Δημόσια διαβούλευση της ΕΕΤΤ για τα domain names σε κατάληξη .gr

Στόχος της ΕΕΤΤ είναι η βελτίωση του τρόπου καταχώρησης ονομάτων χώρου και της λειτουργίας των καταχωρητών. Οι σημαντικότερες αλλαγές, στις οποίες σκοπεύει να προβεί η ΕΕΤΤ με τη τροποποίηση του Κανονισμού, είναι, μεταξύ άλλων,  οι ακόλουθες: α)Δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να ζητήσουν από την ΕΕΤΤ κατόπιν διεξαγωγής ακροάσεως ή από τα δικαστήρια όχι μόνον τη διαγραφή αλλά την μεταβίβαση ονόματος χώρου, β) Επιταχύνεται κα απλοποιείται η διαδικασία αλλαγής καταχωρητή, γ) Τροποποιούνται μερικώς οι λόγοι απόρριψης και διαγραφής ονομάτων χώρου, δ) Θεσπίζεται αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας των καταχωρητών προκειμένου να διασφαλιστεί καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών καταχώρησης ονομάτων χώρου προς τον καταναλωτή. Επίσης, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ προέβη στην έγκριση των τροποποιημένων οικονομικών προγραμμάτων “ConnX talk 24×7 με 60 F2M ή/και  απεριόριστες διεθνείς κλήσεις” καθώς  και “OTE-talk  24×7με  60 F2M ή/και  απεριόριστες διεθνείς κλήσεις” του ΟΤΕ.

Η Sunlight ολοκλήρωσε τρεις νέους φωτοβολταϊκούς σταθμούς

Ο πρώτος σταθμός ισχύος 5 kWp εγκαταστάθηκε επί προσόψεως στο κτίριο γραφείων της Τράπεζας Πειραιώς στη Λεωφόρο Συγγρού στην Αθήνα, ο δεύτερος ισχύος 10 kWp επί οροφής στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη ΒΙΠΕ Σίνδου στη Θεσσαλονίκη και ο τρίτος ισχύος 20 kWp στην οροφή της αποθήκης της Τράπεζας Πειραιώς στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Relational: Συνεργασία Sybase με την Zachman International

Η Sybase σχεδιάζει να ενσωματώσει το καθιερωμένο Zachman Framework σε μελλοντικές εκδόσεις του προϊόντος PowerDesigner, εργαλείου modelling και metadata management για Επιχειρησιακή Αρχιτεκτονική (EA). Ο PowerDesigner υποστηρίζει την Επιχειρησιακή Αρχιτεκτονική, από τους επιχειρηματικούς στόχους έως την εφαρμογή, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Link and Sync χάρη στην οποία καταργείται η απομόνωση μεταξύ τμημάτων, ενισχύεται η ευθυγράμμιση και βελτιώνεται η ευελιξία της επιχείρησης. Η Sybase συνεργάζεται με την Relational στην ελληνική αγορά.

Η Nigico ανέλαβε έργο για την Euromedica Ρεθύμνου

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε UPS του οίκου Chloride 80-ΝΕΤ, ισχύος 160KVA. Το UPS διαθέτει τεχνικά χαρακτηριστικά τεχνολογίας αιχμής όπως cosφ 0,9 & ανυσματικό έλεγχο, υψηλή απόδοση 95% άρα και οικονομία στην χρήση και είναι ιδανικό για την υποστήριξη ιατρικών μηχανημάτων. Τέλος για τη συνεχή απομακρυσμένη παρακολούθηση και υποστήριξη του συστήματος, το UPS είναι συμβατό με την υπηρεσία τηλεδιαχείρισης και τηλεσυντήρησης Life.net.

