Σ. Κόκκαλης: Η πραγματική αξία της Intracom δεν έχει αλλάξει

“Η παγκόσμια οικονομική κρίση ναι μεν μας άγγιξε, αλλά η πραγματική αξία του ομίλου δεν έχει αλλάξει, καθώς βασίζεται στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών και στους χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται στον όμιλο” δήλωσε ο Σωκράτης Κόκκαλης, Πρόεδρος του Ομίλου Intracom Holdings και συμπλήρωσε ότι “το γεγονός ότι η αξία της μετοχής δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία του Ομίλου απασχολεί τη Διοίκηση, η οποία επεξεργάζεται σχέδια που θα αναδείξουν την πραγματική αξία του Ομίλου”.

O Δημήτρης Κλώνης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Ομίλου Intracom Holdings παρουσίασε τη στρατηγική και τις προοπτικές των εταιρειών του Ομίλου, ξεκινώντας με την Intracom IT Services, η οποία για το 2009, η εταιρία προσβλέπει στην ενίσχυση της παρουσίας της στο εξωτερικό, μέσω στρατηγικών συμμαχιών, επενδύσεων στην έρευνα & ανάπτυξη νέων προϊόντων, στοχευμένων εξαγορών και διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου της σε νέες δραστηριότητες.

Η Intracom Defense Electronics κατά το 2008 παρουσίασε αύξηση 45% στις νέες συμβάσεις κυρίως από μεγάλους ξένους αμυντικούς οίκους, ενώ για το 2009, έτος ύφεσης στον αμυντικό εξοπλισμό παγκοσμίως, προσβλέπει στην ενίσχυση των συνεργασιών με KMW, General Dynamics και του Ευρωπαϊκού Αμυντικού Οργανισμού (EDA). Η hellas online έχει κατακτήσει τη 2η θέση στην αγορά αδεσμοποίητου τοπικού βρόχου και την 1η θέση σε νέες LLU συνδέσεις το τελευταίο 9μηνο και προσβλέπει στην επίτευξη ισχυρής θετικής λειτουργικής κερδοφορίας το 2009.

Τέλος, ο βασικός στόχος της Intracom Telecom είναι να καθιερωθεί ως ο βασικός πάροχος ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών λύσεων στις αγορές της ΕΕΜΕΑ και της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, που παρουσιάζουν τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών παγκοσμίως. Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά στα βασικά οικονομικά μεγέθη του 2008, οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 509 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 20,3% σε σχέση με το 2007. Οι ζημιές διαμορφώθηκαν στα 80,7 εκατ. ευρώ. Τέλος, οι νέες συμβάσεις που υπεγράφησαν κατά τη διάρκεια του 2008 ανήλθαν σε 774 εκατ. ευρώ.

Αύξηση στις πωλήσεις λογισμικού ασφαλείας

Η εταιρεία αναλυτών ανακοίνωσαν ότι σημειώθηκε αυξημένη ζήτηση για appliance based προϊόντα, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες κατηγορίες της αγοράς, όπως e-mail security και secure web gateway. Παγκοσμίως η ασφάλεια δεδομένων και η ιδιωτικότητα, σε συνδυασμό με την προστασία της υποδομής ΙΤ από επιθέσεις είναι οι κυρίαρχοι παράγοντες που οδηγούν την αγορά σε ανάπτυξη.

Η Symantec συνεχίζει να παραμένει ο ηγέτης της αγοράς, καθώς κατέκτησε 22% μερίδιο αγοράς το 2008. Η McAfee σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη καθώς οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 20,5% το 2008 (10,9% μερίδιο αγοράς). Οι υπόλοιπες εταιρείες στη λίστα των top 5 προμηθευτών λύσεων ασφαλείας παγκοσμίως είναι: Trend Micro (7% μερίδιο αγοράς), ΙΒΜ (5,1% μερίδιο), ΕΜC (4% μερίδιο).

Επέστρεψε ο Steve Jobs στα καθήκοντα του στην Apple

Η επιστροφή του Steve Jobs πάντως αρχίζει μια συζήτηση γύρω από τις πρακτικές ανακοινώσεων της εταιρείας, καθώς η άτυπη έρευνα που διεξάγουν οι Αρχές Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) από τις αρχές του έτους δεν έχει κλείσει.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει πάνω στην έρευνα της SEC, ενώ δεν εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση για την επιστροφή του κ. Jobs, αλλά αρκέστηκε να απαντήσει σε δημοσιογράφους, αναφέροντας ότι “ο κ. Jobs επέστρεψε στα καθήκοντά του για λίγες μέρες την εβδομάδα και τις υπόλοιπες εργάζεται από το σπίτι του”.

Κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι η επιστροφή του CEO της Apple πιθανόν να ξεσηκώσει μια νέα αντιπαλότητα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς δεν αποκαλύφθηκε αν θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του στον ίδιο βαθμό όπως και πριν την εκδήλωση της ασθένειάς του.

