“Φως” ρίχνει η MIG στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος

Παράλληλα, προσφέρει δωρεάν στο Δημόσιο μηχανογραφικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων και υγειονομικών υλικών. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Α. Βγενόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “Όλα τα πολιτικά κόμματα και όλοι οι Έλληνες πολίτες επιθυμούν τη διαφάνεια στη διαχείριση του Δημοσίου χρήματος, τον περιορισμό της σπατάλης και το τέλος της εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων. Εν έτει 2009 η σύγχρονη τεχνολογία μας δίνει πλέον απεριόριστες  δυνατότητες να κάνουμε την επιθυμία μας πράξη, εφ΄ όσον τελικά υπάρχει η αντίστοιχη πολιτική βούληση, και αυτό καταδεικνύει το σχέδιο ΦΩΣ”.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το σχέδιο “ΦΩΣ” προβλέπει τη δημιουργία ενός κεντρικού διαδικτυακού τόπου με σειρά πεδίων που θα καλύπτουν όλες τις δραστηριότητες του Δημοσίου (Υπουργείων, Δημοσίων Επιχειρήσεων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.λ.π.), όπου θα πρέπει να δημοσιεύονται άμεσα όλα τα έξοδα οποιασδήποτε μορφής των ανωτέρω φορέων. Το σχέδιο “ΦΩΣ” προβλέπει την άμεση αλλαγή του συστήματος προμηθειών του Δημοσίου μέσα από τρεις βασικούς άξονες:

1.  Την κατάργηση του συστήματος “σφραγισμένων” προσφορών και των απευθείας επιλογών – αναθέσεων του Δημοσίου με την υιοθέτηση του συστήματος “e-procurement”, δηλαδή διαγωνιστικές διαδικασίες μειοδοσίας ή πλειοδοσίας με απόλυτη διαφάνεια μέσω του διαδικτύου και με τη δυνατότητα παρακολούθησής τους από όλους τους Έλληνες.

2. Την υιοθέτηση του συστήματος των “φωναχτών” πλειστηριασμών για διαγωνισμούς μεγάλης αξίας, οι οποίοι θα διεξάγονται παρουσία των ενδιαφερομένων και θα αναμεταδίδονται ζωντανά από το διαδίκτυο (web-casting).

3.  Την κατάργηση, στις περισσότερες των περιπτώσεων, των τεχνικών ή ειδικών προαξιολογήσεων και “πριμοδοτήσεων”, με την υιοθέτηση ενός συστήματος βαρύτατων χρηματικών ποινών αν οι συμμετέχοντες σε διαγωνισμούς του Δημοσίου δεν μπορούν τελικά να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους βάσει των διαγωνιστικών προδιαγραφών.

Τέλος, το σχέδιο “ΦΩΣ” προβλέπει την εποπτεία της διαφάνειας στη διαχείριση του Δημοσίου χρήματος και της λειτουργίας του νέου συστήματος προμηθειών από μια διακομματική Επιτροπή που μπορεί να είναι υποεπιτροπή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Ελληνικής Βουλής.

Η MIG, μέσω της θυγατρικής της Singular Logic, είναι έτοιμη να προσφέρει στο Δημόσιο δωρεάν και άμεσα ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα του σχεδίου “ΦΩΣ”, τις κεντρικές υποδομές και την ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού ενός μηχανογραφικού συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων και υγειονομικών υλικών με στόχο τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών, την αναβάθμιση της δυνατότητας διοικητικής παρέμβασης και εν τέλει, μέσα από την σημαντική εξοικονόμηση πόρων που θα προκύψει, τις καλύτερες παροχές Υγείας του Δημοσίου.

Υλοποίηση εφαρμογής IP Surveillance στο αεροδρόμιο της Ρόδου από τη Lexis

Συγκεκριμένα, η ΥΠΑ έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στην προμήθεια και εγκατάσταση 25 δικτυακών καμερών στους χώρους του αερολιμένα της Ρόδου, μέσω της Lexis Πληροφορική. Οι κάμερες που επιλέχθηκαν για τις ανάγκες παρακολούθησης των χώρων του αερολιμένα, είναι οι PZ6122 & PZ6124.

Πρόκειται για δικτυακές ενσύρματες & ασύρματες κάμερες παρακολούθησης με CCD αισθητήρα και φακό με οπτικό zoom 10x. Διαθέτουν δυνατότητα κίνησης σε οριζόντιο και κάθετο άξονα (pan & tilt), επιλογή συμπίεσης εικόνας MPEG-4 και MJPEG, καθώς και dual way audio (από και προς την κάμερα). Επιπλέον, υποστηρίζουν λειτουργία χαμηλού φωτισμού 0,05lux και δυνατότητα ανίχνευσης κίνησης σε μέχρι και τρεις διαφορετικές περιοχές.

