H EMC βραβεύεται ως Multi-theatre Partner of the Year

Όλοι οι νικητές επιλέγονται από μία ομάδα εξειδικευμένων στελεχών τα οποία αποτελούν τους ‘Συνεργάτες της Cisco με Παγκόσμια Παρουσία’ (Worldwide Channels). Για την EMC, η απονομή του βραβείου ‘Multi-theatre Partner of the Year’ από τη Cisco αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ισχυρής δέσμευσης που νιώθουμε να παρέχουμε προστιθέμενη αξία τόσο στους κοινούς μας πελάτες, όσο και στους κοινούς μας συνεργάτες”, δήλωσε ο BJ Jenkins, Senior Vice President, του τμήματος Global Marketing στην EMC.

Σε λειτουργία τα δύο πρώτα φωτοβολταϊκά πάρκα της Quest Energy

Η πρώτη εγκατάσταση βρίσκεται στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη Πειραιά και λειτουργεί στην οροφή του Κέντρου Διανομής της Info-Quest, ενώ  η δεύτερη στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, στην οροφή των κτιριακών εγκαταστάσεων της Info-Quest Β. Ελλάδας. Οι δύο εγκαταστάσεις είναι τεχνολογίας κρυσταλλικού πυριτίου, ισχύος 94,5 KW έκαστη και η αναμενόμενη συνολική ετήσια παραγωγή ενέργειας εκτιμάται στις 284.000 KWh που ισοδυναμεί με ετήσια μείωση 280 τόνων CO2 προς το περιβάλλον και αποτελεί πρότυπο για αντίστοιχες επενδύσεις παραγωγής ενέργειας με τη χρήση των φυσικών πόρων.

H OTS ολοκλήρωσε με επιτυχία την ηλεκτρονική μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας παρουσιάζονται αναλυτικά τα αποτελέσματα στους ακόλουθους Νομούς: Αργολίδας, Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λασιθίου. Το εν λόγω σύστημα λειτούργησε για πρώτη φορά στις Βουλευτικές Εκλογές του 1996. Από τότε αναβαθμίζεται συνεχώς και έχει υποστηρίξει με όλες τις εκλογές που διεξήχθησαν μέχρι τώρα, Δημοτικές και Νομαρχιακές, Βουλευτικές και Ευρωεκλογές.

H Cisco επίσημος συνεργάτης των Ηνωμένων Εθνών

Η Cisco συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Δανίας για την ανάπτυξη των συστημάτων και δικτυακών λύσεων Cisco TelePresence που θα διασυνδέσουν τις εγκαταστάσεις του συνεδρίου Bella Centre με πόλεις σε όλο τον κόσμο. Μέσω του TelePresence κυβερνητικοί εκπρόσωποι, διακυβερνητικοί οργανισμοί, μη κυβερνητικοί οργανισμοί και εκπρόσωποι του τύπου θα είναι σε θέση για πρώτη φορά να λάβουν από την Κοπεγχάγη μέρος σε σημαντικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις για την κλιματική αλλαγή με ενδιαφερόμενους από άλλες χώρες. To Cisco TelePresence θα χρησιμοποιηθεί επίσης πριν από τη Διάσκεψη για να διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ αξιωματούχων των Ηνωμένων Εθνών και αξιωματούχων της κυβέρνησης της Δανίας.

Το Entersoft Business Suite το πρώτο ελληνικό λογισμικό πιστοποιημένο για Windows 7

Tο Entersoft Business Suite αποτελεί το πρώτο  πληροφοριακό σύστημα για επιχειρήσεις στην Ελλάδα που είναι συμβατό και πιστοποιήθηκε πλήρως, μόλις μια μέρα μετά την επίσημη έναρξη του προγράμματος πιστοποίησης, στο νέο λειτουργικό περιβάλλον της Microsoft, Windows 7.

Τέλος, ένα ακόμη αποτέλεσμα της εργασίας της Entersoft στο επίσημο preparation και launch των Windows 7 από το Νοέμβριο του 2008 είναι και η αναφορά της από στο επίσημο site της Microsoft: http://www.microsoft.com/windows/business/windows-7.aspx.

Η Ειδησεοφωνική ανέλαβε έργο G.I.S. της Ν. Γρεβενών

Το έργο αφορά στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου διαδικτυακού γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών για την παρακολούθηση – προειδοποίηση – προστασία και διαχείριση περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών και Ορεινών Όγκων.  Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

α) Την προμήθεια, του απαραιτήτου Εξοπλισμού και Λογισμικού του συστήματος,
β) Το Σχεδιασμό και δημιουργία μιας Ενιαίας Χαρτογραφικής Βάσης Δεδομένων, η οποία θα αποτελείται από επίπεδα χαρτογραφικής πληροφορίας σε διανυσματική – Vector και Raster μορφή, και την παροχή εξειδικευμένων εργαλείων στους διαχειριστές για την επεξεργασία και διαχείριση όλων των δεδομένων της,
γ) Τη δημιουργία εξειδικευμένης εφαρμογής για την δημιουργία τυποποιημένων Πολυκριτηριακών Μοντέλων Λήψης Αποφάσεων,
δ) Την ανάπτυξη Μηχανισμού διάχυσης των πληροφοριών της Ενιαίας Χαρτογραφικής Βάσης Δεδομένων μέσω Internet ή Intranet,
ε) Την δημιουργία ενός κεντρικού κόμβου (Web) πληροφόρησης και ενημέρωσης του κοινού για θέματα Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης,
στ) Την εκπαίδευση των στελεχών της Ν. Γρεβενών στην λειτουργία του συστήματος και την Πιλοτική λειτουργία του συστήματος.
Το τίμημα του έργου ανέρχεται στις 256.166 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.