To IT Directors Forum πρωτοτυπεί και πάλι

Ταυτόχρονα με την πολύτιμη συνδρομή καταξιωμένων ξένων ομιλητών, το Συνέδριο καινοτομεί με τη διενέργεια ενός πρωτότυπου πάνελ διαλόγου στο οποίο “έρχεται αντιμέτωπο” το business με το ΙΤ. Σε αυτό συζητούν Γενικοί και Οικονομικοί Διευθυντές μεγάλων εταιρειών (όπως ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ, Sprider Stores) με Διευθυντές Πληροφορικής (CIOs) που προέρχονται από μια ευρύτητα κλάδων. Στόχος της συζήτησης είναι να αναλυθεί η συνεργασία, η κοινή αντίληψη και η εναρμόνιση του IT με το business. Επισκεφθείτε το www.itdirectorsforum.gr και δηλώστε τη συμμετοχή σας.

H SingularLogic αναβαθμίστηκε σε Avaya ECG Platinum Business Partner

Η διάκριση που αποτελεί το υψηλότερο  δυνατό επίπεδο πιστοποίησης εξουσιοδοτημένου συνεργάτη, ορίζει τη SingularLogic ως το μοναδικό πιστοποιημένο Platinum Avaya συνεργάτη στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και τη συγκαταλέγει μεταξύ των 28 κορυφαίων εταιριών – συνεργατών  σε επίπεδο EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική).

H Best Practice Conculting γίνεται Var Partner της Nintex

Με βάση αυτή την συνεργασία η Best Practice Consulting θα συμπεριλάβει το Nintex Workflow και το Nintex Reporting στις λύσεις της για τον Microsoft Office SharePoint Server (OneClick Compliance και BPC Fast Track Intranet), προσφέροντας εμπλουτισμένη BPM λειτουργικότητα και ποιοτικότερη επαφή με τον χρήστη διευκολύνοντας την αποδοχή ενός νέου συστήματος. “Η προώθηση των προϊόντων της Nintex θα είναι μια σημαντική προσθήκη στην ήδη κορυφαία σειρά λύσεων μας για το Enterprise κομμάτι της αγοράς. Ανακαλύψαμε ότι η Nintex προσφέρει της καλύτερες λύσεις Workflow και Reporting για τον SharePoint, οι οποίες είναι ταυτόχρονα εύκολες στην εγκατάσταση και συντήρηση, προσφέροντας έτσι το καλύτερο ROI στους πελάτες μας”  είπε ο Διευθυντής Υπηρεσιών και Marketing της Best Practice Consulting Αλέξης Κατσούλας.

H Entersoft σημείωσε 20% ανάπτυξη κατά το α’ τρίμηνο του 2009

Η μητρική εταιρεία κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 12% και εντυπωσιακή αύξηση κερδών προ φόρων κατά 44%. Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου επιβαρύνθηκαν το πρώτο εξάμηνο από τις πρόσφατες επενδύσεις κυρίως σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Οι αντίστοιχες εταιρείες λειτουργούν για πρώτη χρονιά και αναμένεται να συμβάλλουν θετικά στα αποτελέσματα του Ομίλου στο μέλλον. Ο κύκλος εργασιών σε επίπεδο ομίλου ανήλθε στα 3,802 εκατ. ευρώ έναντι 3,182 εκατ. το 2007, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 0,696 εκ ευρώ έναντι 0,605 εκ ευρώ το περυσινό αντίστοιχο εξάμηνο.

H CPI επίσημος διανομέας προϊόντων BenQ για την ελληνική αγορά

Η BenQ διαθέτει μια πλούσια γκάμα προϊόντων, η οποία καλύπτει το σύνολο των κατηγοριών της αγοράς βιντεοπροβολής, περιλαμβάνoντας  μοντέλα στην κατηγορία των φορητών, της γενικής χρήσης, του οικιακού κινηματογράφου και της εκπαίδευσης (τεχνολογίας short throw) , στην οποία μάλιστα η BenQ αποτελεί τον απόλυτο ηγέτη στην αγορά της Ν.Α Ευρώπης, με μερίδιο αγοράς που ανέρχεται στο 71%. Με την προσθήκη της BenQ, η CPI επανέρχεται δυναμικά στην αγορά της Επεξεργασίας Εικόνας (IMP),  διευρύνοντας  ακόμη περισσότερο τις διαθέσιμες προτάσεις και υπηρεσίες προς την αγορά, αλλά και το δίκτυο συνεργατών της. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος τη διανομή των συγκεκριμένων προϊόντων της BenQ είχε η BSI.

