Υπηρεσίες Optimized Print Services από την Konica Minolta

Για μεσαίες έως μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις με ένα δίκτυο εκτυπωτών και πολυσυστημάτων (MFPs), το χαρτοφυλάκιο OPS προσφέρει πλήρως προσαρμοσμένες λύσεις υπηρεσιών εκτύπωσης. Αυτή η στρατηγική βοηθά τους πελάτες να αποφασίσουν το κατάλληλο μέγεθος της επένδυσης για την υποδομή των εκτυπωτικών τους αναγκών, τον αποτελεσματικό τους έλεγχο προκειμένου να ενισχυθεί η αποδοτικότητα της επιχείρησης και να μειωθεί το συνολικό κόστος της ιδιοκτησίας (TCO).

Adaox: Συνεργασία Intel & Eset

Η συμφωνία των δύο εταιρειών, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τετράμηνο του 2010, προβλέπει ότι στη συσκευασία της κάθε motherboard της Intel θα περιλαμβάνεται το Eset Smart Security με άδεια χρήσης που θα κυμαίνεται από 45 ημέρες μέχρι έναν ολόκληρο χρόνο. Τα προϊόντα της Eset θα διατίθενται αποκλειστικά με τη σειρά motherboard Executive της Intel, ενώ θα αποτελούν και την βασική λύση antivirus της νέας σειράς Media της Intel, η οποία θα διανεμηθεί σε όλο τον κόσμο.

Παγκόσμια διάκριση για την ECDL Ελλάς

Η τελετή απονομής των βραβείων Access -IT, που διοργανώθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά και  αποτελούν μια πρωτοβουλία των μη-κυβερνητικών οργανώσεων e-ISOTIS και AbilityNet, πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 στο Λονδίνο με σύνθημα “Ισότιμη Πρόσβαση για Όλους”. Η δράση της ECDL Ελλάς και η έμπρακτη στήριξη σε άτομα με ολική απώλεια ή δυσκολίες στην όραση αναδείχθηκε ως σημαντικότερη ανάμεσα σε 100 συμμετοχές από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν φέτος στα βραβεία ACCESS-IT.

H BMC διόρισε τη Syntax αποκλειστικό συνέταιρο της

Η Syntax ανέλαβε την αποκλειστική διανομή, υποστήριξη και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαίδευσης για τα προϊόντα BMC Control-M, Control-D,  BMC Data Management, BMC Mainview  και BMC MSM. Η BMC επέλεξε τη Syntax βασιζόμενη στη βαθιά γνώση, τη μακριά και επιτυχή εμπειρία της ελληνικής εταιρείας στο περιβάλλον και την αγορά των Mainframe (κεντρικών μονάδων Η/Υ).

H Real Consulting χορηγός του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων μελών του επιμελητηρίου, εκπροσώπων του οικονομικού, πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου καθώς και εκπροσώπων των ΜΜΕ. Ο Αναστάσιος Παπαργύρης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας παραβρέθηκε στο επίσημο δείπνο του επιμελητηρίου μαζί με άλλα στελέχη της Real Consulting. Η χορηγία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Real Consulting που στοχεύουν στην στήριξη της Ελληνο-γερμανικής επιχειρηματικής πραγματικότητας.

Τέσσερις προσφορές κατατέθηκαν για το WiFi της Βουλής

Η Βουλή των Ελλήνων θέλει να δημιουργήσει σε επτά (7) κτίριά της (περιλαμβανομένων των εξωτερικών χώρων που ανήκουν
 σ’ αυτά και στα οικόπεδα επί των οποίων έχουν ανοικοδομηθεί), περιοχές ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο (WiFi HotSpots) παρέχοντας στο κοινό τη δυνατότητα ασύρματης Ευρυζωνικής πρόσβασης. Βασικά χαρακτηριστικά του δικτύου θα είναι οι υψηλές ταχύτητες μεταγωγής δεδομένων, η δυνατότητα εύκολης επεκτασιμότητας όταν και αν αυτό απαιτηθεί, η εύκολη συντήρηση και διαχείριση σε συνδυασμό με υψηλή διαθεσιμότητα.

Επίσης οι τεχνολογίες δικτύωσης που θα εφαρμοστούν θα βασίζονται σε πιστοποιημένα πρότυπα επικοινωνίας (standards) και ο εξοπλισμός θα συμμορφώνεται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργίας. Το δίκτυο ασύρματης πρόσβασης που θα αναπτυχθεί θα διασυνδεθεί με σημεία της Βουλής και με το τοπικό σημείο παρουσίας (Point of Presence) του δικτύου “Σύζευξις”, που είναι στο κεντρικό κτήριο της Βουλής με σκοπό την επέκταση των δυνατοτήτων των εναλλακτικών δικτύων πρόσβασης προς όφελος των χρηστών και την παροχή σε αυτούς ποικίλων υπηρεσιών που θα παρέχονται από την Βουλή ή από τρίτους φορείς μέσω της Βουλής.

Η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι τρεις μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Το έργο είναι ενταγμένο στην Πρόσκληση 192, Μέτρο 4.2 “Ανάπτυξη Δικτύων Τοπικής Πρόσβασης”, κατηγορία Πράξης  “Υποδομές Κοινωνίας της Πληροφορίας στον Τομέα των Επικοινωνιών” του Ε.Π. ΚτΠ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.265.430 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός έχει παγώσει στη φάση αξιολόγησης των δικαιολογητικών λόγω των επερχόμενων εκλογών.