Η Hipac ανέλαβε την προμήθεια Η/Υ για το ΤΕΙ Αθήνας

Η Hipac ανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, την προμήθεια 300 ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα καλύψουν τις ανάγκες του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας. Το τίμημα της σύμβασης ανέρχεται στις 332.367 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

300 εκατ. δολάρια θα στοιχίσει η αναδιάρθρωση στην Oracle

Το ποσό αυτό είναι σημαντικά αυξημένο έναντι των περασμένων περιόδων, σύμφωνα με δημοσίευμα του MarketWatch. Τα αποτελέσματα του Α΄ τριμήνου χρήσης που δημοσίευσε η Oracle την περασμένη βδομάδα, φανέρωσαν πτώση 14% στις πωλήσεις νέων αδειών χρήσης λογισμικού. Ωστόσο, η εταιρεία έχει μειώσει αποτελεσματικά τα κόστη και σημείωσε κέρδη ανάλογα των εκτιμήσεων. Η Oracle ανέφερε σε έγγραφο που κατέθεσε στην αμερικανική Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι δαπάνησε 48 εκατ. δολάρια του ετήσιου προγράμματος αναδιάρθρωσης κατά το Α΄ τρίμηνο χρήσης και αναμένει “να δαπανήσει το υπόλοιπο και μεγαλύτερο μέρος των περίπου 300 εκατ. δολαρίων” τα επόμενα τρία τρίμηνα.

Info-quest & Altec ανέλαβαν την προμήθεια Η/Υ στα σχολεία της χώρας

Πιο συγκεκριμένα, η Info-Quest ανέλαβε την προμήθεια 4.000 Η/Υ για γραμματειακή υποστήριξη. Το τίμημα της σύμβασης ανέρχεται στα 2.884.560 ευρώ, συμπεριλμβανομένου Φ.Π.Α. Η Altec ανέλαβε την προμήθεια 2.050 Η/Υ για το V.B.I., το τίμημα της οποίας ορίστηκε στα 2.939.621 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 

Deutsche Telekom: Εμείς τηρούμε τις συμφωνίες μας

Παράλληλα, ο Guido Kerkhoff προειδοποίησε πως ο γερμανικός όμιλος θα αντιδράσει σε κάθε προσπάθεια επιστροφής του Οργανισμού στον έλεγχο του Δημοσίου, κάνοντας λόγο για “αντίσταση στην ανάμειξη της πολιτικής στο εσωτερικό του ΟΤΕ”. Συνέχισε λέγοντας πως “Η Deutsche Telekom σέβεται τις συμφωνίες της και ευελπιστεί να πράξουν το ίδιο όλα τα συμβαλλόμενα μέρη.

Η τεράστια επένδυση συνολικού ύψους 3,8 δισ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα αποτελεί δείγμα της εμπιστοσύνης μας στη χώρα, την οικονομία και το μέλλον της”, ανέφερε χαρακτηριστικά, καταδεικνύοντας το γεγονός πως η “Σύμβαση Πώλησης Μετοχών OTE” και η “Συμφωνία Μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom AG” επικυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Κατά το κλείσιμο της ομιλίας του, ο Guido Kerkhoff εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη σημερινή διοίκηση του ΟΤΕ ενώ επανέλαβε την πρόθεση της D.T. για συνεργασία με το δημόσιο για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας με τη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών.

Νέο έργο για την Intracom Defence Electronics στο εξωτερικό

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 12 μήνες και αποτελεί συνέχεια της άριστης και μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ των δύο βιομηχανιών σε συστήματα αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικά ραντάρ που αφορούν όχι μόνο σε προγράμματα του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και για την διεθνή αγορά. Με τη συμφωνία αυτή υλοποιείται ο στόχος και η προοπτική που είχε τεθεί, όταν άρχισε η συνεργασία μεταξύ των δυο εταιρειών για επέκταση της σε έργα στο χώρο των ηλεκτρονικών συστημάτων αεροπορικών εφαρμογών.

Στις Tredit & Amco το WiFi του Δ. Καλαμάτας

Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη και αξιολόγηση προηγμένων υπηρεσιών, πληροφόρησης και τηλεπικοινωνιών που θα παρέχονται σύμφωνα με την τοποθεσία των χρηστών (location-based) πάνω από τα ασύρματα δίκτυα πρόσβασης (hotspots) που διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας. Θα αναπτυχθούν υπηρεσίες καινοτόμου χαρακτήρα για την αναβάθμιση του τουριστικού – πολιτισμικού προϊόντος του Δήμου Καλαμάτας, παρέχοντας ένα σύστημα ηλεκτρονικής ξενάγησης με πληροφορίες αξιοθέατων. Επίσης, θα αναπτυχθούν καινοτόμες τεχνικές για την υποστήριξη μιας σειράς τοπικών δημοτικών υπηρεσιών διευκολύνοντας έτσι το έργο των υπαλλήλων του δήμου και προς το γενικότερο όφελος των κατοίκων. Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω των ακόλουθων ενεργειών:

Α.
Σχεδίαση και Υλοποίηση καινοτόμων υπηρεσιών μέσω φορητών συσκευών. Οι υπηρεσίες που θα υλοποιηθούν στα πλαίσια του έργου αυτού θα απευθύνονται στον επισκέπτη / πολίτη του Δήμου Καλαμάτας αλλά και στους δημοτικούς υπαλλήλους.
Β. Προμήθεια εξοπλισμού. Για την πιλοτική εφαρμογή των παραπάνω υπηρεσιών η δημοτική αρχή θα προμηθευτεί φορητές συσκευές (smartphones ή και PDAs) που θα διατεθούν τόσο σε δημοτικούς υπαλλήλους όσο και σε επιλεγμένους φορείς – χρήστες που θα δοκιμάσουν τα συστήματα σε συνθήκες πραγματικής λειτουργίας. Το τίμημα της σύμβασης ανέρχεται στις 287.968 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.