Νέο διοικητικό συμβούλιο για την Cosmote

Kατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, η 12η Τακτική Γενική Συνέλευση της Cosmote εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, λόγω λήξης της θητείας του υφιστάμενου. Στο νέο Δ.Σ. της Cosmote συμμετέχουν δύο νέα μέλη, ο Kevin Copp, προερχόμενος από τη Deutsche Telekom, και η Ειρήνη Νικολαϊδη, Νομική Σύμβουλος Ομίλου Cosmote, σε αντικατάσταση του Χρήστου Οικονόμου και της Έλλης-Μαρίας Δεσπότου, που αποχωρούν.

Tο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Cosmote συγκροτήθηκε σε Σώμα, ως εξής:
1. Βουρλούμης Παναγής, Πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος             
2. Aποστολίδης Κων/νος, Αντιπρόεδρος, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος           
3. Τσαμάζ Μιχάλης, Διευθύνων Σύμβουλος
4. Αϊβάζης Ιορδάνης, Μη εκτελεστικό μέλος
5. Βεζανής Ιωάννης, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος       
6. Ιωαννίδης Γιώργος, Μη εκτελεστικό μέλος
7. Μαυράκης Γιώργος, Μη εκτελεστικό μέλος
8. Νικολαΐδη Ειρήνη, Εκτελεστικό μέλος 
9. Copp Kevin, Μη εκτελεστικό μέλος.

Η θητεία του νέου Δ.Σ. λήγει τον Ιούνιο του 2012.

Cisco και Info-Quest συνεργάζονται για την αγορά των SMBs

Για μια αγορά 1 δις δολαρίων έκανε λόγο η Stanimira Koleva, SMB Director των Ευρωπαϊκών αγορών, η οποία ναι μεν αποτελεί ένα κλάσμα των εσόδων της εταιρείας, ωστόσο βρίσκεται μέσα στις πέντε πρώτες προτεραιότητες αύξησης των εσόδων της.

Το Cisco Counter, το οποίο η Cisco λειτουργεί στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Info-Quest, είναι ουσιαστικά ένα show room των λύσεων της Cisco για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το προσωπικό του καταστήματος U στον Πειραιά έχει εκπαιδευτεί, σύμφωνα με τα στελέχη της Info-quest, για να παρέχει πληροφορίες σε όσους θα περάσουν τυχαία έξω από το κατάστημα και θα τους προσελκύσει μέσα ένα banner που έχει αναρτηθεί. Ωστόσο, οι περισσότερες επισκέψεις θα είναι προγραμματισμένες, θα ξεκινούν από προσκλήσεις της Info-quest και θα συμμετέχουν σε αυτές εξειδικευμένοι πωλητές της εταιρείας.

Το Cisco Counter του Πειραιά είναι το 2ο που κατασκευάζεται στην Ευρώπη, το πρώτο βρίσκεται στο Άμστερνταμ, όπου βρίσκεται και το ευρωπαϊκό logistics center της Cisco. Η λειτουργία του χαρακτηρίστηκε από τα στελέχη και των δύο εταιρειών ως πιλοτική, με στόχο τη δημιουργία νέων Cisco counters εντός και εκτός Αττικής.

Μια ακόμα ενέργεια που κάνει η Cisco στην προσπάθεια της να προσεγγίσει τις SMBs και μάλιστα στο πλαίσιο μιας έντονης οικονομικής κρίσης, είναι η απόφασή της να κάνει πιο ελαστική την πολιτική πίστωσης προς τους διανομείς της, ευελπιστώντας ότι αυτοί θα περάσουν τα περιθώρια πίστωσης στους πελάτες τους.

Σύμφωνα, με τον Dominique Vanhamme, Regional Sales Manager Distribution Europe της Cisco, “έχει γίνει μια διεύρυνση 30 ημερών της πίστωσης προς τους διανομείς, ενώ έχουν γίνει ελαστικότερη κάποιοι όροι που αφορούν τα στοκ και άλλες υποχρεώσεις των συνεργατών, ώστε να είναι ευκολότερο για αυτούς να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης”.

ΑΝΚΟ: Ολοκληρώθηκε το Open House

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, ορισμένοι εκ των κορυφαίων κατασκευαστών του χώρου, όπως οι GrassValley, Angenieux,
Balcar, Hybrid MC και Anritsu, παρουσίασαν νέες τεχνολογίες και προϊόντα, σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.

Την παράσταση στην εκδήλωση έκλεψε το High Definition συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων της ABC Productions. To OB Truck της εν λόγω εταιρείας, πλήρως εξοπλισμένο από υλικά High Definition της Grass Valley αποτέλεσε μια ακόμα καινοτομία στην εκδήλωση και προσέλκυσε το μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν η λύση Virtual Studio της εταιρείας Hybrid MC, καθώς και το πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα εκπομπής, που συμπεριλάμβανε ρομποτικές κάμερες HD, IGNITE της Grass Valley.

PwC: Η ψηφιακή επανάσταση είναι αναπόφευκτη

Η παγκόσμια αγορά Ψυχαγωγίας και ΜΜΕ, στην οποία περιλαμβάνονται τόσο η καταναλωτική όσο και η διαφημιστική δαπάνη, θα παρουσιάσει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,7% για ολόκληρη την περίοδο 2009-2013, ενώ τα έσοδα αναμένεται να φτάσουν το 1,6 τρισ. δολάρια το 2013.

