Cisco Certified Architect: Το υψηλότερο επίπεδο πιστοποίησης στο IT Networking

Η πιστοποίηση Cisco Certified Architect αναγνωρίζει την εμπειρία και την ικανότητα σε θέματα αρχιτεκτονικής των σχεδιαστών δικτύων, οι οποίοι μπορούν να υποστηρίξουν όλο και πιο πολύπλοκα δίκτυα παγκόσμιων οργανισμών και να μετατρέψουν αποτελεσματικά τις επιχειρησιακές στρατηγικές σε επαναστατικές στρατηγικές τεχνολογίας.

Η πιστοποίηση είναι πάνω από το expert-level CCIE ως προς τη δυσκολία, δίνοντας έμφαση σε ειδικές γνώσεις σε αρχιτεκτονική υποδομής δικτύων, αλλά και στην ικανότητα για συνεργασία με πελάτες-στελέχη από τον χώρο των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι οι επιχειρησιακές λύσεις υλοποιούνται σε επιτυχημένα σχέδια.

Η πιστοποίηση Cisco Certified Architect χορηγείται ύστερα από εξέταση ενώπιον επιτροπής. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν μία πιστοποίηση CCDET, περίπου 10 χρόνια εμπειρία στον κλάδο, καθώς και να έχουν γίνει δεκτοί στο πρόγραμμα ύστερα από αίτηση.

Νέα σύσταση της ΕΕΤΤ για τη χρήση των κωδικών σειράς 54ΧΧΧ

Παραδείγματα τέτοιων υπηρεσιών είναι ψηφοφορίες, διαγωνισμοί, αγορά (downloading) ringtones, logos, videos και παιχνιδιών, καθώς και συνομιλία (chat). Οι καταγγελίες αφορούν ειδικότερα ΥΠΠ με συνδρομή, οι οποίες δηλαδή, περιλαμβάνουν εγγραφή του χρήστη καθώς και τακτική χρέωσή του (π.χ. εβδομαδιαία, δεκαπενθήμερη, μηνιαία). Η ΕΕΤΤ δεν έχει αρμοδιότητα για το περιεχόμενο των υπηρεσιών που παρέχονται στους αριθμούς αυτούς, ούτε και για τον τρόπο παροχής τους.

Τέτοια ζητήματα εξετάζονται από τους κατά περίπτωση αρμόδιους φορείς (πχ η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή είναι αρμόδια για ζητήματα παραπλανητικής διαφήμισης και αισχροκέρδειας, ο Συνήγορος του Καταναλωτή και τα πολιτικά Δικαστήρια είναι αρμόδιοι για ζητήματα ακούσιας εγγραφής και χρέωσης ΥΠΠ καθώς και αμφισβήτησης χρεώσεων). Αναλυτικά τις συστάσεις της ΕΕΤΤ προς τους καταναλωτές μπορείτε να διαβάσετε στο www.eett.gr.

1o Mastercard Barometer: 3 στους 5 έλληνες θεωρούν ασφαλή τη χρήση κάρτας

Τρεις στους πέντε ερωτηθέντες, κυρίως 18-34 ετών,  θεωρούν ότι οι κάρτες πληρωμών αποτελούν τον πλέον ασφαλή τρόπο για τις συναλλαγές τους αφού έτσι ελέγχουν καλύτερα τα χρήματα που ξοδεύουν. Βασικοί παράγοντες εμπιστοσύνης στην ασφάλεια των καρτών αποτελούν η τεχνολογία που χρησιμοποιείται και διασφαλίζει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές (για τις ηλικίες 18-44) αλλά και το γεγονός ότι  αν χαθεί η κάρτα, η τράπεζα θα την αντικαταστήσει άμεσα χωρίς απώλεια χρημάτων (για τις ηλικίες 45-70). Συνολικά οι άντρες χρησιμοποιούν την κάρτα τους περισσότερο από τις γυναίκες. Ειδικότερα, οι άντρες, ως κύριοι χρήστες του internet, είναι αυτοί που κάνουν κυρίως on line συναλλαγές με την κάρτα τους ενώ οι γυναίκες κάνουν πιο συχνή χρήση των καρτών στα εμπορικά καταστήματα.

