Καθοριστική η συμβολή της πληροφορικής στην παγκόσμια ανάκαμψη

Η μελέτη της IDC, που ανατέθηκε από τη Microsoft, εξετάζει τη συνεισφορά της Πληροφορικής στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ), στη δημιουργία θέσεων εργασίας στον κλάδο της Πληροφορικής, στην απασχόληση στον τομέα του λογισμικού, στη σύσταση νέων εταιρειών, στις κατά τόπους δαπάνες στον κλάδο της Πληροφορικής και στα φορολογικά έσοδα σε 52 χώρες, που αντιστοιχεί στο 98% της συνολικής παγκόσμιας δαπάνης στον κλάδο της Πληροφορικής.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα η Microsoft και το οικοσύστημα των συνεργατών της, που αποτελείται από τοπικούς συνεργάτες, πωλητές και παρόχους υπηρεσιών, συνιστούν σημαντικό καταλύτη για την τοπική οικονομική ανάπτυξη, τόσο κατά τη διάρκεια της παρούσας οικονομικής δυσχέρειας, όσο και στη φάση της ανάκαμψης. Ένα από τα βασικότερα συμπεράσματα της έρευνας -όσον αφορά την ελληνική αγορά- είναι ότι οι δαπάνες στον κλάδο της Πληροφορικής θα ανέλθουν σε 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ το 2009 και αναμένεται να αυξηθούν σε 3 δισ. ευρώ έως το 2013 με ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 5%.

Έως το 2013 η Πληροφορική ως ποσοστό του ΑΕΠ θα αυξηθεί από 1% σε 1,2%. Ακόμα, η αγορά της Πληροφορικής θα συμβάλει στη δημιουργία σχεδόν 350 νέων επιχειρήσεων και 10.000 νέων θέσεων εργασίας ανάμεσα στα τέλη του 2009 και στα τέλη του 2013. Η πλειοψηφία των νέων εταιρειών θα είναι μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας θα είναι θέσεις που απαιτούν υψηλά προσόντα. Το 2009 οι τοπικοί συνεργάτες του οικοσυστήματος της Microsoft θα σημειώσουν έσοδα άνω των 1,1 δισ. ευρώ για τους ίδιους.

Για να το κάνουν αυτό, θα επενδύσουν 350 εκατ. ευρώ σε ανάπτυξη, μάρκετινγκ, εκπαίδευση και πωλήσεις στην οικονομία της Ελλάδας. Το οικοσύστημα της Microsoft, που αποτελείται από τοπικές εταιρείες, οι οποίες αναπτύσσουν και/ή πουλούν προϊόντα που βασίζονται σε λογισμικό της Microsoft ή διανέμουν και υποστηρίζουν τεχνικά λογισμικό της Microsoft, συνιστά καθοριστικό καταλύτη για την οικονομία κάθε χώρας όπου δραστηριοποιείται η Microsoft. Για κάθε ευρώ που κερδίζει η Microsoft το 2009, οι τοπικές εταιρίες στο εν λόγω οικοσύστημα θα κερδίσουν αντίστοιχα 11,32 ευρώ.

H HP και η Informatica επεκτείνουν της συμμαχία τους

Αυτές οι λύσεις συνδυάζουν τις ικανότητες ενοποίησης δεδομένων της Informatica με την πλατφόρμα αποθήκευσης επιχειρησιακών δεδομένων (data warehouse) HP Neoview, καθώς και με τις υπηρεσίες στρατηγικής συμβουλευτικής και υλοποίησης λύσεων επιχειρηματικής ευφυΐας της HP.

Η HP σχεδιάζει να προσφέρει αυτές τις λύσεις μέσω της μονάδας Business Intelligence Solutions. “Οι πελάτες αναγνωρίζουν τις πληροφορίες ως στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο, αλλά ακόμη αντιμετωπίζουν προβλήματα όσον αφορά στη γρήγορη πρόσβαση στα δεδομένα τους, συνεπώς και στην επιτάχυνση της διαδικασία λήψης αποφάσεων”, δήλωσε ο Thomas E. Hogan, Executive Vice President Software and Solutions της HP.

“Αυτές οι νέες λύσεις θα δώσουν στους πελάτες μας τη δυνατότητα να μειώσουν τα πληροφοριακά κόστη και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

SingularLogic: Ριζική βελτίωση της ταχύτητας συλλογής και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων

Η SingularLogic, με το νέο πρωτοποριακό Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου (SRT), παρουσίασε, σε χρόνο ρεκόρ, ασφαλή εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα, επιβεβαιώνοντας έτσι τις προβλέψεις της για εκτίμηση στις 9.00 μ.μ. το βράδυ των εκλογών. Το νέο σύστημα,  μοναδικό στον κόσμο, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από μια ελληνική εταιρία τη SingularLogic, αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό, θέτοντας σε νέα πολύ υψηλή βάση τις προσδοκίες ενημέρωσης των πολιτών.

