προξενείου στο San Francisco. Κεντρικός στόχος των εκδηλώσεων ήταν η ενημέρωση των ελλήνων φοιτητών και της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας της Καλιφόρνια για την ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα, καθώς και η δημιουργία ευκαιριών επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Άνοδος: Τριήμερο εκδηλώσεων στα πλαίσια του Adobe Creative Suite 4 Roadshow 2009

Η πρώτη παρουσίαση έγινε στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την Elite Computer Systems (Apple Authorised Reseller και Adobe VAR). Αντίστοιχα, στην Αθήνα, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στο ξενοδοχείο Τιτάνια ενώ στο τέλος της εκδήλωσης έγινε κλήρωση με δώρα που προσφέρθηκαν από την Ανοδος.

Παράλληλα την Πέμπτη 14 Μαίου, η εταιρεία πραγματοποίησε στα γραφεία της, ειδική παρουσίαση για το ΜΑΧΟΝ Cinema 4D με τίτλο “Boost Productivity & Elevate Performance”. Τέλος,  την Παρασκευή 15 Μαϊου  η  Άνοδος ως χορηγός του Athens InDesign User Group, προσέφερε την αίθουσα παρουσιάσεων, στην έδρα της, προκειμένου να φιλοξενήσει την πρώτη συνάντηση του Athens IDUG.

Tα Τρίκαλα στις πιο “έξυπνες” πόλεις του κόσμου

Η δημοτική αρχή της πόλης βραβεύτηκε από τον πρόεδρο του Δικτύου Intelligent Community Forum (ICF) στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα Χτίζοντας την Ευρυζωνική Οικονομία που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Τρικκαίων, Μιχάλης Ταμήλος και ο διευθύνων σύμβουλος της e-trikala, Οδυσσέας Ράπτης. Στη διάρκεια της τελετής, ο Μ. Ταμήλος υπέγραψε το συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ των 21 κοινοτήτων, στις οποίες συγκαταλέγονται 7 πόλεις των ΗΠΑ, 4 από τον Καναδά, και από μία πόλη της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Ν. Αφρική, της Σουηδίας, της Εσθονίας, της Βραζιλίας, της Μάλτας και της Ταϊβάν.

Εικονικός γιατρός, η νικήρια καινοτομική ιδέα στις ημέρες καινοτομίας της Microsoft

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των νικητών του ελληνικού τελικού του φοιτητικού διαγωνισμού Imagine Cup 2009 παρουσία του Άρη Σπηλιωτόπουλου, Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Άννας Διαμαντοπούλου, Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Πριν τη βράβευση οι δύο πολιτικοί απεύθυναν χαιρετισμούς στο πλαίσιο των οποίων ο Άρης Σπηλιωτόπουλος παραδέχτηκε ότι υπάρχει ακόμα μακρύς δρόμος, προκειμένου η Ελλάδα να πλησιάσει Ευρωπαϊκές χώρες που διακρίνονται για την αξιοποίηση των ταλέντων τους και τη χρήση της τεχνολογίας.

Η Άννα Διαμαντοπούλου υποστήριξε τη θέση του Άρη Σπηλιωτόπουλου, παρουσιάζοντας στοιχεία της αδημοσίευτης ακόμα έρευνας της Ε.Ε. για την καινοτομία. Σύμφωνα με την έρευνα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας ΑΕΙ και ΤΕΙ παράγουν επαρκή αριθμό αποφοίτων καταρτισμένων στην τεχνολογία, ωστόσο είμαστε η χώρα με μια από τις μικρότερες διείσδυσης στην ευρυζωνικότητα και με “τραγικά λίγες”, όπως τις αποκάλεσε επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα σε έρευνα και ανάπτυξη. Παρεπόμενο των μικρών επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος απασχολεί μόνο το 2% του υψηλά ειδικευμένου δυναμικού, είναι τελικά οι απόφοιτοι των σχολών να μην αξιοποιούνται πλήρως.

Όσον αφορά τα βραβεία, την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα “NTUA”, από το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης, της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Ηλεκτρολογικών Υπολογιστών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία παρουσίασε την καινοτόμο εφαρμογή Artificial Inteliggence Doctor (AID). Η συγκεκριμένη λύση αποτελεί μια πρόταση αυτόματης διάγνωσης ασθενειών, προσαρμοσμένη στα δεδομένα των αναπτυσσόμενων χωρών, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης γιατρών. Μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών, επιτυγχάνεται έγκαιρη διάγνωση, σε πρώτο στάδιο, της ελονοσίας και της πνευμονίας, χωρίς να απαιτείται, όσο είναι αυτό εφικτό, η παρουσία ιατρικού προσωπικού.

Μείωση των πωλήσεων κατά το α’ τρίμηνο για την Info-Quest

Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στις μειωμένες πωλήσεις της μητρικής αλλά και στην μη ενσωμάτωση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009 των αποτελεσμάτων εταιρειών που επωλήθησαν ή εκκαθαρίσθηκαν στα τέλη του προηγούμενου έτους. Το EBITDA ανήλθε σε 2,5 εκατ. ευρώ έναντι 2,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 0,18 εκατ. ευρώ έναντι 0,35 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σε επίπεδο μητρικής, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 16% στα 52,5 εκατ. ευρώ. Μέρος της μείωσης αυτής οφείλεται στην μεταφορά των δραστηριοτήτων τεχνικής υποστήριξης από την Εταιρεία στην θυγατρική της Unisystems. Το EBITDA ανήλθε σε 0,06 εκατ. ευρώ έναντι 0,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημιές 1,3 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 0,9 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Παρατείνεται η εξαγορά της Rainbow από την Info-Quest

Πρόθεση της Info-Quest είναι να εξασφαλίσει τη διανομή των προϊόντων Apple στην Ελλάδα και Κύπρο κι αντίστοιχα η Apple έχει γνωστοποιήσει στη Διοίκηση της εταιρείας την πρόθεσή της να συνεργασθεί με την Info-Quest, βάσει σχετικής συμφωνίας που θα υπογραφεί με την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της Rainbow.

Έτσι η Info-Quest ανανέωσε μέχρι την 31 Ιουλίου 2009 τη μη δεσμευτική προσφορά της προς τον Γ. Βάμιαλη για την αγορά του συνόλου των μετοχών του (5.967.386 τεμάχια που αντιπροσωπεύουν το 79,6% του μετοχικού κεφαλαίου της Rainbow) προς ευρώ 1,46 ανά μετοχή. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα τελεί μόνο υπό την αίρεση της έγκρισής της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

H Unisystems ανέλαβε έργο για το Υπ.Ο.Ο.

Πρόκειται για επαύξηση του αντικειμένου του έργου με τίτλο “Υποσυστήματα Υποστήριξης των Παρεχόμενων Υπηρεσιών των Κεντρικών Υπηρεσιών του Υπ.Ο.Ο. για τον Πολίτη” και αφορά στην προμήθεια λογισμικού και δομημένης καλωδίωσης. Το έργο ανατέθηκε έπειτα από διαπραγμάτευση με τον ανάδοχο χωρίς δημοσίευση προκήρυξης. Το τίμημα του έργου ανέρχεται στις 179.314 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.