Άλλη διάσταση στο gaming με τους αισθητήρες κίνησης

To Project Natal της Microsoft, η οποία είναι νεοεισερχόμενη σε αυτό το πεδίο, δημιούργησε πολύ καλές εντυπώσεις στους επισκέπτες της έκθεσης, καθώς εκτός από αναγνώριση κίνησης επιτυγχάνει αναγνώριση φωνής και αναγνώριση προσώπου.

Η Sony παρουσίασε τη συσκευή Eye Toy, η οποία μεταφέρει κινήσεις του παίκτη σε κάποια από τα παιχνίδια της εταιρείας, ενώ η Nintendo παρουσίασε το Wii Motion Plus. Πρόκειται για ένα χειριστήριο που θα κουμπώνει ακριβώς πίσω από το
Wii-remote και σύμφωνα με την Nintendo θα μπορεί να βλέπει και θα παρακολουθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια την θέση του χεριού του χρήστη.

Μείωση πέραν των προσδοκιών στην αγορά servers

Οι παγκόσμιες πωλήσεις server μειώθηκαν κατά 24% και έφτασαν τα 10,1 δισ. δολ., ενώ οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 24,2% σε 1,72 εκατ. τεμάχια. Οι στατιστικές της IDC, αν και όχι απόλυτα συγκρίσιμες με της Gartner ως προς το τι ακριβώς υπολογίζουν, αναφέρουν μείωση στα έσοδα κατά 24.5& στα 9,9 δις. δολ και τις παραγγελίες server μειωμένες κατά 26.5% σε 1,49 εκατ. τεμάχια.

Η σημαντική μείωση που παρατηρήθηκε το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους έχει επεκταθεί και στη φετινή χρονιά, δήλωσε αναλυτής της Gartner. “Παρόλο που ήταν αναμενόμενη η μείωση, η ισχυρή της εμφάνιση ήταν μεγαλύτερη των προβλέψεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η παγκόσμια κρίση έχει επηρεάσει και την αγορά των server”, συμπλήρωσε. Η Gartner εκτιμά ότι ο τομέας των x64  servers μειώθηκε κατά 23,9% στις παραγγελίες (442.337 τεμάχια) και 27,1% μείωση στα έσοδα (1,05 δισ. δολ). Η HP κατέγραψε περίπου 1,9 δις. δολ. σε πωλήσεις στην κατηγορία x64 το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με τα 1,23 δις. της Dell, 855,7 εκατ. της ΙΒΜ, 251,6 εκατ. της Fujitsu και 185,7 εκατ. της NEC. Oι Unix-based servers βασιζόμενοι σε RISC και Itanium αρχιτεκτονικές σημείωσαν πτώση 31,3% στις παραγγελίες (64.510 μηχανές) και 20,4% μείωση στα έσοδα (2,95 δις. δολ.). Από την άποψη των εσόδων, η ΙΒΜ βρίσκεται στην πρώτη θέση των Unix server με 1,12 δις. δολ σε πωλήσεις, σε σχέση με την ΗΡ (381,6 εκατ. δολ.), τη Sun (822 εκατ.) και Fujitsu (119,8 εκατ. δολ.). Η μείωση του μεριδίου της IBM είναι η μικρότερη μεταξύ των άλλων εταιρειών (13,5%) και ακολουθούν οι HP με 18,8% μείωση, Sun με 26,9% και Fujitsu με 38,1%. Η ανερχόμενη στο παρελθόν αγορά της Ανατολικής Ευρώπης ίσως τα χειρότερα αποτέλεσμα το 1ο τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 47,7% σε τζίρο και 41,3% σε μονάδες. Την καλύτερη εικόνα παρουσίασε η περιοχή Asia/Pacific, ενώ στο μέσο βρέθηκαν οι Η.Π.Α. και η Δυτική Ευρώπη.

Εργαλείο ανάλυσης του Twitter για τις Ευρωεκλογές

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρακολουθεί και αναλύει συζητήσεις που σχετίζονται με τις Ευρωεκλογές και εμφανίζονται στην εφαρμογή micro-blogging ‘Twitter’, σε 14 γλώσσες. Το TweetElect09 προωθεί όλα τα tweets που αναφέρονται στις Ευρωεκλογές στην ιστοσελίδα, σχεδόν αμέσως μόλις στέλνονται. Εμφανίζονται στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των “tweets” που ανταλλάσσονται, αυτών που αναφέρονται περισσότερο στους υποψηφίους κάθε κόμματος και τις πιο ενεργές χώρες.