O Ned Hooper αναλαμβάνει Chief Strategy Officer της Cisco

Ως CSO ο Hooper θα έχει ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη της επιχειρησιακής στρατηγικής της Cisco, ενώ θα διακρίνει τις αλλαγές της αγοράς, έτσι ώστε η εταιρεία να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες ανάπτυξης. Ο N. Hooper έχει 11 χρόνια εμπειρίας στη Cisco. Κατά το παρελθόν υπήρξε αντιπρόεδρος Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, όπου ήταν επικεφαλής της στρατηγικής εξαγορών της εταιρείας εστιάζοντας στις ευκαιρίες ανάπτυξης, όπως η είσοδος σε νέες αγορές και η ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών στις επιχειρήσεις της Cisco.

Μέσω εξαγορών, μερικές από τις οποίες ήταν εκείνες της Linksys, Scientific Atlanta, Webex, IronPort, Airspace και Pure Digital, ήταν επικεφαλής της επέκτασης της Cisco σε νέες αγορές, με αποτέλεσμα αύξηση των ετήσιων εσόδων της εταιρείας από το 2002 πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο N. Hooper είναι κάτοχος MBA από την Darden School of Business του University of Virginia και BA από το University of Colorado.

Αύξηση 14% στο πελατολόγιο της SoftOne κατά το 1ο εξάμηνο του 2009

Το 5% του τζίρου της SoftOne προέρχεται από τις διεθνείς εκδόσεις των προϊόντων της που έχουν εγκατασταθεί σε διάφορες Βαλκανικές, Μεσογειακές και άλλες χώρες (Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Σερβία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία και Μάλτα). Ταυτόχρονα, η SoftOne αύξησε το πελατολόγιό της κατά 14% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η εταιρεία διαθέτει συνολικά μέχρι σήμερα 7.500 εγκαταστάσεις και περισσότερους από 26.000 χειριστές εφαρμογών Soft1 αντίστοιχα.

Πρώτη θέση στις νέες LLU συνδέσεις το α’ εξάμηνο του 2009 για την Hellas Online

Ιδιαίτερα δε, κατά το 2ο τρίμηνο του έτους, το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στις νέες συνδέσεις ανήλθε σε 52%. Το μερίδιο αγοράς της hellas online διαμορφώνεται σήμερα στο 26%, από 19,8% που ήταν στο τέλος του 2008. Με 215.000 LLU πελάτες βρίσκεται στη 2η θέση της αγοράς των εναλλακτικών παρόχων, ενώ παράλληλα διατηρεί την πρώτη θέση σε ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών -μετά τον ΟΤΕ- με 3.763 χλμ. που καλύπτουν 47 νομούς και 110 πόλεις.

AVMap GIS: Νέα εποχή στις δορυφορικές εικόνες με το WorldView-2

Ενενήντα ημέρες μετά η AVMap προμηθεύει στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά εικόνες και συναφή προϊόντα του μοναδικού εμπορικού δορυφόρου που προσφέρει 8 μπάντες με απαράμιλλη ακρίβεια, ευελιξία, και φασματική ποικιλομορφία.
Ο WorldView-2, κόστους περίπου 400 εκατ. δολάρια, θα πετάξει σε ύψος 800km και θα λαμβάνει εικόνες ακρίβειας 0,46m στο Ναδίρ με ικανότητα λήψης 975.000km2 / ημέρα, αναλογία που δεν έχουμε ξαναδεί σε εμπορικό δορυφόρο. Η αναβάθμιση των δορυφορικών εικόνων και προϊόντων ενδιαφέρει άμεσα τους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, της πολιτικής προστασίας, της ναυσιπλοΐας, της βιομηχανίας, κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς που έχουν πλέον την δυνατότητα άμεσου προγραμματισμού λήψεων.

O OTE ανέλαβε έργο υλοποίησης ασύρματων τοπικών δικτύων για την ΚτΠ

Ο ακριβής τίτλος του έργου είναι “Εγκατάσταση και Λειτουργία Ασύρματων Τοπικών Δικτύων σε Χώρους Εργασίας Δημοσίων Φορέων”. Το τίμημα του έργου ορίστηκε στο 1.030.600 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.