H Ericcson ανέλαβε έργο αστικού δικτύου οπτικών ινών για δήμο της Σουηδίας

Είναι η πρώτη φορά που η Ericsson αναλαμβάνει τόσο την επέκταση όσο και τη λειτουργία ενός αστικού δικτύου. Το υπάρχον σύστημα οπτικών ινών του Hudiksvall έκανε την πόλη επίκεντρο παγκόσμιας έρευνας και επιστημονικών μελετών. Το αστικό δίκτυο είναι το θεμέλιο ενός πρωτοποριακού περιβάλλοντος επικοινωνίας που χτίζει το Hudiksvall για να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη.

Η ευρυζωνική λύση ανοικτού δικτύου επιτρέπει στους κατοίκους να επιλέγουν υπηρεσίες από τον πάροχο υπηρεσιών internet της επιλογής τους. Οι κάτοικοι θα είναι σε θέση να επιλέγουν εξατομικευμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας, όπως είναι οι υπηρεσίες IPTV και video-on-demand. Η Ericsson θα διαχειρίζεται το δίκτυο για την Zitius, τον πάροχο δικτύου ανοικτής πρόσβασης, έως το έτος 2016. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η Ericsson θα παρέχει και θα αναπτύξει switches πρόσβασης οπτικών ινών EDA 1200 και την ολοκλήρωση στο μητροπολιτικό δίκτυο, καθώς και routers SmartEdge Multi-Service Edge και προϊόντα για το δίκτυο πυρήνα.

H NGLS στο Training & Development Conference

Στο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2009 στην OTE Academy από το HR Professional και την BOUSSIAS, η NGLS θα παρουσιάσει case studies από έργα του ελληνικού ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Τα έργα αφορούν στην ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού και συνέβαλαν στην αύξηση της αποδοτικότητας και στη μείωση του κόστους των επιχειρήσεων όπου υλοποιήθηκαν.

Η σφαιρική προσέγγιση της NGLS καλύπτει ευρύτατο πεδίο λύσεων που αφορούν σε τομείς όπως το instructional design και το training process re-engineering μέχρι την ανάπτυξη e-learning content και την ολοκλήρωση συστημάτων πληροφορικής. Η πλατφόρμα eFront που αναπτύσσει η Επίγνωσις και διανέμει αποκλειστικά στην Ελλάδα η NGLS αναγνωρίζεται ως μια από τις κορυφαίες διεθνώς στον χώρο του enterprise e-learning και η πρώτη που από το 2003 εισήγαγε τις έννοιες Collective Knowledge και Community Learning, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη του Social Learning.

Η ATC βασικός έταιρος της ευρωπαϊκής πλατφόρμας Nessi

Η πλατφόρμα NESSI (www.nessi-europe.eu/Nessi) ιδρύθηκε το 2005, και έχει ως στόχο να δημιουργήσει και να διαμορφώσει μια ενιαία ευρωπαϊκή ατζέντα για την  έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα του λογισμικού και των υπηρεσιών. Η ατζέντα αυτή ορίζει και προωθεί την ευρεία αποδοχή και υιοθέτηση των τεχνολογιών, των στρατηγικών και πολιτικών που προάγουν την ανάπτυξη καινοτόμων, ανοιχτών λύσεων και εφαρμογών για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων, της βιομηχανίας, του δημοσίου και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα συμβάλλοντας την ασφάλεια και ευημερία των πολιτών.

Η ΑΤC είναι μια από τις δύο μόνο ΜΜΕ πληροφορικής σε όλη την Ευρώπη οι οποίες κλήθηκαν στις αρχές του 2009 να πλαισιώσουν τους κορυφαίους αυτούς οργανισμούς συμμετέχοντας στη συντονιστική επιτροπή (Steering Committee) της πλατφόρμας NESSI. Η Στρατηγική Ερευνητική Ατζέντα (Strategic Research Agenda) της πλατφόρμας NESSI θα υλοποιηθεί  μέσω επενδύσεων ύψους 2.5 δισ. ευρώ κατά την επόμενη δεκαετία σε σχετικά έργα στον τομέα του λογισμικού και των υπηρεσιών.

Finvent: Ιδρύει θυγατρική της Clarity Systems

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Microsoft Banking Roadshow στο οποίο συμμετείχε η Finvent ως συνεργάτης της Microsoft και παρουσίασε τις λύσεις corporate performance management που προσφέρει. Η συμφωνία έρχεται ως συνέχεια της συνεργασίας που είχε ανακοινώσει η εταιρία εντός του Μαρτίου, ενώ η θυγατρική θα ενταχθεί στο Finvent Group of Companies, διατηρώντας στενή συνεργασία με την Clarity Systems.