Στρατηγική συνεργασία της Intracom IT Services με την Smartstream

Στο χαρτοφυλάκιο της Smartstream περιλαμβάνονται  προϊόντα όπως η σειρά εφαρμογών Corona για την αυτοματοποιημένη συμφωνία εσωτερικών και εξωτερικών λογαριασμών, συναλλαγών και άλλων δεδομένων καθώς και τη διαχείριση και διερεύνηση τυχόν εξαιρέσεων και η εφαρμογή Cash Management για την πρόβλεψη, παρακολούθηση και βέλτιστη διαχείριση της ρευστότητας κάθε οργανισμού.

H hellas online ανέλαβε έργο για λογαριασμό της Neoset

Η λύση αφορά στη διασύνδεση των υποκαταστημάτων και εργοστασίων της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα -σε ένα δίκτυο 10 σημείων παρουσίας- και βασίζεται στη χρήση του πανελλαδικού δικτύου MPLS της hellas online. Στο κεντρικό σημείο της εταιρείας στην Παλλήνη παραδόθηκε κύκλωμα οπτικής ίνας χωρητικότητας 9 Mbps με άμεση δυνατότητα αναβάθμισης και με εγγυημένη υψηλή  διαθεσιμότητα.

Με τη χρήση των υπηρεσιών Internet feed & MPLS VPN η hellas online παραδίδει στη Neoset ένα πλήρες ενοποιημένο, εύκολα διαχειρίσιμο και αναβαθμίσιμο, δίκτυο μετάδοσης δεδομένων. Το δίκτυο λόγω της κρισιμότητας των εφαρμογών που χρησιμοποιούνται, έχει εφεδρικές συνδέσεις και ενεργό δικτυακό εξοπλισμό που παραμετροποιείται και διαχειρίζεται από την hellas online, επιτυγχάνοντας μηδενικό downtime στα πληροφοριακά συστήματα της Neoset.

H ATC ανέλαβε έργο παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού για το ΙΤΑ

Πιο συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει: α) την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού περιλαμβανόμενης της εγκατάστασής του σε πλήρη και προσήκουσα λειτουργία για τον σκοπό της κατάρτισης εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, για τον οποίο προορίζεται,
στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης της Αναθέτουσας Αρχής, β) την παροχή υπηρεσιών επιμόρφωσης επιμορφωτών επί του εκπαιδευτικού υλικού καθώς, και γ) υπηρεσίες συντήρησης, επισκευής, υποστήριξης και επικαιροποίησης του εκπαιδευτικού υλικού κατά τη διάρκεια περιόδου Συντήρησης. Το τίμημα του έργου ορίστηκε στις 86.989 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

13 προσφορές κατατέθηκαν στο διαγωνισμό του Δ. Δύμης

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της πρόσβασης των δημοτών και των επισκεπτών της περιοχής στην πληροφόρηση, η Δυνατότητα σύνδεσης με το Σύζευξις, το σύστημα Αριάδνη και τα Ευρυζωνικά Δίκτυα της περιοχής. Άμεσα ωφελούμενοι θα είναι οι Δημότες, οι επισκέπτες, τα ΚΕΠ και οι σχετικές Δημόσιες Υπηρεσίες. Τέλος, θα υπάρχει εξοικονόμηση χρόνου, βελτίωση της παραγωγικότητας των υπηρεσιών του δήμου, μείωση δαπανών ενημέρωσης και χρήσης υπηρεσιών, Δημοτών, Κατοίκων & Επισκεπτών. Το τίμημα του έργου ανέρχεται στις 111.837 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.