Intel: Η σημαντικότερη αύξηση εσόδων των τελευταίων 30 ετών

Το λειτουργικό εισόδημα της εταιρείας ανήλθε στα 2.6 δισ. δολάρια, το καθαρό εισόδημα στο 1.9 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) ήταν 33 cents. “Τα δυνατά αποτελέσματα που σημείωσε η Intel κατά το τρίτο τρίμηνο υπογραμμίζουν την τεράστια σημασία που έχουν οι υπολογιστές στη ζωή των ανθρώπων, αποδεικνύοντας έτσι το ρόλο που μπορεί να παίξει η τεχνολογική καινοτομία σε μια μελλοντική οικονομική ανάκαμψη”, δήλωσε ο Paul Otellini, Πρόεδρος και CEO της Intel.

“Η δυναμική αυτή που έχουμε αναπτύξει στο παρόν οικονομικό κλίμα, σε συνδυασμό με την ηγετική μας θέση, μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση για τις μελλοντικές μας επιχειρηματικές προοπτικές. Καθώς κοιτάζουμε μπροστά, η επεξεργαστική τεχνολογία των 32nm της Intel, που θα φέρει επανάσταση στο χώρο των παιχνιδιών, θα εισάγει ένα νέο κύμα καινοτομίας, από νέες, δυνατές πλατφόρμες server Intel Xeon μέχρι επεξεργαστές υψηλής απόδοσης Intel Core και επεξεργαστές χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας Intel Atom”.

Συνεχίζεται η αύξηση πελατών για την Oracle ΕΜΕΑ

Ο Loec le Guisquet, Executive Vice President, Oracle EMEA, σχολίασε: “Η δέσμευση της Oracle για καινοτομίες σε κάθε τομέα των προϊόντων και υπηρεσιών της είναι που κάνει τους πελάτες να προτιμούν την Oracle από τους ανταγωνιστές της. Με τις πρόσφατες εκδόσεις των λύσεων Oracle Fusion Middleware 11g, Oracle Database 11g R2, καθώς και με πολλές νέες εκδόσεις εφαρμογών του χαρτοφυλακίου της, η Oracle ενίσχυσε τη φήμη της σχετικά με τη συνεχή καινοτομία”.

Στην Ελλάδα, οργανισμοί και επιχειρήσεις που επέλεξαν ή/και επέκτειναν τις λύσεις της Oracle συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: Τράπεζα της Ελλάδος, Υπουργείο Εσωτερικών, Olympic Air, Hyundai Hellas, Sixty Hellas, Intralot, Alpha Bank, EFG Eurobank Cards, Forthnet, Interamerican, κ.ά. “Το νέο οικονομικό έτος ξεκίνησε δυναμικά για την Oracle Ελλάς, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

Οι λύσεις της Oracle συνεχίζουν να ενισχύουν σημαντικά την προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και αποδοτικότητάς τους”, δήλωσε ο Βασίλης Δημόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Oracle Ελλάς,  VP GCMM Cluster of Countries, Communications & Media Industry Leader EE & CIS.

Η Αχιλλεύς Τεχνική ολοκλήρωσε έργο της Eurobank στο Βουκουρέστι

Το έργο εκτελέσθηκε από την κατασκευαστική εταιρεία εντός των συμβατικών χρονικών προθεσμιών (επτά μήνες από την ανάθεσή του) και παραδόθηκε πρόσφατα και τυπικά στην Eurobank EFG αφού πρώτα εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία από ανεξάρτητο φορέα πρόγραμμα δοκιμών σε ακραίες συνθήκες.

Σημειώνεται πως επρόκειτο για ένα εξαιρετικά σύνθετο ηλεκτρομηχανολογικό έργο που υλοποιήθηκε σε χώρους επιφάνειας 1.500 τ.μ. και για το οποίο εργάστηκαν επί τόπου σε μόνιμη βάση οκτώ μηχανικοί της Αχιλλεύς Τεχνική και εργατοτεχνικό προσωπικό που έφτασε τα 90 άτομα ημερησίως.

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι το νέο μηχανογραφικό κέντρο της τράπεζας Eurobank EFG στο Βουκουρέστι θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του τραπεζικού οργανισμού σε τρεις χώρες και συγκεκριμένα στη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Πολωνία. Ο προϋπολογισμός του έργου έφτασε τα 4.000.000 ευρώ.

H Fugro Oceanor ανέλαβε έργο τηλεμετρίας στον Αμβρακικό

Η Fugro Oceanor ανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, έργο με τίτλο “Δημιουργία, εγκατάσταση και πιλοτική λειτουργία δικτύου αυτόματων τηλεμετρικών σταθμών παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων σε πραγματικό χρόνο (real time)”, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Διαχείριση, αποκατάσταση και Αναβάθμιση του Διεθνούς σημασίας Υδροβιοτόπου του Αμβρακικού Κόλπου”. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται στο 1.255.000 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Η ΕΔΕΤ υποστηρίζει την υλοποίηση του Rural Inclusion

Το Rural Inclusion, αναμένεται να διευκολύνει την πρόσβαση, χρήση και προσφορά καινοτόμων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης σε αγροτικές περιοχές. Η ΕΔΕΤ, σε συνέχεια των δράσεων υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα μας, όπως η υλοποίηση της Εκπαιδευτικής Στήριξης του “Δικτυωθείτε”, υποστηρίζει την υλοποίηση του έργου και τη διάχυση των αποτελεσμάτων του, με στόχο τη μεγιστοποίηση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των ευκαιριών που προσφέρονται για την Ελλάδα. Στόχος του Rural Inclusion είναι η μείωση της απαιτούμενης φυσικής παρουσίας κατά τη συναλλαγή επιχειρήσεων της περιφέρειας (οι οποίες είναι κατά βάση αγροτικές επιχειρήσεις) με δημόσιους φορείς.

Διεθνείς διακρίσεις για συνεργάτες της Microsoft Dynamics

Πιο συγκεκριμένα, ο τιμητικός τίτλος President Club Winner απενεμήθη στην DIS, για το σύνολο της επιχειρηματική της δράσης που στηρίζεται στην αποτελεσματική αξιοποίηση της πλατφόρμας της Microsoft Dynamics και στην ανάπτυξη και παροχή προς τους πελάτες της λύσεων και υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας.

Επιπλέον, η Data Communication διακρίθηκε ως “ISV of the Year Finalist  Central & Eastern Europe 2009″ /”Partner of the Year Specialist”, για την επιτυχημένη πορεία στην αγορά της επιχειρηματικής της λύσης InnovEra ERP. Η επιλογή των υποψηφίων σε αυτήν την κατηγορία πραγματοποιείται με βάση την απόδοση της επιχείρησής τους, την ποιότητα των λύσεων που παρέχουν στους πελάτες τους, τις πωλήσεις τους, την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους αναφορικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες Microsoft Dynamics.

H Xerox επαναφέρει δυνατά το Solid Ink στο προσκήνιο

Το νέο πολυμηχάνημα, το οποίο απευθύνεται σε επιχειρήσεις με ανάγκες μέχρι και 25 χιλιάδες εκτυπώσεις το μήνα εκ των οποίων μεγάλο ποσοστό έγχρωμες, μπορεί σύμφωνα με τη Xerox να πετύχει μέχρι και 62% εξοικονόμηση κόστους.

Για να το πετύχει αυτό, η Xerox συνοδεύει το μηχάνημα με την πολιτική Hybrid Color, η οποία διαχωρίζει την έγχρωμη εκτύπωση σε 3 κατηγορίες ανάλογα με την ποσότητα χρώματος που χρησιμοποιείται. Στο τέλος της περιόδου που έχει συμφωνηθεί, η οποία μπορεί να είναι μήνας, τρίμηνο κ.λπ., ο πελάτης παίρνει μια αναφορά, στην οποία φαίνεται ότι έχει τυπώσει x σελίδες με ελάχιστο χρώμα, y με μέτριο και z με πολύ χρώμα.

Κάθε κατηγορία χρεώνεται ξεχωριστά και έτσι ο πελάτης κερδίζει γιατί χρεώνεται φθηνότερα τις σελίδες μικρής και μέτριας ποσότητας χρώματος. Παράλληλα, η τεχνολογία solid ink, δίνει στο μηχάνημα ένα δυνατό πράσινο χαρακτήρα, καθώς σύμφωνα με τη Xerox σε ένα κύκλο ζωής 4 ετών, το Xerox ColorQube 9200 θα παράγει συνολικά 90% λιγότερα απορρίμματα σε σχέση με ένα laser εκτυπωτή.

H KEM Electronics ανέλαβε έργο για λογαριασμό της ΕΡΤ

Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση Router που θα δρομολογεί ψηφιακά σήματα video με ενσωματωμένο (Embedded) ήχο μεταξύ των μονάδων παραγωγής της. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει την κεντρική μονάδα Router, χειριστήρια, ικριώματα, Patch Panel, Patch Cords, διανομείς ψηφιακού σήματος, μετατροπείς video, μονάδες συγχρονισμού, καθώς επίσης τις υπηρεσίες εγκατάστασης και εκπαίδευσης. Το τίμημα του έργου ορίστηκε στις 263.461 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.