Apple: Steve Jobs is back

Αδυνατισμένος αλλά ενθουσιώδης και παθιασμένος, έκανε την παρουσίαση των νέων προϊόντων της Apple σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο San Francisco. Εντύπωση προκάλεσε τόσο το καινούργιο iPod Nano με video camera όσο και η μείωση των τιμών από την εταιρεία για τη σειρά προϊόντων iPod. O S. Jobs έκανε ειδική μνεία στη σημασία της δωρεάς οργάνων αφού και ο ίδιος δέχθηκε μόσχευμα από έναν νεαρό που σκοτώθηκε σε τροχαίο.

ΓΓΠΣ: Ολοκληρώνεται η τεχνολογική αναβάθμιση του ΥΠΟΟ

Από την περασμένη εβδομάδα έχει ξεκινήσει στις ΔΟΥ και τα Τελωνεία η εγκατάσταση 3.600 νέων υπολογιστών τελευταίας γενιάς και 900 εκτυπωτών τύπου matrix, στο πλαίσιο του έργου “Εξοπλισμός πληροφορικής για ΔΟΥ και Τελωνεία” συνολικού προϋπολογισμού 4,3 εκατ. ευρώ. Η ΓΓΠΣ γνωστοποιεί μέσω σχετικής ανακοίνωσης πως, αξιοποιώντας τον εξοπλισμό πληροφορικής των Ολυμπιακών Αγώνων, εγκατέστησε τα τελευταία χρόνια στις ΔΟΥ, τα Τελωνεία και τις λοιπές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΟ, 8.500 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 1.500 εκτυπωτές.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος των ελεγκτικών υπηρεσιών ELENXIS, εγκαταστάθηκαν σε 336 ελεγκτικές υπηρεσίες 4.757 υπολογιστές και 1.245 εκτυπωτές. Ειδικότερα, στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων εγκαταστάθηκαν τον τελευταίο χρόνο σε όλη τη χώρα 19 ισχυρά κεντρικά συστήματα, 287 υπολογιστές και 154 εκτυπωτές. Στις κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΟ εγκαταστάθηκαν 1.150 υπολογιστές και 195 εκτυπωτές. Στα Τελωνεία όλης της χώρας εγκαταστάθηκαν 1.050 υπολογιστές και 260 εκτυπωτές.

Τιμητική διάκριση για τη Data Communication

Η διάκριση με το “ISV of the Year  Finalist  Central & Eastern Europe 2009” αποτελεί ορόσημο στην επιχειρηματική εξέλιξη της εταιρείας καθώς αποδόθηκε μόνο σε τρεις εταιρείες συνεργάτες της Microsoft στην Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η Data Communication.

Η βράβευση της Data Communication βασίστηκε στην επιτυχημένη πορεία στην αγορά του InnovEra ERP, το οποίο πέρσι είχε τιμηθεί με την ανώτατη πιστοποίηση Certified for Microsoft Dynamics (CFMD) και ήταν η πρώτη εφαρμογή που έλαβε την πιστοποίηση αυτή από τη Microsoft στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

O Παναγιώτης Βασιλειάδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Data Communication δήλωσε σχετικά: “Μετά την βράβευση της Data Communication ως “Small Business Partner of the Year 2008”, το βραβείο “ISV of the Year Finalist 2009″ έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά την αναγνώριση της πολυετούς εργασίας της εταιρείας στην παροχή εξειδικευμένων λύσεων για τους πελάτες μας, και να αναδείξει για άλλη μια φορά την πετυχημένη σχέση που έχουμε αναπτύξει με την Microsoft”.

H ATC ανέλαβε έργο για λογαριασμό της ΠΕΤΑ

Το αντικείμενο του έργου είναι η παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού που θα αξιοποιηθεί για την υλοποίηση της Πράξης Εξειδικευμένη Κατάρτιση εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.).

Συγκεκριμένα το υλικό θα αφορά στη Θεματική Ενότητα Γ: Επιχειρησιακή Αξιοποίηση σημαντικών έργων Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους ΟΤΑ (ηλεκτρονική διακυβέρνηση, LGAF, GIS, ευρυζωνικά, διαλειτουργικότητα συστημάτων και εφαρμογών, εφαρμογές διαχείρισης “εσωτερικού” και “εξωτερικού” περιεχομένου). Το τίμημα του έργου ανέρχεται στις 105.315 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Ακόμα, το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών ανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού -πάντα για λογαριασμό της ΠΕΤΑ- το οποίο αφορά στο σχεδιασμό και διαχείριση Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων στο εσωτερικό και στην περιφέρεια ενός Δήμου (LANs, Ιntranet, Σύzευξις, Municipal Networks, Ευρυζωνικά Δίκτυα και Υπηρεσίες, τηλεφωνία και σχετικές εφαρμογές). Το τίμημα του έργου ορίστηκε στις 131.584 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Η Ένωση Satways – Pylones – Stratis ανέλαβε το έργο πυροπροστασίας της Ν. Μεσσηνίας

