Έργο ηλεκτρονικής τιμολόγησης στο ΔΑΑ από την Information Systems Impact

Η υπηρεσία της I.S. Impact υποστηρίζει τη γρήγορη διακίνηση των ηλεκτρονικών τιμολογίων, με ακρίβεια και με απόλυτη ασφάλεια, την ηλεκτρονική αρχειοθέτηση τους, καθώς και τη δυνατότητα απευθείας εισαγωγής σε μηχανογραφικό σύστημα όλων των τιμολογίων που εκδίδονται προς τους πελάτες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Τα οφέλη  τόσο για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών όσο και για τους πελάτες του (εμπορικές αλλά και αεροπορικές εταιρείες) περιλαμβάνουν τη βελτίωση της διαχείρισης των τιμολογίων, την ην κατάργηση της φυσικής αρχειοθέτησης, τον περιορισμό πιθανών λαθών μέσω της ηλεκτρονικής εγγραφής και τη μείωση του διαχειριστικού κόστους, προωθώντας παράλληλα την εξέλιξη της τεχνολογίας.

H Datamation ολοκλήρωσε έργο Oracle στην Autovision

Το νέο μηχανογραφικό σύστημα καλύπτει εξ ολοκλήρου τις  λειτουργικές ανάγκες της Autovision, από τον προγραμματισμό έως και πλήρη διεκπεραίωση του τεχνικού ελέγχου του οχήματος στο ΚΤΕΟ. Αναλαμβάνει δε και τη συνολική επικοινωνία με τα μηχανήματα ελέγχου και το Υπουργείο Μεταφορών και βασίστηκε στις κορυφαίες τεχνολογίες Oracle Database SE 10g, Oracle Application Server SE 10gκαι Oracle ADF.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Executive Summit της Check Point

Καλεσμένοι της Check Point Software Technologies, αποτέλεσαν Διευθυντικά Στελέχη Πληροφορικής από τον ιδιωτικό & δημόσιο τομέα που παρακολούθησαν ομιλίες με θέμα την ασφάλεια των Δικτύων & του Internet. Βασικοί Ομιλητές ήταν: ο Γιάννης Γκίκας, Sales Manager της Check Point στην Ελλάδα και στην Κύπρο ο οποίος τόνισε ότι η εταιρεία αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς και στις δύο χώρες και επενδύει με νέα στελέχη στην αγορά, προκειμένου να ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των πελατών της.

Ο Πάνος Βασιλειάδης, General Manager της Adacom, η οποία συνιστά τον κύριο διανομέα των προϊόντων Check Point στην ελληνική και κυπριακή αγορά υπογράμμισε ότι η Check Point προσφέρει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας τόσο στους συνεργάτες όσο και στους τελικούς της πελάτες. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του Γιώργου Δελικούρα, Chief Security Officer του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ασφάλεια πλέον αποτελεί ζήτημα μείζονος προτεραιότητας και για τα υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών, οι οποίες πλέον επενδύουν συστηματικά σε τεχνολογίες ασφάλειας.

Keynote Speaker του Summit ήταν ο Shmuel Agi, Regional Director της Check Point Software Technologies  στη Μέση Ανατολή, ο οποίος μίλησε για τις νέες καινοτόμες τεχνολογίες που προσφέρει η εταιρεία γύρω από την ασφάλεια με στόχο την αποτελεσματική ασφάλιση των δικτύων, δεδομένων και πληροφοριών των εταιρειών.

Στα 117 εκατ. ευρώ η δεύτερη προσφορά για τη Wind

Το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς αποτελείται από δάνειο αξίας 117 εκατ. ευρώ με δυνατότητα πληρωμής σε είδος (PIK), με κουπόνι 15% και διάρκειας πέντε ετών, σύμφωνα με την πηγή. Πρόκειται για τη μία μόνο από τις δύο προσφορές που έχουν κατατεθεί για τη Wind Hellas -η άλλη προέρχεται από το μέτοχο Weather Investments, που στην πλειοψηφία του ελέγχεται από τον Αιγύπτιο επιχειρηματία Ναγκίμπ Σαουίρις.

Οι κάτοχοι ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης ανησυχούν ότι οιαδήποτε προσπάθεια αναδιάρθρωσης που αποτιμά την εταιρεία χαμηλότερα από το πρωτεύον χρέος της (senior debt) ύψους περίπου 1,8 δισ. ευρώ πιθανότατα να αποβεί ζημιογόνος για αυτούς. Οι λεπτομέρειες της προσφοράς του Σαουίρις δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, όμως αναλυτές τη θεωρούν ως πιο πιθανή για να ευοδωθεί.

Cosmote: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Zapp στη Ρουμανία

“Η επιτυχής ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά της Zapp αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τον Όμιλο και τη θυγατρική του εταιρεία στη Ρουμανία, καθώς ενισχύει περαιτέρω τη δυναμική της Cosmote στην τοπική αγορά”, δήλωσε ο Μιχάλης Τσαμάζ, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Cosmote. “Έχουμε μπροστά μας πολύ και σημαντικό έργο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η επερχόμενη διαδικασία της ενοποίησης θα μας αναδείξει ως ακόμη ισχυρότερο παίκτη στη ρουμανική αγορά, προς όφελος των καταναλωτών, αλλά και της ίδιας της οικονομίας”, πρόσθεσε.

SingularLogic: Ο Λεωνίδας Κωβαίος Γεν. Δ/ντής Ανάπτυξης & Τεχνολογίας

Η νέα διεύθυνση θα έχει στην ευθύνη της τη διοίκηση των ομάδων ανάπτυξης προϊόντων και λύσεων λογισμικού, καθώς και το συντονισμό των τεχνολογικών επιλογών της εταιρείας, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικής της θέσης και την αύξηση των μεριδίων αγοράς που κατέχει. Ο Λ. Κωβαίος προέρχεται από τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή Λύσεων και Υπηρεσιών του επιχειρηματικού τομέα EnterpriseDIS της SingularLogic και διαθέτει πολυτετή εμπειρία στο χώρο της πληροφορικής από στελεχικές θέσεις.

“Η πλούσια εμπειρία που έχει αποκομίσει ο Λεωνίδας από διευθυντικές θέσεις σχεδιασμού και υλοποίησης ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής, θα συμβάλει καθοριστικά στην περαιτέρω ενίσχυση του ηγετικού προφίλ της εταιρείας σε θέματα ανάπτυξης προϊόντων και αξιοποίησης τεχνολογιών. Η συνεισφορά του από τα νέα του καθήκοντα, αναμένεται να είναι εξαιρετικά ουσιαστική. Του ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία”, ανέφερε o Μ. Καριώτογλου, Chief Technology Officer της SingularLogic, αναφερόμενος στη νέα θέση και στον Λ. Κωβαίο.