Digea είναι το όχημα για την ψηφιακή εποχή της τηλεόρασης

“Η είσοδος της τηλεόρασης στη νέα ψηφιακή εποχή είναι για την τηλεόραση μια ιστορική ευκαιρία”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος κατά την παρουσίαση της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο θέατρο Παλλάς. Η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση είναι σύνθετο τεχνικό, οικονομικό και επικοινωνιακό εγχείρημα υψηλού επενδυτικού κόστους, το οποίο θα ολοκληρωθεί τα επόμενα τέσσερα – πέντε χρόνια, προσφέροντας μια άλλη διάσταση, από άποψη ποιότητας σήματος και δυνατοτήτων, την τηλεόραση σε όλο τον πληθυσμό. Με έναν αποκωδικοποιητή MPEG4 – και για όσους θέλουν έναν άλλο δέκτη – η ψηφιακή τηλεόραση θα μπορεί να μπει ως τις αρχές του 2010 στο 60% των ελληνικών σπιτιών.

Ο όμιλος Virtual Trip συμμετείχε στο 10ο International Venture Capital Forum

Η συμμετοχή της Virtual Trip στο Venture Capital Forum αποτελεί στρατηγική επιλογή της διοίκησης του oμίλου και συνδέεται άμεσα με την πρωτοβουλία One Hundred Start Ups της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών. Οι επιχειρήσεις της Virtual Trip που συμμετείχαν στο 10ο International Venture Capital Forum ήταν οι Επίγνωσις, Solo Gateway, Insurance Manager, MVNS και NGLS, οι οποίες προσέλκυσαν το αρχικό ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων Venture Capital.

Η είσοδος επενδυτών στις Spin Out επιχειρήσεις με στόχο την ταχεία επέκτασή τους στις διεθνείς αγορές αποτελεί στρατηγική επιλογή του ομίλου και η οριστικοποίηση των σχετικών συμφωνιών αναμένεται εντός του έτους. Παράλληλα, η διοίκηση του ομίλου Virtual Trip ανακοίνωσε την ένταξη στο δυναμικό της Virtual Trip του Ευάγγελου Κωτσοβίνου με τον ρόλο του Chief Strategy Officer.

Ο Ε. Κωτσοβίνος, έχει τη θέση του VP στη Morgan Stanley για θέματα Τεχνολογίας και παλαιότερα είχε εργαστεί στα T-Labs μετατρέποντας R&D σε VC-funded Internet start-up. Έχει PhD από το Πανεπιστήμιο Cambridge και θα ηγηθεί της δραστηριότητας προσέλκυσης επενδυτών του ομίλου.

Συνεργασία Invest in Greece – ΑΝΚΟ

Η συνεργασία στοχεύει στην προβολή της Δυτικής Μακεδονίας ως ελκυστικού τόπου για επενδύσεις, μέσω στοχευμένων δράσεων προώθησης και ανάδειξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνεργασία Invest in Greece – ΑΝΚΟ

Η συνεργασία στοχεύει στην προβολή της Δυτικής Μακεδονίας ως ελκυστικού τόπου για επενδύσεις, μέσω στοχευμένων δράσεων προώθησης και ανάδειξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

H Omilia υλοποίησε τη φωνητική πύλη 14789

Η νέα φωνητική πύλη (voice portal) εξυπηρετεί εύκολα, άμεσα και έγκυρα όσους ταξιδεύουν με πλοίο, όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο, όσους έχουν συγγενείς ή άλλα αγαπημένα πρόσωπα που ταξιδεύουν με πλοίο, αλλά και επαγγελματίες, όπως ταξιδιωτικούς πράκτορες, ξενοδόχους κ.α.

Η υπηρεσία λειτουργεί με την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής (speech recognition), ώστε να παρέχει στους χρήστες εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα την επιθυμητή πληροφόρηση. Ο χρήστης καλεί από το σταθερό, ή το κινητό του τηλέφωνο στο 14789 και  κατευθύνεται με διάλογο ώστε να λάβει άμεσα την ενημέρωση που θέλει, χωρίς πολύπλοκα μενού και χρήση πλήκτρων στο καντράν της τηλεφωνικής του συσκευής.

Το 14789 προσφέρει: Πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο (real time) για αφίξεις πλοίων, Πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο (real time) για αναχωρήσεις πλοίων, Ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο (real time) για το σημείο που βρίσκεται το πλοίο που ενδιαφέρει τον χρήστη καθώς και Πληροφορίες για προγραμματισμένα δρομολόγια, ώστε ο χρήστης να κανονίσει την ημέρα και ώρα της αναχώρησης του. Η χρέωση είναι 0,66 ευρώ ανά λεπτό από σταθερό και 1,11 ευρώ ανά λεπτό από κινητό.

Νέο έργο για την Intralot στις Η.Π.Α.

Πρόκειται για το 10ο συμβόλαιο που κερδίζει η Intralot μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, απόδειξη της συνεχούς ανάπτυξης της εταιρείας. Το συμβόλαιο, που θα είναι 6ετούς ισχύος με δυνατότητα δύο (2) επιπλέον διετών ανανεώσεων, θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2010 και θα περιλαμβάνει και τη διαχείριση των σχετικών προϊόντων, του δικτύου των πρακτορείων και των υποστηρικτικών υπηρεσιών της Λοταρίας. Η Λοταρία του Βερμόντ θα απολαμβάνει ένα άρτιο τεχνολογικά σύστημα, χάρη στο προηγμένο τηλεπικοινωνιακό σύστημα της Intralot, το οποίο θα συνδέσει τα της τερματικά στα 700 σημεία πώλησης με το κεντρικό της σύστημα Lotos O/S επιτρέποντας ασφαλείς και αξιόπιστες συναλλαγές.

Στρατηγική συνεργασία Cententia – Experian

Η συμφωνία, που αναμένεται να ισχυροποιήσει περαιτέρω τη θέση της Cententia στην ελληνική αγορά, αφορά την ενοποίηση της πλατφόρμας λογισμικού AroTRON CRM – Collections & Recoveries με το Experian Strategy Management, μία από τις καλύτερες διεθνώς λύσεις για καθορισμό στρατηγικών είσπραξης οφειλών και  Collection scoring.

Σύμβαση ύψους 2.4 εκατ. δολάρια για την Intracom Defence Electronics

Η σύμβαση αφορά στην παράδοση, ενεργοποίηση και λειτουργική αξιοποίηση του αναβαθμισμένου GATS σε εργοστασιακό επίπεδο με σκοπό την υποστήριξη και τον κεντρικό έλεγχο του ραντάρ AN/APG-68(V)9 των F-16. Η Intracom Defense Electronics θα αναπτύξει, κατασκευάσει και εγκαταστήσει τους απαραίτητους σταθμούς ελέγχου του ραντάρ και θα παρέξει επίσης την απαραίτητη διοικητική μέριμνα και υποστήριξη στον χώρο λειτουργίας των συστημάτων.