Στρατηγική αλλαγή για τη Nokia

Το Nokia Booklet 3G είναι ένα mini laptop -χαρακτηρισμός που δίνεται από τα στελέχη της εταιρείας- το οποίο τρέχει με λειτουργικό σύστημα των Windows, πιθανότατα των Windows 7 όπως μπορεί να υποθέσει κανείς από τις φωτογραφίες και το video που έχει δημοσιεύσει η Nokia.

Μόλις ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο εταιρειών, η κίνηση της Nokia σηματοδοτεί μία σημαντική στρατηγική αλλαγή, η οποία αναδεικνύει την αυξανόμενη καταναλωτική ζήτηση για προϊόντα που συνδυάζουν φορητότητα, υπολογιστική ισχύ και τηλεπικοινωνίες. Αν και η Nokia κατέχει το 38% της παγκόσμιας αγοράς σε πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, τους τελευταίους μήνες διαπιστώνει πως οι πωλήσεις και τα κέρδη σημειώνουν σημαντική πτώση αφού οι ανταγωνιστές της έχουν κινηθεί ήδη προς αυτή την κατεύθυνση.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το νέο netbook οφείλει την επεξεργαστική του ισχύ σε έναν Αtom, ενσωματώνει τεχνολογίες 3G/HSPA, Wifi, A-GPS και Bluetooth, διαθέτει οθόνη 10,1 ίντσες HD Ready, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ζυγίζει 1,25 κιλά και διαθέτει αυτονομία 12 ωρών. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά -καθώς επίσης και για την τιμή του- δεν έχουν γίνει γνωστές. Κάτι, όμως, που αναμένεται να γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου σε media event που θα πραγματοποιηθεί.

O Λεωνίδας Κανέλλος νέος Πρόεδρος της ΕΕΤΤ

Ως Αντιπρόεδρος, αρμόδιος για τον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, προτείνεται ο Ευάγγελος Συρίγος, Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής, επ. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ ο Μιχάλης Σακκάς, Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός, αναλαμβάνει ως Αντιπρόεδρος, αρμόδιος για τον τομέα των ταχυδρομικών υπηρεσιών. Ως μέλη διορίζονται οι εξής: 
 
Παναγιώτης Κωττής, Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος, Καθηγητής ΕΜΠ
Γεώργιος Παπαπαύλου, πρώην στέλεχος Ευρωπ. Επιτροπής
Ιωάννης Τζιώνας, Δικηγόρος, αν. Καθηγητής Παν. Μακεδονίας
Νικόλαος Παπαουλάκης, Δρ. Ηλεκτρολόγος- Μηχανικός ΕΜΠ
Κωνσταντίνος Δεληκωστόπουλος, Δικηγόρος, Λέκτορας Νομ. Σχολής Πανεπ. Παρισίων,
Ιωάννης Παπαϊωάννου, Πληροφορικός.

Συνεργασία πέντε εταιρειών για το Digi Lodge

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά στη χρηματοδότηση όλων των κατηγοριών ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων. Η λύση περιλαμβάνει: α) πολυγλωσσικό και δυναμικό Web site (CMS) από τις ΟΤΕ / Creative Marketing, β) διεθνή καμπάνια προβολής και προώθησης Google AdWords στο Διαδίκτυο από την ICAP, γ) σύστημα online κρατήσεων από την Web Hotelier, και δ) εφαρμογή iphone από την Creative Marketing. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.creative.gr/tools έχει υλοποιηθεί ένα πλήρες εργαλείο, το οποίο με απλά και κατανοητά βήματα μπορεί να οδηγήσει τους ξενοδόχους στην ορθή επιλογή της επένδυσης που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν για να καλύψουν τις πραγματικές τους ανάγκες, δωρεάν και χωρίς καμία δέσμευση.

Info-Quest: Κερδοφόρο το πρώτο εξάμηνο του 2009

Τα EBITDA ανήλθαν σε 2,9 εκατ. ευρώ έναντι 1,2 εκατ. κατά το 2008, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 0,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2 εκατ. Επιπρόσθετα, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 180 εκατ. ευρώ έναντι 223 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 19%. Η μείωση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των πωλήσεων τόσο της μητρικής εταιρείας όσο και της θυγατρικής της Unisystems, καθώς και στην μη ενσωμάτωση κατά το α’ εξάμηνο του 2009 των οικονομικών στοιχείων εταιρειών που επωλήθησαν ή εκκαθαρίσθηκαν στα τέλη του προηγούμενου έτους.

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τα Infokiosks του Δ. Χανίων

Η ακύρωση θεωρήθηκε επιβεβλημένη καθώς διαπιστώθηκε ότι από την αναλυτική διακήρυξη απουσιάζουν τα κριτήρια αξιολόγησης των συμμετεχόντων, τα οποία αποτελούν ουσιώδες τμήμα της και χωρίς αυτά δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.
Ο διαγωνισμός, ο οποίος είχε ορισθεί για τις 25 Σεπτεμβρίου 2009, θα επαναπροκηρυχθεί.

16 προσφορές κατατέθηκαν στο διαγωνισμό ΜΗΤΕ του ΕΟΤ

Ο τίτλος του έργου είναι “Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα μητρώου τουριστικών επιχειρήσεων του ΕΟΤ – ΜΗΤΕ “e-ΜΗΤΕ””. Στόχος του εν λόγω έργου είναι η ανάπτυξη εξ’ αρχής επί τη βάση Σχεδίου Ανάλυσης Απαιτήσεων (Σ.Α.Α.) ενός ολοκληρωμένου και άρτιου συστήματος παρακολούθησης των τουριστικών επιχειρήσεων και διασφάλισης της ποιότητας
των τεχνικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών τους που θα αντικαταστήσει το υπάρχον σήμερα σύστημα ΜΗΤΕ.

Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα του έργου του ΕΟΤ (αδειοδότηση, παρακολούθηση, έλεγχος, πιστοποίηση), που αφορά στις εποπτευόμενες επιχειρήσεις, και στον περιορισμό των δαπανών λειτουργίας του Φορέα. Το έργο έχει ενταχθεί στο Μέτρο 4.2: “Ανάπτυξη Υποδομών Δικτύων Τοπικής Πρόσβασης” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Κοινωνία της Πληροφορίας” και χρηματοδοτείται κατά 80 % από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 20 % από Εθνικούς Πόρους.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι τέσσερις μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 949.579 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.