Η λύση που θα υλοποιηθεί βασίζεται στο διεθνών προδιαγραφών σύστημα διοίκησης και ελέγχου “S.A.F.E.R.” που έχει αναπτύξει η Satways, το οποίο συμπεριλαμβάνει υποσυστήματα διαχείρισης συμβάντων και αποστολής εντολών (IMS/CAD), διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ORM), σχεδιασμού σεναρίων αντιμετώπισης, παρακολούθησης στόλου οχημάτων (AVL) και προηγμένο Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών με τρισδιάστατη απεικόνιση (3D GIS).

Τα συστήματα αυτά ενοποιούνται με το προηγμένο λογισμικό επιχειρησιακού σχεδιασμού της Pylones και της Optum που υλοποιούν υπηρεσίες για την προσομοίωση, το σχεδιασμό και την επιχειρησιακή βελτιστοποίηση περιστατικών κρίσεων δασικών πυρκαγιών. Το ολοκληρωμένο σύστημα που θα παραδοθεί στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας θα αποτελέσει ένα πρωτοπόρο και καινοτόμο εργαλείο για προγραμματισμό, δημιουργία επιχειρησιακών σχεδίων, αλλά και υποστήριξη της αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών. Συμβουλευτική – μελετητική – διαχειριστική υποστήριξη προσφέρουν στο έργο εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα “Κοινωνίας της Πληροφορίας”, της εταιρείας συμβούλων Stratis.

Το έργο σφραγίζει με την τεχνογνωσία του ως υπεργολάβος, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Επ. Καθηγητή, Βασίλειο Βεσκούκη. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το πρώτο που πέρασε σε φάση υλοποίησης από μια σειρά ανάλογων έργων ενταγμένα στο Μέτρο 2.4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Κοινωνία της Πληροφορίας” (πρόσκληση 182) που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους.

Υπενθυμίζεται πως εκτός της συγκεκριμένης ένωσης, στον εν λόγω διαγωνισμό είχε καταθέσει προσφορά και η ένωση εταιρειών Data Concept – Space Hellas. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.035.300 ευρώ.

H Gartner ανακηρύσσει την Compuware κορυφαία εταιρεία

Η Compuware διατήρησε την θέση την οποία διακατείχε και μάλιστα εξασφάλισε τη γρηγορότερη ανάπτυξη σε αυτήν την αγορά.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την έκθεση, “Market share: Application Development Software, Worldwide, 2008” η Compuware κατέκτησε την πρώτη θέση στην αγορά προϊόντων Mainframe testing. Τα στοιχεία του 2008 αναδεικνύουν πως η Compuware κατέκτησε το μεγαλύτερο κομμάτι της παγκόσμιας αγοράς με ποσοστό 54,4%, με τον κοντινότερο αντίπαλο να βρίσκεται στα 22,1%.

O OTE ανέλαβε έργο οπτικών ινών για το ΕΔΕΤ

Ο ακριβής τίτλος του έργου είναι “Παροχή Δικαιωμάτων Χρήσης Οπτικής Υποδομής για την πρόσβαση στο ερευνητικό δίκτυο ΕΔΕΤ από μεγάλες ερευνητικές υποδομές και φορείς περιεχομένου”. Το αντικείμενο του έργου αφορά την προσφορά υπηρεσιών Έρευνας και Ανάπτυξης με απόκτηση δικαιωμάτων χρήσης για δεκαπέντε (15) έτη, ζευγών οπτικών ινών (ένα ζεύγος οπτικών ινών ανά διαδρομή) για την διασύνδεση σε υπερ-υψηλές ταχύτητες με το καταλληλότερο σημείο παρουσίας του δικτύου ΕΔΕΤ3 των εξής σημαντικών φορέων πολιτιστικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Νέο Μουσείο Ακρόπολης, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λευκός Πύργος, Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΕΠΘ), Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ΕΔΕΤ-Κέντρο διαχείρισης δικτύου και υπηρεσιών, Θέατρο Απόλλων – Συνεδριακό Κέντρο (Ερμούπολη, Σύρου), Εθνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, και Κόμβος Πανεπιστημίου Αιγαίου (Μύρινα Λήμνος). Το έργο συνολικά συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εντάσσεται μέχρι το διάστημα αυτό στον Άξονα 4 “Επικοινωνίες”, Μέτρο 4.3 “Προηγμένες Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες για τον Πολίτη” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Κοινωνία της Πληροφορίας” του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης μέσω του ΠΔΕ.

Ο ΟΤΕ ήταν η μοναδική εταιρεία που κατέθεσε προσφορά στον εν λόγω διαγωνισμό. Το τίμημα του έργου ορίστηκε στις 857.999 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.