Η DT λανσάρει την πρώτη υπηρεσία της στην Ελλάδα

Η υπηρεσία ονομάζεται Gamesload (www.gamesload.gr) και είναι πλέον διαθέσιμη σε περισσότερες από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, στην αγγλική γλώσσα. Η πλατφόρμα προσφέρει 1500 παιχνίδια για PC, τα οποία ο χρήστης μπορεί να “κατεβάσει” στον υπολογιστή με κόστος από 1,99 έως 49,99 ευρώ.

Στόχος της Deutsche Telekom είναι να αποκτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από την αγορά των online παιχνιδιών, η οποία αυξάνεται με διψήφια ποσοστά, σύμφωνα με έρευνα της PriceWaterhouseCoopers. Ο γερμανικός κολοσσός δεν είχε στο παρελθόν προβεί σε τέτοιου είδους κίνηση, κάτι που αναμενόταν να γίνει μέσω του ΟΤΕ.

ΟΤΕ: Περισσότερα από 1,3 δισ. ευρώ σε δίκτυα & ευρυζωνικότητα

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο 2009 οι πελάτες ADSL λιανικής του ΟΤΕ ξεπέρασαν το 1.000.000. Ήδη, η Ελλάδα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, όσον αφορά στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας.

Σύμφωνα με την τελευταία εξαμηνιαία αναφορά (Ιούνιος 2009) για την ευρυζωνικότητα από το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας, “η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από την Ε.Ε. βαίνει μειούμενη με ορατή πλέον τη σύγκλιση με τα μέσα επίπεδα με την Ε.Ε.-27 προς τα τέλη του 2010”. Η ανάπτυξη του δικτύου ADSL του ΟΤΕ συνεχίζεται σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τον αριθμό των Σημείων Παρουσίας (PoPs), να ανέρχεται σήμερα σε 1485, εκ των οποίων τα 1353 βρίσκονται εκτός Αττικής.

Στα παραπάνω σημεία παρουσίας συγκεντρώνεται το 94% των τηλεφωνικών συνδέσεων της χώρας. Επιπλέον, μέσω της υπηρεσίας δορυφορικού ευρυζωνικού internet και του δορυφόρου Hellas Sat, οι ευρυζωνικές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, η ευρυζωνική διείσδυση στην Ελλάδα στο τέλος του α’ εξαμήνου 2009 ανήλθε στα επίπεδα του 15,63% του πληθυσμού. Ήδη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΤΕ, η διείσδυση της ευρυζωνικότητας (OTE και LLU) αγγίζει το 17,5%. Η ραγδαία αυτή αύξηση που παρατηρείται και συνεχίζεται αμείωτη τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να ανεβαίνει συνεχώς θέσεις στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας. Αυτό φαίνεται και σε πρόσφατη μελέτη της Credit Suisse, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα ξεπέρασε την Πορτογαλία στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας στα νοικοκυριά.

Η Intralot υπέγραψε νέο συμβόλαιο στη Χιλή

To συμβόλαιο έχει 7ετή διάρκεια με δυνατότητα τριών ετήσιων ανανεώσεων. Επιπρόσθετα, τα δύο μέρη συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συμφωνία τους στη Λατινική Αμερική. Η Loteria de Concepciοn, με έτος ίδρυση το 1921, είναι η παλαιότερη λοταρία της Χιλής και έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους διαχειριστές τυχερών παιχνιδιών στη χώρα.  Προσφέρει πληθώρα τυχερών παιχνιδιών, όπως τα KINO, IMAN, Kino5, Raspes, BOLETO, κα, έχοντας λάβει τη σχετική άδεια από το Υπουργείο Οικονομικών της Χιλής.

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intralot, σχολίασε: “Πιστεύουμε πως η Χιλή είναι μία ενδιαφέρουσα χώρα, γεμάτη προκλήσεις και επιχειρηματικές ευκαιρίες. Η χώρα αυτή αποτέλεσε έναν από τους πρώτους σταθμούς του ταξιδιού μας στον κόσμο, καθώς πιστέψαμε από την αρχή στη δυναμική της τοπικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Είμαστε πεπεισμένοι πως μέσω της συνεργασίας μας με τη Loter?a de Concepci?n θα καταφέρουμε να δώσουμε ώθηση στις πωλήσεις της Λοταρίας και να την στηρίξουμε στο ευαγές έργο της και να αναζητήσουμε ευκαιρίες στην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής.”

Η OTEGlobe αναβαθμίζει την υπηρεσία Ethernet

Εγχώριοι και διεθνείς τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι αλλά και πολυεθνικές εταιρείες έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν υπηρεσίες Ethernet προσαρμοσμένες στις εξειδικευμένες ανάγκες τους. Η Υπηρεσία Ethernet Transport της OTEGlobe εξυπηρετεί σύνθετες ανάγκες διεθνούς τηλεπικοινωνιακής κίνησης μεταξύ 2 κόμβων (Point to Point), ενώ η Εthernet VPN (Virtual Private Network) για τη σύνδεση 2 ή περισσότερων σημείων (Point to MultiPoint).

