Cisco Telemedicine: Εξ αποστάσεως περίθαλψη

Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα των πιλοτικών προγραμμάτων Cisco HealthPresence στο Αμπερντήν της Σκωτίας και το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, που ανακοίνωσε η Cisco. Το Cisco HealthPresence είναι ένα πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών περίθαλψης που συνδυάζει το Cisco TelePresence και ιατρικές συσκευές δίνοντας τη δυνατότητα στο προσωπικό περίθαλψης και τους ασθενείς που μπορεί να βρίσκονται μακριά να επικοινωνούν με μία κλινική εγκατάσταση. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πιλοτικού προγράμματος συμπίπτει με την κοινή συνέντευξη τύπου που έγινε στην Washington D.C. από τη Cisco και την UnitedHealth Group, όπου οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργήσουν το πρώτο πανεθνικό δίκτυο υγείας που θα προσφέρει υπηρεσίες περίθαλψης σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Χρησιμοποιώντας μία ζωντανή, υψηλής ποιότητας λύση video collaboration, το Cisco HealthPresence διευκολύνει τους ασθενείς να “συναντηθούν” με τους γιατρούς τους, ενώ κάνει πιο αποτελεσματικές τις υπηρεσίες που προσφέρει ο φορέας περίθαλψης. Τέλος, εκτείνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και βελτιώνει την πρόσβαση στους πόρους περίθαλψης. Τα αποτελέσματα των πιλοτικών προγραμμάτων περιλαμβάνουν τα ακόλουθα κύρια σημεία: Α) Πάνω από το 95% των ασθενών έμειναν ικανοποιημένοι από το Cisco HealthPresence, Β) Πάνω από το 95% των ασθενών πιστεύουν ότι η διάσκεψη ήταν εμπιστευτική και Γ) Πάνω από το 90% θα συνιστούσε την υπηρεσία σε άλλους.

Ο Λουκάς Καλατζής νέος Διευθυνής Πωλήσεων στη BeSecure

Ο Λ. Καλατζής διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα των πωλήσεων έχοντας διατελέσει ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες εταιρείες όπως NGS (όμιλος Γερμανού), HOL, Printec. Όπως δήλωσε ο Παν. Αξιώτης, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε μαζί σας τον Λουκά Καλατζή, ο οποίος με την εκτεταμένη του εμπειρία αναμένεται να συμβάλλει θετικά στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας και θα ήθελα να του ευχηθώ κάθε επιτυχία στα καθήκοντά του”.

H Profile συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην έκθεση/συνέδριο SIBOS 2009

Στο περίπτερο Α1H07 (Hall 1), οι επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα νέα υποσυστήματα της πλατφόρμας FMS- Financial Management System. Το FMS είναι μια προηγμένη πλατφόρμα που καλύπτει τις ανάγκες των πιστωτικών και επενδυτικών οργανισμών, και περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό κάθετων λύσεων, οι οποίες μπορούν να λειτουργούν είτε αυτόνομα, είτε ως ενοποιημένο σύστημα που καλύπτει κάθε λειτουργία στον τραπεζικό τομέα και τη διαχείριση επενδύσεων.

Επίσης, η Profile θα παρουσιάσει τη νέα λειτουργικότητα της επενδυτικής πλατφόρμας IMSplus, με καινούργια υποσυστήματα και ολοκληρωμένες δυνατότητες για την κάλυψη απαιτήσεων σε  Custody, Asset & Wealth Management, Retail Investment, Wealth
Management κλπ., όπως επίσης και το Spectrum με τις δυνατότητές του σε  Universal, Wholesale και Retail banking. Τέλος, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 14:45, η Profile θα παρουσιάσει το white paper “Guidelines to blueprinting a global integrated Banking solution” δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε βασικούς παράγοντες επιτυχίας για ασφαλέστερα τραπεζικά έργα υλοποίησης, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος.

Σύμβαση 55,7 εκατ. δολαρίων υπέγραψε η Intracom Defence

Η σύμβαση αρχικού ύψους 55,7 εκατ. δολαρίων, αφορά στην παραγωγή υποσυστημάτων των εκτοξευτών της πλέον εξελιγμένης έκδοσης των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί  σε 3,5 χρόνια. Ο Γεωρ. Τρουλλινός Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Defense Electronics δήλωσε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη και ανταποκρινόμαστε επιτυχώς στις προσδοκίες της Raytheon, μιας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρίες στο χώρο της άμυνας. Δεσμευόμαστε ότι θα παραδώσουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα και στον προκαθορισμένο χρόνο, στοιχεία για τα οποία μας επέλεξε η Raytheon”.

Η Ένωση SQLearn – Άποψη ανέλαβε έργο για λογαριασμό του ΙΤΑ

Η ένωση εταιρειών SQLearn – Άποψη ανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, έργο για λογαριασμό του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τίτλο “Προμήθεια μη αποκλειστικών αδειών χρήσης λογισμικού τηλεκατάρτισης για βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ με υπηρεσίες δωρεάν συντήρησης και επικαιροποίησης του έργου “Κατάρτιση και πιστοποίηση σε βασικές δεξιότητες και κατάρτιση σε προηγμένες δεξιότητες στη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής & επικοινωνιών εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση””. Το τίμημα του έργου ανέρχεται στις 142.443 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

H Intrakat ανέλαβε τον έξυπνο οικοσμό της Καλαμάτας

Το αντικείμενο της σύμβασης κατηγοριοποιείται σε: α) προμήθεια, εγκατάσταση και διασφάλιση ορθής λειτουργίας υπόγειων υποδομών δικτύων οπτικών ινών, β) προμήθεια, εγκατάσταση και διασφάλιση ορθής λειτουργίας υποδομών ενεργού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, γ) προμήθεια, εγκατάσταση και διασφάλιση ορθής λειτουργίας υποδομών εξοπλισμού ασύρματης δικτύωσης και πρόσβασης και δ) προμήθεια, εγκατάσταση και ορθή λειτουργία πληροφοριακού συστήματος κατάλληλο για την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών προς τους χρήστες του ΕΞ. ΟΙΚ υπό την μορφή της “Ελάχιστης Υπηρεσίας” όπως αυτή προσδιοριζόταν στη σχετική πρόσκληση της ΕΥΔ του ΕΠ ΚτΠ. Ακόμα, το έργο αφορά στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φιλοξενίας ιστοσελίδων, διασύνδεσης στο διαδίκτυο και στο αστικό – υπεραστικό τηλεφωνικό δίκτυο μέσω διαδικτύου. Το τίμημα της σύμβασης ορίστηκε στο 1.996.199 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.