Η ιστοσελίδα προσφέρει στον επισκέπτη την επιλογή να διαχωρίζει τα tweets ανά χώρα ώστε να βλέπει τι λέει ο κόσμος για τις εκλογές στα διάφορα κράτη μέλη και στην Ελλάδα. “Οι πολιτικοί χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο τα social media για να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους στους ψηφοφόρους και αυτή η πλατφόρμα συγκεντρώνει κάθε “tweet” που αναφέρεται στις Ευρωεκλογές”, σχολιάζει η κ. Μαρία Λαζαρίμου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Advocate/Burson-Marsteller.

Η Wind εκσυγχρονίζει το δίκτυο Κορμού

Το έργο, με επένδυση μεγαλύτερη από 10 εκατ. ευρώ, έχει ανατεθεί στην εταιρεία Ericsson και θα υλοποιηθεί σε διάρκεια 3 ετών.

Πρόκειται για την πλέον εκτεταμένη αναβάθμιση των υποδομών μεταγωγής στα Τεχνικά Κέντρα της εταιρείας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο και Καβάλα με νέες τεχνολογίες αιχμής καθώς και την ενίσχυση του Κεντρικού Δικτύου της εταιρείας πανελλαδικά με 12 νέους υπερσύγχρονους κόμβους.

Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε ήδη από το τεχνικό κέντρο της Wind στην Πάτρα και σταδιακά θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα κέντρα της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα. Ο σχεδιασμός του νέου δικτύου κορμού της WIND βασίζεται σε μια απλουστευμένη μοντέρνα αρχιτεκτονική δομή για να προσφέρει όλη την απαιτούμενη λειτουργικότητα τόσο στη χρήση όσο και την υποστήριξη προηγμένων τηλεπικοινωνιακών εφαρμογών προς τους συνδρομητές της.

Παράλληλα θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη και πιο απλοποιημένη λειτουργία των δικτυακών υποδομών της βελτιώνοντας τη διασύνδεση μεταξύ των τεχνικών κέντρων της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα και δίνοντας τη δυνατότητα συνεχούς και ταχείας διεκπεραίωσης των λειτουργιών του δικτύου.

Ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND κ. Φώτης Κωνσταντέλλος αναφερόμενος στο έργο δήλωσε: “Ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός του δικτύου κορμού μεταγωγής της Wind αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και συμβάλλει στην παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και υψηλής διαθεσιμότητας”.

Με Bing μπαίνει η Microsoft στον ανταγωνισμό των μηχανών αναζήτησης

Η νέα μηχανή θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα υπηρεσία Live Search. Η Bing θα προσπαθήσει να δημιουργήσει νέα οφέλη, προσφέροντας μια νέα εμπειρία χρήσης.

Η νέα ομάδα προϊόντων θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες αλλαγές σε υπάρχοντα προγράμματα της Microsoft: Η πλατφόρμα χαρτογράφησης της Microsoft, το Virtual Earth, θα ονομάζεται πλέον Bing Maps for Enterprise. Η τεχνολογία που προήλθε από την απόκτηση της Farecast από τη Microsoft τον Απρίλιο 2008 αποτελεί πλέον βασικό συστατικό στοιχείο του Bing Travel. Το πρόγραμμα επιστροφής χρημάτων της Microsoft, που πλέον είναι γνωστό ως Bing Cashback θα ενσωματωθεί πλήρως στην εμπειρία του Bing Shopping.

Η νέα υπηρεσία βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.Bing.com και η ανάπτυξή της σε παγκόσμια κλίμακα θα έχει ολοκληρωθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft πρόκειται να δαπανήσει συνολικά από 80 έως 100 εκατομμύρια δολάρια για να διαφημίσει τη νέα μηχανή αναζήτησης.

Η HP στηρίζει τη Brocade και στέλνει μηνύματα στη Cisco

Η απόφαση της HP, έρχεται λίγο μετά από μια πρόσφατη απόφαση της IBM να στηρίξει την προσφορά HBA της Brocade. Η αγορά HBA είναι προσωρινά κυριαρχούμενη από δύο εταιρείες την Emulex και την QLogic, ενώ η Brocade είναι νεοεισερχόμενος ανταγωνιστής.O Madhu Matta, VP του server division της Brocade δήλωσε “Οι λύσεις HBA επιτρέπουν στους πελάτες μας να ενοποιήσουν περισσότερους servers και να εφαρμόσουν virtualization τεχνικές σε περιβάλλοντα server to storage.”

22 Οκτωβρίου τα Windows 7 στα ράφια

H Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει έξι εκδόσεις των Windows 7: Starter Edition, Home Premium, Professional, Enterprise, Ultimate, and Home Basic για αναπτυσσόμενες αγορές. Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε προς τους OEM μεταπωλητές, οι υπολογιστές με Windows Vista θα δικαιούνται δωρεάν upgrade σε Windows 7 από 1η Ιουλίου.