Cisco: Νέα προϊόντα & υπηρεσίες Gateway Security

Μέρος της παραπάνω ανακοίνωσης είναι και το γεγονός ότι η Cisco συνεργάζεται με την RSA, τον τομέα της EMC για την Ασφάλεια, για να παρουσιάσει τις λύσεις εκείνες που παρεμποδίζουν την απώλεια δεδομένων, οι οποίες δημιουργήθηκαν για να ενσωματωθούν στα προϊόντα ασφάλειας e-mail Cisco IronPort. Εξάλλου, η Cisco λάνσαρε τη νέα λειτουργία του Cisco IronPort Web security gateway που έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την απώλεια σημαντικών δεδομένων που διακινούνται μέσω διαδικτύου και FTP, καθώς και μία νέα συμβουλευτική υπηρεσία που αφορά στην ασφάλεια στον χώρο των επιχειρήσεων και η οποία βοηθάει τις επιχειρήσεις να σχεδιάσουν μία στρατηγική που θα εναρμονίζει τους ανθρώπους, τις επιχειρησιακές διαδικασίες και την τεχνολογία.

H Oracle διοργανώνει το πρώτο παγκόσμιο Oracle Virtual Partner Kickoff

Είναι η πρώτη φορά που συνεργάτες από ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν πρόσβαση σε προϊοντικά μηνύματα, παρουσιάσεις και Webcasts που θα χρησιμοποιηθούν και στις εσωτερικές συναντήσεις των τμημάτων πωλήσεων της Oracle για την έναρξη του νέου οικονομικού έτους, ενώ θα αποκτήσουν κρίσιμες αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με στρατηγικές πρωτοβουλίες για τους συνεργάτες, που έχουν σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να βοηθήσουν στην αύξηση των εσόδων των επιχειρήσεών τους μέσω της εξειδίκευσης και της αξιοποίησης των εξαγορών της Oracle.

Επιπλέον, οι συνεργάτες θα έχουν απευθείας πρόσβαση σε κρίσιμες στρατηγικές και στα μηνύματα που αφορούν στις πωλήσεις, με πληροφορίες που θα παρέχονται από στελέχη της Oracle όπως ο Charles Phillips, η Safra Catz και ο Judson Althoff. Όλοι οι εγγεγραμμένοι συνεργάτες της Oracle μπορούν να παρακολουθήσουν την εικονική εκδήλωση της 7ης Ιουλίου 2009 χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σύνδεσης και τον κωδικό πρόσβασης που ήδη έχουν για το Oracle PartnerNetwork.

Η περαιτέρω αύξηση μεριδίου της αγοράς ο στόχος της Multirama

Μέσα στο 2009 η εταιρία άνοιξε 6 νέα καταστήματα απαριθμώντας μέχρι σήμερα συνολικά 82 καταστήματα στην Ελλάδα, 7 στη Βουλγαρία ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται η λειτουργία 3 (τριών) επιπλέον νέων καταστημάτων. Ο Κώστας Τσαγκανός Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε σχετικά, “Ένας από τους βασικούς λόγους που έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε σημαντικά τα μερίδιά μας είναι οι εξειδικευμένες υπηρεσίες Multirama που έχουμε δημιουργήσει.

Η πιο πρόσφατη πρωτοποριακή υπηρεσία που λανσάραμε είναι οι Tech Gurus. Ουσιαστικά, πρόκειται για τον προσωπικό σύμβουλο τεχνολογίας που επισκέπτεται το σπίτι του πελάτη με σκοπό να βρεθούν άμεσα ολοκληρωμένες και αξιόπιστες λύσεις για οποιοδήποτε ζήτημα τεχνολογίας τον απασχολεί”. Η Multirama σκοπεύει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις προσφερόμενες υπηρεσίες μέσα στο κατάστημα καθώς και στο after sales support.

Παρουσίαση του Bearer Network από την ZTE

Η Ελλάδα αποτελεί τον τρίτο σταθμό της περιοδείας, με τον ΟΤΕ, την Cosmote, την ΟΤΕGlobe, την Tellas, τη Wind και την OnTelecoms. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, περισσότεροι από 30 πελάτες ανταλλάσσουν απόψεις με το εξειδικευμένο προσωπικό της ΖΤΕ για τις τάσεις ανάπτυξης των bearer networks, τις επιχειρησιακές ανάγκες και τις αντίστοιχες επιχειρησιακές λύσεις, με εκδήλωση ενδιαφέροντος και αναγνώριση της προοπτικής αυτών.