Συγκεκριμένα, το σύστημα λειτούργησε σε 4.160 τυχαία  εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα, συμπληρωματικά και παράλληλα με τη θεσμοθετημένη διαδικασία αποστολής των τηλεγραφημάτων και  πέτυχε, σε  2 ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης ενσωμάτωση του 43 % των εκλογικών τμημάτων και σε 4 ώρες ενσωμάτωση του 93% των εκλογικών τμημάτων,  ενώ με τον παραδοσιακό τρόπο η ενσωμάτωση επιτεύχθηκε μετά από 2 ½ και 3 ½ επιπλέον ώρες αντίστοιχα.

Ο Γιάννης Καρακαδάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SingularLogic, ανέφερε: “Με το νέο σύστημα πετύχαμε να δώσουμε στις 9μμ. ακριβή εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος των εκλογών. Τολμήσαμε να εφαρμόσουμε ένα διευρυμένο πιλοτικό Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης για να εξασφαλίσουμε έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών, σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα,  κατατάσσοντάς μας έτσι στο ύψιστο επίπεδο ταχύτητας μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων διεθνώς.

Παράλληλα εκσυγχρονίσαμε ένα θεσμό που έχουμε υπηρετήσει με απόλυτη αξιοπιστία από το 1981″. Όσον αφορά στη μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω Διαδικτύου, πραγματοποιήθηκε ρεκόρ επισκεψιμότητας. Συγκεκριμένα, το site (δικτυακός τόπος) των αποτελεσμάτων των εκλογών, σε διάστημα 24 ωρών, δέχθηκε 215,3 εκατ. hits (αριθμό αιτημάτων) από 300.000 μοναδικούς επισκέπτες, ενώ οι χρήστες του Internet ζήτησαν 26,9 εκατ. σελίδες (κάρτες).

Iteam: Η Quest Software Microsoft Partner of the Year

Η βράβευση επιβεβαιώνει τις καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις της εταιρείας για Active Directory Domain Services σε ετερογενή περιβάλλοντα, που ενισχύουν τα επίπεδα ασφάλειας και διασφαλίζουν εναρμόνιση με τους διεθνείς κανόνες Κανονιστικής Συμμόρφωσης (Regulatory Compliance). Σύμφωνα με τον Steve Dicson, Senior VP of Product Management and Marketing της Quest Software, “η βράβευση από την Microsoft αναδεικνύει τη δέσμευση της Quest Software να παρέχει τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες λύσεις για το Active Directory σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, την πρόσβαση, τη λειτουργικότητα και τη διαχείριση χρηστών. Η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών τα τελευταία δέκα χρόνια, μας επέτρεψε να διευρύνουμε τις λύσεις μας, προσφέροντας στους μεγάλους οργανισμούς έναν ασφαλή, αποτελεσματικό και σύμφωνο με τους διεθνείς κανονισμούς τρόπο διαχείρισης”.

Οι Sony Hellas & Logicom Public ολοκλήρωσαν την προμήθεια projector στα σχολεία της Κύπρου

Οι projectors VPL-EX5 της Sony έχουν ήδη παραδοθεί στη Logicom, ενώ η παράδοση των 1.256 τεμαχίων στα σχολεία ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2009 και ολοκληρώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου 2009. Παράλληλα, έπειτα από την ολοκλήρωση του έργου, η Sony μέσα από την υπηρεσία Prime Support έχει αναλάβει την συντήρηση των projectors για πέντε χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη εγκατάσταση που αναλαμβάνει η Sony Hellas στο χώρο της Εκπαίδευσης, καθώς πριν από 4 χρόνια κέρδισε αντίστοιχο διαγωνισμό στην Ελλάδα για την εγκατάσταση 1.000 projectors σε Γυμνάσια και Λύκεια.

H Parallon Systems ανέλαβε έργο SLA Management System 2,7 εκατ. δολ.

Το εν λόγω έργο αφορά και θα υλοποιηθεί για την Etisalat, τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (UAE). Με την ολοκλήρωση του έργου, η Etisalat θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει SLAs στους επιχειρησιακούς πελάτες της μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος το οποίο θα ενοποιηθεί με τα υπάρχοντα OSS/BSS. Έτσι, θα βελτιστοποιήσει την παροχή SLAs αλλά ταυτόχρονα θα παρέχει και μία αποδοτική πλατφόρμα Παρακολούθησης Λειτουργιών και Διαχείρισης Περιστατικών. Η συγκεκριμένη λύση έχει σχεδιασθεί από την Parallon αξιοποιώντας το λογισμικό της Hewlett-Packard για Διαχείριση Υποδομών και Υπηρεσιών πληροφορικής (ITSM) μαζί με το “Parallon SLA Integration Bus Software”. Η αξία του έργου ανέρχεται στα 2,7 εκατ. δολάρια.