Αρχικά, αναμένουμε μία μείωση της τάξης του 3,9% για το 2009, καθώς και μία μικρή άνοδο κατά 0,4% το 2010, ενώ το υπόλοιπο χρονικό διάστημα η ανάπτυξη θα είναι πολύ ταχύτερη, φθάνοντας έως και το 7,1% το 2013. Το βέβαιο είναι ότι αυτή η ύφεση θα διαρκέσει περισσότερο από προηγούμενες, λόγω της οξύτερης οικονομικής κρίσης, και ο αντίκτυπος στις δαπάνες των καταναλωτών θα είναι πολύ μεγαλύτερος απ ότι στο παρελθόν. Η Ψυχαγωγία και τα ΜΜΕ δεν αποτελούν εξαίρεση από τη συγκεκριμένη τάση, καθώς αναμένεται η καταναλωτική δαπάνη στον κλάδο αυτό να σημειώσει πτώση 1,2% το2009, να παραμείνει χαμηλή το 2010 και να παρουσιάσει σχετικά μικρή ανάπτυξη 3,2% το 2011.

Νέο υποκατάστημα της Space Hellas στη Ρόδο

Το νέο κατάστημα, θα εξυπηρετεί τεχνικά την ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων. Η Space Hellas θα είναι σε θέση να προσφέρει πιο άμεσα την εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει στις τοπικές επιχειρήσεις, όπως ξενοδοχεία, τράπεζες αλλά και σε οργανισμούς του δημοσίου τομέα, παρέχοντας μια ευρεία γκάμα πιστοποιημένων υπηρεσιών και προϊόντων.

Μάρακ-Profile: Διευκρινίσεις σχετικά με το έργο Ναυτίλος

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση: “Η Μάρακ Ηλεκτρονική ΑΒΕΕ ως μέλος της Ένωσης Εταιρειών ” Μάρακ Ηλεκτρονική – Profile Πληροφορικής” συμμετείχε στον ανοικτό διεθνή δημόσιο διαγωνισμό του ΥΕΝΑΝΠ για το Έργο “ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος ενημέρωσης επιβατικού κοινού – Ναυτίλος και παροχής υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης”.

Μετά από την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας το ως άνω Έργο κατακυρώθηκε στην ανωτέρω ένωση (στην οποία η συμμετοχή των μελών είναι 55% στην Profile Πληροφορικής και 45% στην Profile Πληροφορικής) και η σχετική απόφαση κατακύρωσης του Φορέα Ανάθεσης, νόμιμα υπογεγραμμένη από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αρ. πρωτ. 5321.4/31/2009 ανακοινώθηκε στις 13-02-2009 στην Ένωση Εταιρειών. Το εν λόγω έργο “Ναυτίλος” χρηματοδοτείται από το Γ’ ΚΠΣ – ΚΤΠ σε ποσοστό 75%, είναι ύψους 8,4 εκ. ευρώ και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί εντός του 2009.

Εκκρεμεί μέχρι και σήμερα η υπογραφή του εγγράφου της σχετικής συμβάσεως, και αναμένουμε την σχετική περί τούτου πρόσκλησή μας και την συνακόλουθη κατάρτιση από κοινού με την Αναθέτουσα Αρχή της δημόσιας ανακοίνωσης για τις λεπτομέρειες της υλοποίησης του εν λόγω έργου”.

Η F-SYS ανέλαβε έργο για τη Med Nautilus

Η επέκταση αφορά 1000m² χώρου και οι εργασίες  αφορούν την πλήρη κάλυψη με συστήματα υψηλής διαθεσιμότητας. Μεταξύ άλλων, τα συστήματα  που η F-SYS θα προμηθεύσει, θα εγκαταστήσει και θα θέσει σε λειτουργία είναι μεγάλων διεθνών κατασκευαστών και περιλαμβάνονται αντικείμενα  όπως είναι η παροχή ισχύος (πεδία μέσης τάσης, συστήματα διανομής ισχύος (Βus bars, UPS, γεννήτριες), κλιματισμού (ψύκτες, κλιματιστικές μονάδες down flow), τα συστήματα υποδομών καλωδίων οπτικών ινών και χαλκού κ.α.

Νέο έργο για τη θυγατρική της Intracom Telecom στις Η.Π.Α.

Οι συνδρομητές της Taylor Telephone θα έχουν πρόσβαση σε κανάλια υψηλής και κανονικής ευκρίνειας (High & Standard Definition), καθώς και σε πληθώρα νέων υπηρεσιών και λειτουργιών, όπως την ψηφιακή εγγραφή video (Digital Video Recording) και την “παύση ζωντανού προγράμματος” (Pause Live TV). Οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες πάνω στην πρόσφατα ολοκληρωμένη εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών (Fiber-To-The-Home), που επιτρέπει τη ροή video σε κωδικοποίηση MPEG-2 και MPEG-4.