To PCI Security Standards Council επιλέγει την PricewaterhouseCoopers

Πρόκειται για τη διεξαγωγή έρευνας στον κλάδο των πιστωτικών καρτών για την υποστήριξη του PCI SSC στον προσδιορισμό των τεχνολογιών εκείνων που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικότερα τους εμπόρους, παρόχους υπηρεσιών και επεξεργαστές με σκοπό την ασφάλιση των δεδομένων των κατόχων καρτών, σύμφωνα με τα πρότυπα που έχει καθορίσει το PCI SSC.

Η PwC θα ερευνήσει, προσδιορίσει και αξιολογήσει τεχνολογίες που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση ή ελαχιστοποίηση της αποθήκευσης, επεξεργασίας ή μετάδοσης δεδομένων των κατόχων καρτών. Η αξιολόγηση και οι συστάσεις της PwC θα βοηθήσουν το PCI SSC να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του τεχνολογίες που βελτιώνουν τους ρυθμούς υιοθέτησης των προτύπων και μειώνουν τις δαπάνες για την υλοποίηση τους.

Επίσης, η PwC θα αξιολογήσει τον αντίκτυπο των νέων τεχνολογιών στα υπάρχοντα PCI Data Security Standards, και θα παρέχει τα αποτελέσματα των εκτιμήσεων της για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών.

Non smoking ενέργειες από τη Wind

Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και αφορούσαν σε: α) Ενημερωτικές συναντήσεις εργαζομένων με προσκεκλημένη την ιατρό Πνευμονολόγο, Χ. Γκράτζιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία παρουσίασε εναλλακτικούς τρόπους διακοπής του καπνίσματος, β) Διανομή ειδικού ενημερωτικού εντύπου με Οδηγίες και χρήσιμες συμβουλές αλλά και πληροφορίες για τα επίσημα Κέντρα Διακοπής Καπνίσματος στην Ελλάδα, με ειδικές εταιρικές τιμές για τους εργαζόμενους της WIND. Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία ειδικών χώρων καπνίσματος ανά κτίριο σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας στις κτιριακές εγκαταστάσεις της ανά την Ελλάδα.

Επεκτείνεται το SΑP Univeristy Alliance

Τα δυο ακαδημαϊκά ιδρύματα έρχονται να αξιοποιήσουν αυτό το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και το λογισμικό της SAP στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να καταρτίσουν επαγγελματικά τα στελέχη του αύριο. Μέσω του προγράμματος SAP University Alliances, τα συνεργαζόμενα ακαδημαϊκά ιδρύματα αποκτούν άμεση πρόσβαση στις λύσεις λογισμικού της SAP, δίνοντας την ευκαιρία σε ακαδημαϊκούς και φοιτητές να αξιοποιήσουν πρακτικά τεχνολογικά εργαλεία και πόρους, μέσω της δημιουργίας και διαχείρισης ολοκληρωμένων επιχειρησιακών διαδικασιών.

Ένα success story τεχνολογίας στο Sales Management Forum 2009

Πρόκειται για την ανάλυση του project ανανέωσης του μοντέλου Πωλήσεων της EDS, εταιρείας του ομίλου HP με 137,000 εργαζόμενους σε 65 χώρες. Το έργο ξεκίνησε στις ΗΠΑ (το 2003-4) και στη συνέχεια απλώθηκε στην Ευρώπη (το 2005-6) και στις άλλες περιοχές. Ο James Best, Sales Vice President EMEA στην EDS, είναι ο άνθρωπος που εντόπισε την ανάγκη και οραματίστηκε τον μετασχηματισμό που έφερε το project, όταν είχε τότε την ευθύνη των Πωλήσεων της EDS στις Δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

“Διαπιστώναμε ότι είχαμε κενά στο pipeline, ότι ο κύκλος πώλησης κρατούσε περισσότερο από όσο περιμέναμε, ότι δεν είχαμε τόσο καλή ορατότητα της πορείας του κάθε Account στο pipeline, ότι δυσκολευόμασταν να κρατήσουμε την τιμή που βάζαμε στόχο σε μια διαπραγμάτευση, ενώ παράλληλα παρατηρούσαμε ανισότητες στις σχέσεις μας με τους Key Accounts”, αναφέρει ο James Best.
Για να υλοποιήσει την επίλυση του προβλήματος, ο James Best αποτάθηκε στην Revenue Storm και τον LaVon Koerner.