EETT: Ολοκληρώθηκε χθές η πρώτη μέρα του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Κατά την ομιλία του, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη Ψηφιακή Επανάσταση που διανύουμε σχολιάζοντας: “οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η ευρυζωνικότητα,  διαμορφώνουν νέα δεδομένα, που δε μπορεί, ούτε να αγνοούνται, ούτε να αφήνονται σε δεύτερη προτεραιότητα.
Όποιος δεν εναρμονίζεται, κινδυνεύει να βρεθεί στο περιθώριο της ανάπτυξης.

Η ευρυζωνικότητα είναι η πλέον προωθημένη υποδομή για τις σύγχρονες ανάγκες της επικοινωνίας, της εκπαίδευσης, της εργασίας και της υγείας”. Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης, αφού καλωσόρισε τους Συνέδρους,  τόνισε ότι: “εισερχόμαστε πλέον στην ψηφιακή εποχή της σύγκλισης, πορευόμενοι τάχιστα προς μια πλήρως διασυνδεδεμένη κοινωνία”. Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στις “ψηφιακές δικτυακές υποδομές του 21ου αιώνα: το εθνικό ευρυζωνικό δίκτυο πρόσβασης επόμενης γενιάς, τα ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα, τα δίκτυα επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής και το ψηφιακό μέρισμα.

Οι θεματικές ενότητες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου επικεντρώθηκαν στη σύγκλιση ως μοχλό οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης  και στις απαραίτητες ρυθμιστικές παρεμβάσεις για τη σύγκλιση. Κεντρικοί ομιλητές της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου ήταν o Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, και ο Καθηγητής Nicholas Negroponte, Πρόεδρος του Οργανισμού One Laptop per Child και Συνιδρυτής του MIT Media Laboratory.

Ο Υπουργός, κατά την ομιλία του, τόνισε ότι “η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, συμβαδίζοντας με συνέπεια με τα νέα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο, πραγματοποιεί μία πραγματική επανάσταση στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας και καλύπτει με γοργούς ρυθμούς το ψηφιακό χάσμα που τη χώριζε από την υπόλοιπη Ευρώπη. Τον τελευταίο χρόνο η ευρυζωνική διείσδυση αυξήθηκε στην Ελλάδα κατά 4.3 μονάδες, ποσοστό που κατατάσσει τη χώρα μας στην 6η θέση μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης με τη μεγαλύτερη αύξηση.

Προχωράμε σε έργα. Έργα σημαντικά που αξιοποιούν την τεχνολογία αιχμής και αποτελούν το κλειδί που θα ανοίξει έναν κόσμο δυνατοτήτων και ευκαιριών για κάθε πολίτη”. O Nicholas Negroponte κατά την κεντρική ομιλία του έδωσε μια νέα διάσταση στον ορισμό της ευρυζωνικότητας αναφέροντας ότι είναι ο αριθμός των bits ανά δευτερόλεπτο (bit/sec) που καταναλώνει ο χρήστης, διαφοροποιώντας την ποιότητα του περιεχομένου από την ταχύτητα. Στη συνέχεια ανέφερε ότι η μελλοντική τάση είναι να εξαφανιστεί το χαρτί ως μέσο επικοινωνίας (βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά) διαχωρίζοντάς τα από τις λέξεις και την πληροφορία (ειδήσεις, νέα).

H Sieben επεκτείνει τη σύμβαση της με την Πανεμπορική

Η εταιρεία συνεργάζεται αποκλειστικά με τις εταιρείες ΜΕΒΓΑΛ, Septona, Galito, KEO και Frutalia και χρειαζόταν μία λύση φορητής τιμολόγησης. Επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει 4 άδειες του module Ex Van, η εταιρεία είναι σε θέση πλέον να εκδίδει τα παραστατικά στο χώρο του πελάτη άμεσα, ελαχιστοποιώντας το χρόνο της επίσκεψης του πωλητή. Παράλληλα, ο πωλητής γνωρίζει κάθε στιγμή το απόθεμα του φορτηγού του, ενώ και η εκκαθάριση στο τέλος της ημέρας ολοκληρώνεται εντός ολίγων λεπτών.

Τρείς προσφορές κατατέθηκαν για τις δικτυακές υποδομές της Κτηματολόγιο

Ο ακριβής τίτλος του έργου είναι “Παροχή υπηρεσιών ενοποίησης δικτυακών υποδομών και προμήθειας δικτυακού εξοπλισμού της Κτηματολόγιο Α.Ε.”. Το αντικείμενο του έργου αφορά στην παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού και μετάπτωσης των υφισταμένων δικτυακών υποδομών της Κτηματολόγιο Α.Ε., στην παροχή δικτυακών υπηρεσιών στα σημεία του Εθνικού Κτηματολογίου, στην προμήθεια και εγκατάσταση υλικού πληροφορικής (hardware), στην συντήρησης του υλικού πληροφορικής (hardware), στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχεδιασμού και βελτιστοποίησης δικτυακών υποδομών και τέλος, στην παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης σε σχεδιασμό και υλοποίηση δικτυακών υπηρεσιών. Η χρονική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 36 μήνες από την ανάθεση της σύμβασης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.500.000 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.