Κορυφαία επίδοση από Oracle και Sun Sparc Solaris στο TPC-C

Αυτό το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι ο συνδυασμός Oracle-Sun επιτυγχάνει υψηλότερη ταχύτητα από την IBM DB2 που εκτελείται στον κορυφαίο server της IBM, Power 595. Στη συγκριτική δοκιμή Oracle-Sun χρησιμοποιήθηκε ένας καινοτόμος συνδυασμός των ταχύτατων servers CMT της Sun για τη λειτουργία της βάσης δεδομένων, μαζί με τη νέα τεχνολογία Flash της Sun για επιτάχυνση του εσωτερικού ρυθμού μεταφοράς δεδομένων (I/O).

Χάρη στη λύση Oracle Real Application Clusters, η Sun και η Oracle μπόρεσαν να επεκτείνουν την απόδοση σε ένα σύμπλεγμα αποτελούμενο από 12 κόμβους Sun
SPARC Enterprise T5440.  Η λύση Oracle Real Application Clusters χρησιμοποιείται σε περιβάλλον παραγωγής από χιλιάδες πελάτες, προσφέροντας διαφανή επέκταση για πραγματικές επιχειρηματικές εφαρμογές. Με αυτή τη συγκριτική δοκιμή, η Oracle και η Sun έγιναν οι πρώτοι προμηθευτές που επιτυγχάνουν τη διεθνή κορυφαία επίδοση απόδοσης TPC-C χρησιμοποιώντας τεχνολογία Flash Storage.

Χρησιμοποιώντας τη συστοιχία Sun Storage F5100 Flash Array, η Oracle και η Sun κατάφεραν να  πραγματοποιήσουν τη διεθνή κορυφαία επίδοση απόδοσης χρησιμοποιώντας οκτώ φορές λιγότερο εξοπλισμό σε σχέση με αυτόν που χρησιμοποίησε η IBM για τη μεγαλύτερη συγκριτική δοκιμή της. Η διαμόρφωση
Oracle-Sun κατανάλωνε τέσσερις φορές λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τη διαμόρφωση της IBM, παρά το γεγονός ότι έτρεχε 26% ταχύτερα. Η συγκριτική δοκιμή Oracle-Sun επέδειξε 16 φορές καλύτερους χρόνους απόκρισης συναλλαγών σε σχέση με τη συγκριτική δοκιμή της IBM. Η Oracle Database 11g σε περιβάλλον Solaris 10 πέτυχε κορυφαία απόδοση με 7,7 εκατομμύρια tpmC (συναλλαγές ανά λεπτό) με κόστος 2,34/tpmC δολάρια.

Η Oracle κατέχει τώρα την κορυφαία επίδοση TPC-C και στις δύο βασικές κατηγορίες – απόδοση(1) και τιμή/απόδοση.

Ασφαλή τα συστήματα πληροφορικής κατά τη διάρκεια της ύφεσης

Η μελέτη, που είναι η μεγαλύτερη στον τομέα της, διεξήχθη από την PricewaterhouseCoopers LLP (PwC) σε συνεργασία με τα περιοδικά CIO και
CSO. Βασίζεται στις απαντήσεις περισσότερων από 7.200 διευθυντικών στελεχών Πληροφορικής από 130 χώρες από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι δαπάνες των μεγαλύτερων εταιρειών για προστασία των συστημάτων πληροφορικής παγκοσμίως προέρχονται από περικοπές στους προϋπολογισμούς, ενώ την ίδια στιγμή πιέζουν τα συστήματα να αποδώσουν.

“Όσον αφορά την Ελλάδα, παρατηρούνται  πιέσεις στις υπάρχουσες δαπάνες υπό το βάρος των οικονομικών συνθηκών. Βραχυπρόθεσμα, απέναντι σε ένα ολοένα διευρυνόμενο ποιοτικά και ποσοτικά φάσμα απειλών, οι Ελληνικές εταιρίες εκτίθενται δυνητικά σε μεγαλύτερο λειτουργικό κίνδυνο και με αντιδράσεις σαφώς κατώτερες του αναμενομένου. Μακροπρόθεσμα, κινδυνεύουν να μείνουν πίσω από τις εξελίξεις.”, τόνισε ο Αστέριος (Stan) Βουλανάς, Partner της PricewaterhouseCoopers στην Ελλάδα.