Σε στενή συνεργασία με τον LaVon Koerner από την αρχή, το project ξεκίνησε με συγκέντρωση όλων των Sales Leaders της EDS, με αυστηρό περιορισμό να έχουν καταλήξει στη διατύπωση των δυσκολιών και δυσλειτουργιών τους, εντός 24 ωρών.  Σε επόμενο βήμα, ενεπλάκησαν οι Directors άλλων τμημάτων της εταιρείας (Marketing, Finance, Operations κλπ), οι οποίοι συνεισέφεραν απόψεις, προτάσεις, αλλά κυρίως υποστήριξη και ενότητα.

“Ήταν ένα δύσκολο, σύνθετο εγχείρημα, αφού απαιτούσε την αλλαγή σε μια νέα, διαφορετική κουλτούρα Sales Management για έμπειρα στελέχη με πολυετή σταδιοδρομία”, αναφέρει ο LaVon Koerner, Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας Revenue Storm. Οι James Best και LaVon Koerner θα παρουσιάσουν από κοινού το success story της EDS στην Αθήνα στις 25 Σεπτεμβρίου 2009.

O Ευάγγελος Λιανός αποχώρησε από την Orascom Telecom

Ο Ε. Λιάνος, μέλος του Executive Committee από το 2004, ήταν ένα από τα στελέχη που με τη δυναμική και την εμπειρία του συνέβαλε στην ανάπτυξη και εδραίωση της Orascom Telecom Algeria ως έναν από τους πιο μεγάλους και υψηλά κερδοφόρους παρόχους υπηρεσιών τηλεφωνίας στη Βόρειο Αφρική – Μέση Ανατολή. Ο E. Λιάνος έχει σπουδάσει Τηλεπικοινωνίες και Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Friedrich-Alexander-Universitaet Erlangen-Nuremberg στη Γερμανία.

Εργάστηκε στη Γερμανία για 10 χρόνια σε τεχνολογικές και εμπορικές διευθυντικές θέσεις για τις εταιρείες Siemens, General Electric/Compunet και Memorex Telex Comms. Συνέχισε την καριέρα του για 7 χρόνια στη θυγατρική του ΟΤΕ, Hellascom, ως Υπεύθυνος Εμπορικής Ανάπτυξης και Ελέγχου των εταιρειών τηλεφωνίας στο εξωτερικό, σε πολλές από τις οποίες διετέλεσε και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων τους. Το επόμενο επαγγελματικό βήμα του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Intelli Solutions: Το Changepoint της Compuware κερδίζει το βραβείο της Yphise

Το βραβείο δόθηκε στην Compuware αφού εξετάστηκαν σε λεπτομέρεια παραπάνω από 150 λειτουργικές και τεχνικές λεπτομέρειες του Changepoint σε σχέση με τα ανταγωνιστικά εργαλεία της αγοράς. “Το Changepoint είναι μια έξοχη λύση που απέσπασε την μεγαλύτερη βαθμολόγηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Έχει την καλύτερη κάλυψη αναγκών από τις λίστες μας καθώς εστιάζει στο Application Portfolio Management”, αναφέρει η Yphise στην εκτίμησή της.

Πιλοτικό έργο Automated Payment Systems στην Εμπορική Τράπεζα

Ειδικότερα, η Εμπορική Τράπεζα έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση συστημάτων APS, τα οποία θα παρέχουν ένα πλούσιο μενού πληρωμών λογαριασμών όπως πιστωτικών καρτών, ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας. Τα APS προμηθεύει η Unixfor ενώ το πιλοτικό πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.