Οι εν λόγω υπηρεσίες υλοποιούνται πάνω από τα ιδιόκτητα διεθνή δίκτυα οπτικών ινών της OTEGlobe, κάνοντας χρήση των ήδη δοκιμασμένων και αξιόπιστων τεχνολογιών MPLS και SDH. Οι υπηρεσίες Εthernet είναι διαθέσιμες από την OTEGlobe στα μεγαλύτερα επιχειρηματικά και τηλεπικοινωνιακά κέντρα της Νοτιοανατολικής και Δυτικής Ευρώπης.

Το επόμενο βήμα στη γεωπληροφορική από την AVMap GIS

Κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς που σχετίζονται με το περιβάλλον, την αρχαιολογία, την εκμετάλλευση γης, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τις χρηματαποστολές, την άμυνα και την ασφάλεια, αξιοποιούν τη δυνατότητα λήψης δειγμάτων αέρα, εικόνων υψηλής ευκρίνειας και βίντεο.

Συνεργασία Wincor Nixdorf & K-Spark γαι τη φυσική ασφάλεια των ΑΤΜ

Το σύστημα συναγερμού και αυτόματου εντοπισμού ΑΤΜ ήδη διατίθεται στην αγορά και πρόκειται να εγκατασταθεί στο σύνολο των ΑΤΜ ελληνικής τράπεζας, μετά την πρόσφατη ανάθεση της σχετικής προμήθειας. Το προϊόν αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος προστασίας των ΑΤΜ από φυσική και ηλεκτρονική επίθεση, με σκοπό την προστασία των ΑΤΜ μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης ύποπτης δραστηριότητας, άμεσης ενημέρωσης των κατά περίπτωση υπευθύνων, καθώς και εντοπισμού των δραστών.

Επιπλέον, μια σειρά από υπηρεσίες (τεχνική υποστήριξη, έλεγχος και εποπτεία για βλάβες, παρακολούθηση 24x7x365, καθώς και συντονισμός των Αρχών και λοιπών εμπλεκομένων) πλαισιώνει την προσφερόμενη λύση με τρόπο που δεν απαιτεί δέσμευση ανθρωπίνων πόρων από τον πελάτη, επιτρέποντας να επικεντρωθεί στον πυρήνα των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, μειώνοντας σημαντικά τα ρίσκα, επιτρέποντας συμμόρφωση με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, και μάλιστα με εξαιρετικά μικρό συνολικό κόστος (TCO).

“Ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης η δράση του οργανωμένου εγκλήματος αναπτύσσει συνεχώς νέες τεχνικές εξαπάτησης του συναλλασσόμενου κοινού των τραπεζών. Έχουμε περιστατικά παραβίασης αλλά και κλοπής ολόκληρου του ΑΤΜ. Η λύση που προσφέρουμε, η οποία λειτουργεί και “προληπτικά” για την αποφυγή αυτών, προσθέτει αξία στο συνεχώς εξελισσόμενο χαρτοφυλάκιο λύσεων ασφαλείας της εταιρίας μας” λέει η Βίκυ Μπασέλα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Wincor Nixdorf στην Ελλάδα.

SAP: Αύξηση των κερδών, μείωση των εσόδων

Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 9% στα 2,51 δισ. ευρώ, ενώ το λειτουργικό περιθώριο της εταιρείας μειώθηκε στο 26,9% από 27,75 το δεύτερο τρίμηνο και 28,4% το 2008. Η εταιρεία επίσης υποβάθμισε τις προβλέψεις για το 2009, καθώς αναμένει πτώση των εσόδων 6% έως 8% από τα 8,62 δισ. ευρώ του 2008, έναντι της πτώση 4% έως 6% που προέβλεπε προηγουμένως.

Η ComSys πιστοποιείται ως Microsoft Gold Certified Partner

Η εταιρεία, πλέον, μπορεί να σχεδιάζει και να εγκαθιστά λύσεις οι οποίες στηρίζονται στον Office Communication Server και γενικότερα σε τεχνολογίες Microsoft. Ο Βασίλειος Γαλάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της ComSys δήλωσε σχετικά: “Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που η εταιρεία μας πέτυχε αυτή τη διάκριση σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας μας με τη Microsoft. Αυτή η πιστοποίηση ενισχύει τη δέσμευση μας στην κατεύθυνση του σχεδιασμού και υλοποίησης λύσεων οι οποίες θα καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε επιχείρησης και οργανισμού, με την αξιοποίηση των Unified Communications”.

Intelli Solutions: Εξαγορά της Gomez από την Compuware

Η Gomez είναι πρωτοπόρος εταιρεία με λύσεις ελέγχου απόδοσης των υπηρεσιών από το διαδίκτυο,  καθώς και software as a service (SaaS), με περισσότερους από 100.000 σταθμούς ελέγχου σε περισσότερες από 168 χώρες. Οι πρώτες επίσημες αναφορές, από αναλυτές του χώρου, όπως η IDC, η EMA και η Aberdeen Group, επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση ενισχύει ακόμα περισσότερα την ηγετική θέση της Compuware στην αγορά του ΙΤ Service Management.