Mellon Technologies: Διάσύνδεση Skype & Asterisk μέσω της σουίτας UCI της Altitude Software

Το vBox είναι η λύση τηλεφωνικού κέντρου που ανέπτυξε η Altitude Software βασισμένη στο open source λογισμικό Asterisk.

Η διασύνδεση αυτή, θα επιτρέψει στους πελάτες της Mellon Technologies να αποκτήσουν πρόσβαση στους 480 εκατομμύρια χρήστες του Skype σε όλο τον κόσμο, προσθέτοντας το Skype στην πλατφόρμα Altitude uCI του contact center τους, ως ένα νέο κανάλι επικοινωνίας.

Μέσα από τις νέες λειτουργίες του Skype for vBox, η επιχείρηση θα μπορεί να δημιουργεί μεμονωμένους αριθμούς κλήσης ‘χωρίς χρέωση’ και να παρέχει αποτελεσματική υποστήριξη και εξυπηρέτηση στους πελάτες που καλούν το contact center μέσω skype.

“Η αυξανόμενη απήχηση των διαδικτυακών μέσων επικοινωνίας, αποτελεί μια τάση που δεν θα πρέπει να παραβλέψουν οι εταιρείες που θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους πραγματικά ολοκληρωμένη επικοινωνία. Η ευκολία και το χαμηλό κόστος της επικοινωνίας με το contact center μιας επιχείρησης μέσω του Skype, από οποιοδήποτε Skype client, θα προσελκύσει σίγουρα πολλούς χρήστες. Η ικανότητα δρομολόγησης και διαχείρισης αυτών των κλήσεων εντός της επιχείρησης θα προσελκύσει σίγουρα πολλές επιχειρήσεις.” σχολίασε ο Νίκος Κούνουπας, Product Unit Manager της Mellon Technologies.

Ο Χρήστος Τσάγκος προάγεται σε Consumer & Online Marketing Officer

Ο Χ. Τσάγκος κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Microsoft Ελλάς από το Μάιο του 2003. Προηγουμένως, από το 1997 έως το 2003, υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της Intel Ελλάς, έχοντας και την ευθύνη για την εγκατάσταση της εταιρίας στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα. Ο Χ. Τσάγκος είχε ενταχθεί στο δυναμικό της κεντρικής διοίκησης της Intel Corporation στην Ευρώπη το 1995, όπου κατείχε τη θέση του EMEA Director for Networking Products, ενώ προηγουμένως είχε αναλάβει ευρωπαϊκές διοικητικές θέσεις στις Πωλήσεις, το Marketing και την Τεχνολογία, με έδρα το Λονδίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χ. Τσάγκος ξεκίνησε την καριέρα του το 1986 ως Systems Analyst, αναπτύσσοντας συστήματα ελέγχου για την Airbus και την Jaguar. “Ο Χρήστος Τσάγκος διαθέτει ισχυρές ηγετικές ικανότητες και βαθειά γνώση της αγοράς. Η επιτυχημένη του πορεία στην αγορά της τεχνολογίας, αλλά και η σημαντική του εμπειρία στο χώρο θα ενισχύσουν σημαντικά και θα εδραιώσουν την παρουσία της Microsoft στο web, καθώς και στην καταναλωτική αγορά”, δήλωσε ο Ervan Pouliquen, Γενικός Διευθυντής του Consumer & Online Group για την Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη.

Ο Vahe Torossian, Regional Vice President, Microsoft CEE, δήλωσε από την πλευρά του: “Ο Χρήστος Τσάγκος έπαιξε έναν καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της εταιρίας. Στο διάστημα που διατέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς, η εταιρία διεύρυνε σημαντικά τον κύκλο εργασιών της στην Ελλάδα, δημιούργησε το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας προωθώντας την έρευνα και την καινοτομία και διακρίθηκε για 3 συναπτά έτη στο διαγωνισμό Best workplace. Πραγματικά αδημονώ για τις αλλαγές που θα επιφέρει μέσα από το νέο του ρόλο”.

H SingularLogic αποσύρθηκε από τη διαδικασία ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της Ν.Δ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας, “η SingularLogic σε απάντηση δημοσιευμάτων που τη φέρουν να αναλαμβάνει το έργο υλοποίησης της διαδικασίας ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ανακοινώνει ό,τι έχει ήδη – από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου – αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της ανάληψης του εν λόγω έργου, μετά από προσεκτική μελέτη και αξιολόγηση όλων των παραμέτρων διεξαγωγής που της ετέθησαν.