Αναβλήθηκε ο διαγωνισμός του ΥΑΑΤ για τη συντήρηση συστημάτων hardware & software

Στον εν λόγω διαγωνισμό είχαν καταθέσει προσφορές οι εταιρείες 1) Altec, 2) Unisystems και η ένωση εταιρειών 1) Bull – Quality & Reliability. Είναι η τρίτη φορά που αναβάλλεται ο συγκεκριμένος διαγωνισμός.  Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.680.672 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

H Anne Mulcahy αποχώρησε από τη θέση της CEO της Xerox

Η Ursula Burns εργάζεται στη Xerox από το 1980, οπότε και προσλήφθηκε ως μηχανικός, ενώ συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο της American Express. H A. Mulcahy θα παραμείνει στη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

EMC: Το ψηφιακό σύμπαν διπλασιάζεται κάθε 18 μήνες

Αντίθετα με ό,τι πιστεύει πολύς κόσμος και με δεδομένη την επιβράδυνση της οικονομίας στα τέλη του 2008, ο όγκος των ψηφιακών πληροφοριών που παράχθηκαν και μεταδόθηκαν μέσα από το Ίντερνετ, τα τηλεφωνικά δίκτυα και τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, στην πραγματικότητα αυξήθηκε”.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη της IDC, που φέρει τον τίτλο “As the Economy Contracts, the Digital Universe Expands – Καθώς η οικονομία συρρικνώνεται, το ψηφιακό σύμπαν διαστέλλεται” και χορηγός της οποίας ήταν η EMC, ο όγκος του ψηφιακού περιεχομένου που δημιουργήθηκε μέσα στο 2008, αυξήθηκε με ρυθμό κατά 3% ταχύτερο από αυτόν που προέβλεπε η προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας.

Κοιτώντας προς το μέλλον, ο όγκος του ψηφιακού σύμπαντος αναμένεται να διπλασιάζεται ανά 18 μήνες. Το 2012, θα παραχθεί πέντε φορές μεγαλύτερος όγκος ψηφιακού περιεχομένου, σε σχέση με το 2008.

ΕΕΤΤ: Ολοκληρώ- θηκαν οι εργασίες του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ευρυζωνικότητα

Ο Α. Νεράντζης κατά την ομιλία του έκανε λόγο για το μέλλον των παραδοσιακών ΜΜΕ επισημαίνοντας τα εξής: “Το τοπίο πια θα καθορίζουν αποφασιστικά το “νέο Ραδιόφωνο”, η “Νέα Τηλεόραση”, όπου οι άνθρωποι γίνονται συνδρομητές σε ανθρώπους. Αυτά είναι τα λεγόμενα “κοινωνικά δίκτυα”, τα οποία προσφέρουν, ολοένα και περισσότερο, ό,τι υποσχόταν, προ δεκαετίας, το web.

Σε μερικά χρόνια όλοι θα είμαστε μέλη κάποιου Network. Εξ’ άλλου, η απόσταση, μεταξύ on και off line θα μηδενισθεί”. Και πρόσθεσε: “Θέλω να τονίσω ότι έχουν καταγραφεί, μέχρι τώρα, 10 επίπεδα Ευρυζωνικής Σύγκλισης Τηλεπικοινωνιών – Internet και ΜΜΕ (π.χ. σύγκλιση σε επίπεδο τεχνικής, management  και marketing, επικοινωνιακής πολιτικής, κοινωνικής πολιτικής, οικονομίας, παιδείας, απασχόλησης κ.λ.π.).

Από τα δέκα αυτά επίπεδα ευρυζωνικής σύγκλισης, αξίζει να σταθώ για λίγο στο επίπεδο της διαδικτυακής πολιτικής. Αυτή, τόσο από πλευράς Κυβερνήσεων, όσο και από εκείνης των εταιρειών, μπορεί να προωθήσει το ευρυζωνικό internet, να προβάλλει προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης και να επιφέρει σύγκλιση, μέσα από την επικοινωνία, τόσο των πολιτών μεταξύ τους, όσο και εκείνων, με την κεντρική και περιφερειακή διοίκηση του κράτους”.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών αλλά και των Μ.Μ.Ε. από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τις παρουσιάσεις τους μετέφεραν την εμπειρία και τις απόψεις τους στους παρευρισκόμενους και ανέπτυξαν δημιουργικό διάλογο σχετικά με τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες της νέας ψηφιακής εποχής.

H Intersys ανέλαβε έργο για το Υ.Π.Ε.Π.Θ.

Το έργο αφορά στην προμήθεια φάξ-τηλεφώνων και φωτοτυπικών για 12 σχολικές βιβλιοθήκες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το τίμημα του έργου ανέρχεται στις 45.696 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Η Top Vision προηγείται σε διαγωνισμό των ΕΛΤΑ

Ο διαγωνισμός αφορά στην προμήθεια Συστημάτων Τήρησης Προτεραιότητας πελατών και λογισμικό στατιστικών σε 38 ταχυδρομικά υποκαταστήματα ανά την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη προμήθεια θα συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του πελάτη στα ταχυδρομικά καταστήματα, στην εξάλειψη του συνωστισμού και του εκνευρισμού που παρατηρείται σε ώρες αιχμής, και γενικά στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πελάτες των ταχυδρομείων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Εκτός της Top Vision, είχε καταθέσει αρχικά προσφορά και η Mellon Technologies. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η επίσημη ανάθεση του έργου. Ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού ανέρχεται στις 210.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Έξι προσφορές κατατέθηκαν στο διαγωνισμό της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο διαγωνισμός αφορά στην προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού επέκτασης ΜΗΣΠΥ στις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και συστήματος διαχείρισης βιβλιογραφίας Α/Φ Μ2000-5 στην 114 ΠΜ. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει 1.564 τεμάχια hardware, 459 άδειες χρήσης και 50 λειτουργικά συστήματα.

Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω διαγωνισμός είχε αναβληθεί αρχικά λόγω του περιορισμένου χρόνο απάντησης στις ερωτήσεις που είχαν υποβληθεί από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού ανέρχεται στο 1.467.335 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.