Σύμφωνα με πρόσφατη (4ο τρίμηνο του 2008) αναφορά της OVUM που διεξήγαγε έρευνα της παγκόσμιας αγοράς για τους κορυφαίους κατασκευαστές στον κόσμο, οι πωλήσεις προϊόντων Διευρυμένου Δικτύου (Bearer Network) της ΖΤΕ κατά το 4ο τρίμηνο του 2008 παρουσίασαν αύξηση κατά 27 % συγκριτικά με το 4ο τρίμηνο του 2007, και κατατάσσει την ΖΤΕ στην πρώτη θέση μεταξύ των κατασκευαστών από πλευράς ρυθμού αύξησης.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την Quality & Reliability

1. Παναγιώτης Πασχαλάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. – εκτελεστικό μέλος,
2. Θεόδωρος Καραγιάννης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. – εκτελεστικό μέλος
3. Νικόλαος Πασχαλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος – εκτελεστικό μέλος,
4. Λάμπρος Καρατάσιος, μη εκτελεστικό μέλος,
5. Κωνσταντίνος Μπλάθρας – μη εκτελεστικό μέλος,
6. Γεώργιος Σταθάκος – ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος,
7. Ιωάννης Καλάντζάκης – ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
Η θητεία του ανωτέρου Διοικητικού Συμβουλίου λήγει στις 30/06/2010.

Πιστοποίηση στη Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα από την ECDL

Το GISPro είναι μία ολοκληρωμένη λύση, η οποία έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Marathon Data Systems και δίνει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, απόφοιτους, αλλά και φοιτητές με κατεύθυνση θετικών επιστημών, να πιστοποιήσουν την ικανότητά τους στη διαχείριση και ανάλυση χωρικών δεδομένων, με χρήση του εξειδικευμένου λογισμικού ArcGIS της ESRI. H πιστοποίηση GISPro αποτελείται από τρεις ενότητες: Χαρτογραφία, Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS), Χρήση λογισμικού ArcGIS, ενώ οι υποψήφιοι έχουν την επιλογή να εξεταστούν σε κάθε ενότητα χωριστά.

Νέο συμβόλαιο της Intralot στη Λατινική Αμερική

Το συμβόλαιο θα έχει ισχύ ίση με τη διάρκεια της άδειας. Η Intralot θα αναλάβει την πλήρη λειτουργία της Λοταρίας, περιλαμβανομένων της προμήθειας του Κεντρικού Συστήματος, των τερματικών και των περιφερειακών συσκευών τους, του λογισμικού των παιχνιδιών, της ανάπτυξης νέων παιχνιδιών, της παροχής υπηρεσιών συντήρησης, εμπορικών υπηρεσιών και υπηρεσιών μάρκετινγκ, εκπαίδευσης των πρακτόρων και άλλων σχετικών υπηρεσιών.

Σχολιάζοντας το νέο συμβόλαιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δήλωσε: “Η Intralot συνεχίζει την επέκτασή της στην ενδιαφέρουσα και γεμάτη προκλήσεις περιοχή της Λατινικής Αμερικής. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η SHL μας επέλεξε ως νέους συνεργάτες της και είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε μία εποικοδομητική συνεργασία, η οποία θα ωφελήσει τόσο τη Λοταρία, όσο και τους κατοίκους του Σουρινάμ”.

Η Cosmote εξαγόρασε τη Zapp στη Ρουμανία

Το τίμημα για την εξαγορά των μετοχών της Zapp αναμένεται να ανέλθει σε 61 εκατ. ευρώ περίπου (Equity Value), ενώ η Cosmote θα αναλάβει τα δάνεια και τις λοιπές υποχρεώσεις της Zapp, που ανέρχονται σε περίπου  146 εκατ. ευρώ και αφορούν κυρίως στην ανάπτυξη δικτύου 3G και CDMA της εταιρείας. Ως σύμβουλοι της Cosmote για τη συναλλαγή ενήργησαν οι οίκοι Citigroup Global Markets Limited (CITI) και N M Rothschild and Sons Limited.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote, Μιχάλης Τσαμάζ, σχολίασε σχετικά: “Mε τη συμφωνία που υπεγράφη σήμερα, ανοίγει ένας νέος κύκλος ανάπτυξης και διεύρυνσης της πελατειακής βάσης για την Cosmote Ρουμανίας, καθώς η εταιρεία αποκτά άδεια και υποδομές 3ης γενιάς και CDMA που της δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρει στη ρουμανική αγορά πρωτοποριακές υπηρεσίες δεδομένων, αλλά και φωνής”.

Τρείς προσφορείς κατατέθηκαν στο διαγωνισμό του Δ. Ψυχικού

Στόχος του έργου είναι η εγκατάσταση ενός συνόλου υποδομών και καινοτόμων υπηρεσιών που θα δίνουν τη δυνατότητα στους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου να κάνουν χρήση των δυνατοτήτων του διαδικτύου καθώς και η δημιουργία εξειδικευμένου λογισμικού παροχής πληροφοριών σχετικά με την περιοχή. Το έργο έχει ενταχθεί στην Πρόσκληση 192, Μέτρο 4.2 του Ε.Π. “ΚτΠ”. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 245.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.