Ο Hans Vestberg νέος Πρόεδρος & CEO της Ericsson

Ο Hans Vestberg είναι σήμερα CFO και Executive Vice President και διαδέχεται τον Carl-Henric Svanberg, ο οποίος δέχτηκε να αναλάβει τη θέση του Προέδρου της BP, της τέταρτης σε μέγεθος εταιρείας παγκοσμίως. Ο H. Vestberg είναι 44 ετών και κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Uppsala της Σουηδίας το 1991. Τον ίδιο χρόνο προσλήφθηκε από την Ericsson και διορίστηκε σε μικρό χρονικό διάστημα σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην Κίνα, τη Σουηδία, τη Χιλή, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ.

ΕΕΚΤ: Άδικο & αντιαναπτυ- ξιακό μέτρο η αύξηση φόρου στην κινητή

Η ΕΕΚΤ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι η επιβάρυνση των καταναλωτών, και μάλιστα ιδιαίτερα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων είναι ιδιαίτερα σημαντική ενώ πλήττεται η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας. Η Ένωση υποστηρίζει πως ο νέος φόρος 12% που επιβάλλεται στην καρτοκινητή θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στις πλέον ευαίσθητες ομάδες καταναλωτών, όπως οι φοιτητές και οι ηλικιωμένοι, που αποτελούν το 53% των χρηστών καρτοκινητής, αλλά και στους χρήστες ασθενέστερου κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου που αποτελούν το 57% των χρηστών.

Επιπρόσθετα, τονίζει πως η νέα αύξηση θα μειώσει περαιτέρω την αγοραστική δύναμη των πολιτών ενώ η θεωρούμενη ως “υψηλή” χρήση (άνω των 150 ευρώ/ μήνα) θα πλήξει ιδιαίτερα χιλιάδες επαγγελματίες. Τέλος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αφού η επιβολή του φόρου σε συνδυασμό με σειρά θεμάτων όπως η ταυτοποίηση των καρτοκινητών, το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στο αδειοδοτικό καθεστώς των σταθμών βάσης κ.α., θέτουν πλέον σε σοβαρό κίνδυνο την πορεία και την ανάπτυξη ενός κρίσιμου για την ανάπτυξη της χώρας και οικονομικά υγιούς κλάδου, όπως η κινητή τηλεφωνία.

Παρουσιάστηκε το portal για τα δάση & τους υδάτινους πόρους από τις OTS-Cosmos

Η διαδικτυακή αυτή  Πύλη θα εξυπηρετεί πολίτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις τόσο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και στις άλλες 12 Περιφέρειες της Χώρας. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Χρήστος Ζώης, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε: “Μέσω της Διαδικτυακής Πύλης  για τα Δάση και την Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων, οι Υπηρεσίες ενημερώνουν τους πολίτες άμεσα για κάθε ενέργεια τους ακόμα και με την χρήση ηλεκτρονικών μηνυμάτων (SMS).

Άμεσα το Υπουργείο Εσωτερικών θα αποδώσει σε πολίτες και υπαλλήλους Δημοσίων Υπηρεσιών 20.000 ηλεκτρονικές υπογραφές ώστε οι συναλλαγές να διεκπεραιώνονται πλήρως με ηλεκτρονικό τρόπο και να μην απαιτείται η παράδοση με φυσική παρουσία των απαιτούμενων δικαιολογητικών  των πολιτών στις Υπηρεσίες Πρωτοκόλλου των Δημοσίων Υπηρεσιών”. Την Ανάδοχο Ένωση εταιρειών OTS – Cosmos εκπροσώπησε ο Δρ. Ντουάνογλου Ελευθέριος, ο οποίος τόνισε ότι η Ένωση επισκέφθηκε 150 Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Δασών και Υδάτων σε όλη την Χώρα και  ομογενοποίησε με τον πλέον αποδεκτό τρόπο νομοθετημένες και υπηρεσιακές διαδικασίες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκ μέρους της ΚτΠ Α.Ε. ο Κουρμούκης Ευθύμιος, συντονιστής έργων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Δρ. Κοντάκος Ηλίας διαχειριστής του έργου και ο Κρουσταλιάς Νίκος ειδικός εμπειρογνώμονας και εμπνευστής του έργου. Στη νέα Διαδικτυακή Πύλη (www.dasi-ydata.gr) ο Πολίτης, η Επιχείρηση και οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας συναντιούνται και συνεργάζονται σε 40 Υπηρεσίες-διαδικασίες προς τον Πολίτη της Διεύθυνσης Δασών και σε 4 Υπηρεσίες-διαδικασίες της Διεύθυνσης Υδάτων.

Στρατηγική συνεργασία ITWay Hellas & Check Point

Η ITWay Hellas και η Check Point θα συνεργαστούν με γνώμονα την αύξηση του μεριδίου στον Enterprise Market αλλά ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην αγορά του Small and Medium Business, ακολουθώντας την στρατηγική του κατασκευαστικού οίκου, ο οποίος έχει εστιάσει επενδύοντας τεχνολογικά σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική κατηγορία συνεργατών.

Επίσης, καινοτόμες τεχνολογίες όπως Ενοποιημένη Διαχείριση Απειλών (Unified Threat Management – UTM) για Virtual Gateways, νέες λύσεις όπως End Point Security με single agent καθώς επίσης και νέες ισχυρές συνεργασίες όπως Check Point – Nokia security gateways, κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντικό να ισχυροποιούν τη θέση της Check Point μέσω του δικτύου συνεργατών στην αγορά ασφάλειας.

Επτά προσφορές κατατέθηκαν στο διαγωνισμό του Δ. Ηλιούπολης

Ο στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η εγκατάσταση ενός συνόλου υποδομών και καινοτόμων υπηρεσιών που θα δίνουν τη δυνατότητα στους δημότες και τους επισκέπτες του δήμου να κάνουν χρήση των δυνατοτήτων του διαδικτύου καθώς και η δημιουργία εξειδικευμένου λογισμικού παροχής πληροφοριών σχετικά με την περιοχή.

Το προκηρυσσόμενο έργο είναι ενταγμένο στο ευρύτερο πλαίσιο της κατηγορίας πράξης: Υποδομές Κοινωνίας της Πληροφορίας στον τομέα των Επικοινωνιών του Μέτρου 4.2 του Ε.Π ΚτΠ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ψηφιακή Σύγκλιση”, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, σε ποσοστό 80% από το ΕΤΠΑ και 20% από Εθνικούς Πόρους.

Η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι τέσσερις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 458.560 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.