ATC: Σε λειτουργία το Πολωνικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Το νέο σύστημα, το οποίο επελέγη από το Πολωνικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά από διεθνή διαδικασία αξιολόγησης, είναι σχεδιασμένο να εξυπηρετεί περισσότερους από 300 σταθμούς εργασίας και από διάφορες τοποθεσίες. Οι δημοσιογράφοι του Πρακτορείου εργάζονται πλέον χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή υψηλών προδιαγραφών που είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του Web 2.0 καθώς και της σύγχρονης διαχείρισης περιεχομένου παγκοσμίως.

Ολοκληρώθηκε το portal του Δ. Λαρισαίων από τις OTS-Cosmos

Στην εκδήλωση ο Γενικός Διευθυντής της ΟΤS Δρ. Ντουάνογλου Ελευθέριος παρουσίασε το έργο και τα οφέλη που προκύπτουν από στις συναλλαγές των Πολιτών με τις συγκεκριμένες Δημόσιες Υπηρεσίες. Ο Αχιλλέας Κουκουτίμπας, στέλεχος της Διεύθυνσης Έργων της OTS, παρουσίασε στη συνέχεια αναλυτικά τη Διαδικτυακή Πύλη και τις δυνατότητές της.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Ζώης, ο οποίος ανέφερε συγκεκριμένα: “Τα οφέλη που προκύπτουν από το έργο αυτό είναι πολλαπλά και μετρήσιμα τόσο σε χρόνο όσο και σε κόστος. Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, να ενημερώνονται για τυχόν ελλείψεις, παρατηρήσεις, διευκρινίσεις σχετικά με αυτές και να παρακολουθούν, σε κάθε στιγμή, την εξέλιξη της υπόθεσής τους με SMS στο κινητό τους ή με e-mail στον υπολογιστή τους. Κερδίζοντας χρόνο, καθώς δ εν θα είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες για την κατάθεση του φακέλου τους”.

Η Exallon ανέλαβε το Ο.Π.Σ. του Δ. Θεσσαλονίκης

Το συγκεκριμένο έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός Διαδημοτικού Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) που θα έχει σκοπό να παρέχει σε όλους τους δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης τις παρακάτω υπηρεσίες: Αιτήματα & Καταγγελίες Πολιτών (πολίτες), Διαχείριση Αδειών Μικροπωλητών (πολίτες), Διαχείριση Συνεργείων (πολίτες, επιχειρήσεις), Διαχείριση Αδειών Κοινόχρηστων Χώρων (επιχειρήσεις), Διαχείριση Βλαβών Δημοτικών Υποδομών (πολίτες, επιχειρήσεις), Διαχείριση Περιορισμένης Στάθμευσης (πολίτες, επιχειρήσεις), Διαχείριση Αδέσποτων ζώων.

Ακόμα, στόχος του έργου είναι η εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων εξυπηρέτησης του πολίτη, οι οποίες: Θα μειώσουν το κόστος εξυπηρέτησης (οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Δήμου χωρίς τη μεσολάβηση υπαλλήλου), θα μειώσουν το χρόνο εξυπηρέτησης (η ηλεκτρονική οργάνωση της πληροφορίας και των εγγράφων θα επιτρέπει την γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών) και θα συμβάλλουν στη βελτίωση της αξιοπιστίας (ο πολίτης μέσα από τα αυτόματα συστήματα ενημέρωσης θα γνωρίζει τα απαραίτητα έγγραφα που θα πρέπει να συνοδεύουν μία αίτηση). Το τίμημα του έργου ορίστηκε στις 464.550 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Στην Intracom το Ο.Π.Σ. του ΥΠΟΟ

Ο ακριβής τίτλος του έργου είναι “Προσαρμογή του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στις απαιτήσεις της προγραμματικής περιόδου 2007-2013”. Στο πλαίσιο της σύμβασης θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προσαρμογές και τροποποιήσεις του Ο.Π.Σ.

ώστε αυτό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νέου θεσμικού πλαισίου, των συστημάτων Διαχείρισης και Ελέγχου και εν γένει των χρηστών του συστήματος κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 646.950 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.