IDC: Η SAS ηγέτιδα στα Analytics

Συγκεκριμένα, η SAS αποτελεί τον “συντριπτικό ηγέτη” στα προηγμένα analytics στη νέα παγκόσμια έρευνα της IDC που αναλύει τα αγοραστικά πρότυπα των επιχειρήσεων για το 2008. “Τα τρία τελευταία χρόνια στην αγορά των εργαλείων Επιχειρηματικής Ευφυΐας, ο τομέας των προηγμένων analytics γνώρισε μεγαλύτερη ανάπτυξη από αυτόν των αιτημάτων, των αναφορών και των αναλύσεων”, επισημαίνει ο Dan Vesset, Program Vice President for Business Analytics Research της IDC και εκ των συγγραφέων της έρευνας.

“Πιστεύουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί ακόμη και αν η οικονομία παραμείνει στη σημερινή δεινή κατάσταση.” Η μελέτη της IDC με θέμα “Τα παγκόσμια μερίδια των προμηθευτών εργαλείων Επιχειρηματικής Ευφυΐας για το 2008” (Worldwide Business Intelligence Tools 2008 Vendor Shares) ανεβάζει τη SAS στο No. 2 στον τομέα των εργαλείων Επιχειρηματικής Ευφυΐας και ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους προμηθευτές εργαλείων αιτημάτων, αναφορών και αναλύσεων.

Στη Σύνοδο G8 για τη Νεανική Επιχειρηματι- κότητα η ΟΕΣΥΝΕ

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής θα είναι ο Πρόεδρος της ΟΕΣΥΝΕ, Δημήτρης Τσίγκος. Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν αποστολές νέων επιχειρηματιών από τις οκτώ πλέον ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου (ΗΠΑ, Ρωσία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Καναδάς, Ιαπωνία). Οι νέοι επιχειρηματίες, στο πλαίσιο ενός δημιουργικού διαλόγου, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα καταλήξουν σε κοινή επίσημη δήλωση την οποία θα παρουσιάσουν στα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009.

Μια εβδομάδα αργότερα η δήλωση θα τεθεί υπόψη των οκτώ ισχυρότερων ηγετών του κόσμου κατά την προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής των G8, στην πόλη Λ’ Άκουιλα της Ιταλίας. Υπενθυμίζεται ότι η ΟΕΣΥΝΕ συμμετείχε στην εκδήλωση του Hellenic
Association at Stanford με θέμα “Bridging the Gap – High Tech Entrepreneurship in Greece and Synergies With Silicon Valley”, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας “One Hundred Start Ups” που σκοπό έχει να συντονίσει ελληνικά Start-Ups με επιχειρηματικά σχέδια ώριμα να δεχτούν χρηματοδότηση από εταιρείες Venture Capital.

Ελάχιστη έως καθόλου χρέωση στην αναβάθμιση από Vista σε Windows 7

Η προσφορά ισχύει για αγορές που πραγματοποιούνται από καταστήματα ή κατασκευαστές που συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα και θα δίνει τη δυνατότητα αναβάθμισης της προεγκατεστημένης ή εμπορικής έκδοσης του λογισμικού Windows Vista Home Premium, Windows Vista Business και Windows Vista Ultimate στην αντίστοιχη έκδοση των Windows 7, από τη στιγμή που αυτή θα είναι διαθέσιμη. Η προσφορά ισχύει για αγορές που πραγματοποιούνται από τις 26 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site www.windows.com/upgradeoffer. Επιπλέον, για πρώτη φορά στην ιστορία της Microsoft, οι κατασκευαστές από όλο τον κόσμο θα μπορούν να διαθέσουν στην αγορά το νέο λειτουργικό σύστημα εντός μίας εβδομάδας από την ανακοίνωση της ευρείας διάθεσης. Ειδικότερα, τα Windows 7 θα κυκλοφορήσουν σε 14 γλώσσες στις 22 Οκτωβρίου και, μόλις μία εβδομάδα αργότερα, στις 31 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η διάθεσή τους σε 22 επιπλέον γλώσσες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η ελληνική.

Αυτόφωρο μέσω internet

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση που εξέδωσε, όταν τελείται οποιοδήποτε έγκλημα (όχι μόνο κακούργημα αλλά και πλημμέλημα) μέσω του Διαδικτύου, δεν απαιτείται άδεια οποιασδήποτε αρχής και προεχόντως της αρχής προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να εξακριβωθεί και να εντοπισθεί τόσο το ηλεκτρονικό ίχνος της εγκληματικής πράξεως όσο και το πρόσωπο, το οποίο κρύπτεται πίσω από το ηλεκτρονικό ίχνος!

Αυτό ισχύει και σε περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμησης. Επομένως, ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος, προκειμένου η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να επεμβαίνει αυτεπαγγέλτως σε παρόμοιες περιπτώσεις (ανώνυμων συκοφαντικών ή υβριστικών αναφορών, σχολίων κ.λπ.), με αποτέλεσμα να αίρεται το απόρρητο για αδικήματα οποιουδήποτε βαθμού και να γίνονται συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου.