Πλαίσιο: Βελτίωση πωλήσεων και μείωση εξόδων

Το σύνολο των εξόδων του ομίλου, λαμβάνοντας υπόψη και τα χρηματοοικονομικά, στο τρίτο τρίμηνο μειώθηκε κατά 14,9%, στο δεύτερο τρίμηνο η αντίστοιχη μείωση διαμορφώθηκε στο 10,1% και στο πρώτο στο 0,8%. Συνεπεία των παραπάνω ήταν η σημαντική αύξηση της κερδοφορίας του ομίλου (ΕΑΤ) κατά το τρίτο τρίμηνο του 2009, σε αντίθεση με τη μείωση της κερδοφορίας που παρατηρήθηκε στο πρώτο και δεύτερο τρίμηνο. Σε επίπεδο εννιαμήνου, η μείωση του ρυθμού των πωλήσεων του ομίλου περιορίστηκε στο 10,0%, ενώ η μείωση των εξόδων διαμορφώθηκε στο 8,6%, με αποτέλεσμα η κερδοφορία (EAT) να μειωθεί κατά 66,1%.

Oracle Ελλάς: Αύξηση τζίρου 17% για το οικονομικό έτος 2009

Συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία, πέτυχε ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξης των 50,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 17% σε σχέση με το FY08. Ο ρυθμός ανάπτυξης της Oracle Ελλάς συνέχισε να κινείται σε ποσοστό πολύ υψηλότερο της αγοράς, με το μέσο ετήσιο ρυθμό (CAGR) να κινείται, για την περίοδο 2005-2009, στο 25%. “Η ολοκλήρωση άλλης μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης οικονομικής χρονιάς βασίζεται σε τρεις άξονες : στην αξία που προσθέτουν οι λύσεις μας στις επενδύσεις των πελατών και συνεργατών μας, στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της Oracle στην Ελλάδα και, βέβαια, στη δυναμική και διαχρονικά συνεπή πορεία μας. Το αποτέλεσμα είναι ρυθμοί ανάπτυξης που ξεπερνούν, κατά πολύ, τους αντίστοιχους της αγοράς Πληροφορικής. Για όλους αυτούς τους λόγους, πιστεύουμε ότι, ως συνεχώς αναπτυσσόμενος και κοινωνικά υπεύθυνος οργανισμός, συμβάλλουμε κι εμείς σημαντικά στην ανάπτυξη και εξέλιξή της”, σχολίασε σχετικά ο Βασίλης Δημόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Oracle Ελλάς, Αντιπρόεδρος του cluster χωρών Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, Αλβανία, Κόσοβο, FYROM και Communications & Media Industry Leader για την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και Ρωσίας.

Symantec: Ανησυχητική η αύξηση της χρήσης του rogue security software

Το εν λόγω λογισμικό παρουσιάζεται ως νόμιμο λογισμικό παροχής ασφάλειας στον υπολογιστή μόνο που στην πραγματικότητα είτε παρέχει μηδαμινή ή ανύπαρκτη προστασία είτε εγκαθιστά κακόβουλους κωδικούς με σκοπό να μειώσει την συνολική ασφάλεια του υπολογιστή.  Η αρχική απώλεια χρημάτων για τους καταναλωτές που κατεβάζουν στον υπολογιστή τους προϊόντα rogue κυμαίνεται από 30 έως και 100 δολάρια Αμερικής. Η παραπλάνηση όμως δεν περιορίζεται σε αυτά τα ποσά καθώς πολύ μεγαλύτερες απώλειες ενδέχεται να προκύψουν μετά την απόκτηση πρόσβασης σε  προσωπικά στοιχεία και στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του χρήστη (identify theft) που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της αγοράς,

Ανακοινώθηκαν και επισήμως τα Windows 7 από τη Microsoft

“Μαζί με τους συνεργάτες μας, διοχετεύουμε στην αγορά περισσότερες επιλογές από ποτέ, καθώς με τα Windows 7 είναι βέβαιο ότι κάθε καταναλωτής θα βρει το PC που του ταιριάζει”. H Microsoft Ελλάς, για να γιορτάσει την αναγγελία της παγκόσμιας διάθεσης των Windows 7, πραγματοποίησε εχθές με επιτυχία μια εορταστική βραδιά, ειδικά για τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από 13 διαφορετικούς κατασκευαστές, τις εταιρίες Acer, Dell, E-shop.gr, Fujitsu, HP, Ideal-Toshiba, Info-Quest, Lenovo, LG, Multirama, Πλαίσιο,  Samsung και Sony, με εγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τις απεριόριστες δυνατότητές του.

Παράλληλα, σε ειδικά stands, παρουσιάστηκαν και οι νέες τηλεφωνικές συσκευές Windows phones με ενσωματωμένα τα Windows Mobile 6.5, τη νέα έκδοση του λογισμικού της Microsoft ειδικά για κινητά τηλέφωνα. Σημειώνεται ότι, η ελληνική έκδοση των Windows 7 θα είναι διαθέσιμη στις 31 Οκτωβρίου.

Το Πλαίσιο ανέλαβε την προμήθεια Η/Υ του ΟΣΕ

Η προμήθεια αφορά σε 134 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 119 εκ των οποίων είναι γραφείου και 25 φορητοί. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται στις 116.462 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Συνεργασία της ICAP Group με τη γερμανική Cut-e

Η cut-e διαχειρίζεται περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο υποψηφίους το χρόνο και αποτελεί τον ηγέτη της αγοράς online ψυχομετρικής αξιολόγησης στην ηπειρωτική Ευρώπη. Τα συστήματα της cut-e ακολουθούν όλες τις Ευρωπαϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στην προστασία και ασφάλεια των δεδομένων.

Ο Κώστας Ζούλιας, Director Human Capital Consulting της Icap Group, δήλωσε σχετικά: “Σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά  την έναρξη της συνεργασίας μας με την Hogan Assessment Systems, εγκαινιάζουμε μια νέα συνεργασία με την γερμανική cut-e,  που μας δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε τη σειρά Εργαλείων Αξιολόγησης Ικανοτήτων και Προσωπικότητας στον Όμιλό μας.

Μετά τη γρήγορη αποδοχή που γνώρισαν τα ψυχομετρικά εργαλεία αξιολόγησης προσωπικότητας της Hogan στην ελληνική αγορά, νιώθουμε σίγουροι ότι η συνεργασία μας με την cut-e εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην online ψυχομετρική αξιολόγηση στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος της Icap”.

OTE & Forthnet στο Σύζευξις και την επόμενη τριετία

Υπενθυμίζεται πως το 2006 ο ΟΤΕ είχε αναλάβει τις υπηρεσίες Κορμού και τις Νησίδες (υποέργα) 1, 2, 4, 5 και 6 ενώ η Forthnet το 3. Οι νησίδες 1 και 2 περιλαμβάνουν το νομό Αττικής, η νησίδα 3 το νομό Θεσσαλονίκης, η νησίδα 4 την Κρήτη, η νησίδα 5 τη Βόρεια Ελλάδα και η νησίδα 6 τη Νότια Ελλάδα. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κοινωνία της Πληροφορίας”, στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, σε ποσοστό 80 % από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 20 % από Εθνικούς Πόρους. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που αφορούν στις υπηρεσίες Κορμού και τις πέντε νησίδες που έχει αναλάβει ο ΟΤΕ είναι 14.999.253 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Ο προϋπολογισμός της νησίδας 3 που έχει αναλάβει η Forthnet είναι 1.153.236 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.