Η πρώτη επένδυση θεσμικού σε ελληνική ιστοσελίδα

Η επένδυση πραγματοποιήθηκε μέσω του Oxygen Tανεο Neoventures Α.Κ.Ε.Σ., Venture Capital fund, στο οποίο συμμετέχουν η οικογένεια Ρέστη, το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) και άλλοι ιδιώτες επενδυτές. Η Oxygen Capital διαθέτει συνολικά κεφάλαια ύψους 30 εκατ. ευρώ προς επένδυση σε δυναμικές και εξωστρεφείς μικρομεσαίες Ελληνικές επιχειρήσεις. Η ιστοσελίδα spitogatos.gr αποτελεί την πρώτη επένδυση της Oxygen Capital, αλλά και την πρώτη είσοδο θεσμικού επενδυτή στο χώρο του internet στην Ελλάδα.

H Google εισέρχεται δυναμικά στο χώρο της mobile διαφήμισης

Η εξαγορά αυτή θα ενισχύσει την υπάρχουσα τεχνογνωσία και τεχνολογία της Google στη διαφήμιση μέσω κινητών τηλεφώνων, δίνοντας παράλληλα περισσότερες επιλογές στους διαφημιστές και τους εκδότες σε αυτόν τον νέο και ανερχόμενο τομέα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εν λόγω συμφωνία  θα βοηθήσει την Google στις προσπάθειες της να αναπτύξει πιο αποτελεσματικά εργαλεία για τη δημιουργία, εξυπηρέτηση και ανάλυση νέων μορφών διαφήμισης μέσω των κινητών τηλεφώνων.

Αναπτύσσοντας τη συγκεκριμένη τεχνολογία, η Google αναμένει ότι τα νέα αυτά marketing media θα προσφέρουν σημαντικά οφέλη, όπως: α) Αύξηση της αποτελεσματικότητας των διαφημίσεων μέσω κινητών τηλεφώνων, β) Αποτελεσματικότερη μετατροπή του περιεχομένου των εκδοτών και των προγραμματιστών σε οικονομικό όφελος, το οποίο κατά συνέπεια θα ωφελήσει ευρύτερα τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας και γ) Έκθεση των χρηστών σε πιο “προσωποποιημένες” διαφημίσεις, και εφαρμογές, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την εμπειρία χρήσης του κινητού τηλεφώνου.

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Scicom & Composite SW

H Scicom, με τη σύναψη αυτής της νέας συνεργασίας διευρύνει το φάσμα της δραστηριότητάς της προς την παροχή μιας ενιαίας και ενοποιημένης εταιρικής εικόνας, μέσα από την απεικόνιση εταιρικών δεδομένων. Με το προϊόν Composite Information Server, η Scicom είναι σε θέση να ενοποιήσει δεδομένα από διάσπαρτες και διαφορετικές πηγές και να επεκτείνει τις δυνατότητες ενός Data Warehouse για σκοπούς reporting, μειώνοντας το χρόνο που απαιτείται για την προετοιμασία των εταιρικών δεδομένων.

Η Έφη Ρώσσου αναλαμβάνει Managing Direcor της Atos Origin στην Ελλάδα

Η Ε. Ρώσσου έχει υπάρξει Sales Director της εταιρείας κατά τη διετία 2003 – 2005 ενώ από το Μάϊο του 2005 μέχρι και τον Απρίλιο του 2009 κατείχε τη θέση της Country Manager της CA Hellas. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Country Sales Manager of Financial Services στην HP καθώς και Access Business Group Country Manager στην Compaq Computers στην Ελλάδα. Η Ε. Ρώσσου κατέχει B.Sc. και Master of Science in Systems Control από το πανεπιστήμιο του Manchester – Institute of Science and Technology (UMIST). 

Άλφα Γκρίσιν: Υπογραφή συμφωνίας με την τουρκική Teksan Jenerator

Η συμφωνία προβλέπει την αποκλειστική αντιπροσώπευση, διανομή και παροχή τεχνικής υποστήριξης στην βουλγαρική αγορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών υψηλής τεχνολογίας της Teksan Jenerator από την Alpha Grissin Infotech.Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο επιχειρηματικού σχεδιασμού και της εξωστρέφειας του ομίλου Άλφα Γκρίσιν για επέκταση των δραστηριοτήτων του σε αναπτυσσόμενες χώρες με σημαντικές προοπτικές και για επιτυχημένες συνεργασίες με εταιρείες-ηγέτες στον τομέα τους, δίνοντας έμφαση στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Με τη συμφωνία αυτή, η Άλφα Γκρίσιν “ενισχύει την ήδη επιτυχημένη παρουσία της, από το 2004, στην αγορά της Βουλγαρίας, μέσω της Alpha Grissin Infotech BG AD”.

H Intracom Defence Electronics υπέγραψε σύμβαση 3,8 εκατ. ευρώ

Στo πλαίσιο της σύμβασης, η οποία θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, η Intracom Defense Electronics θα κατασκευάσει επιπρόσθετες μονάδες τροφοδοσίας για το σύστημα πλοήγησης καθώς και συσκευές ελέγχου πεδίου του πυραύλου.
O πύραυλος IRIS-T αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται από διεθνή κοινοπραξία έξι (6) Ευρωπαϊκών κρατών (Γερμανία, Ισπανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ιταλία, Ελλάδα) και αποτελεί ένα νέο, τεχνολογικά πρωτοποριακό πύραυλο αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια επιτυχή διακρατική και βιομηχανική συνεργασία, στην οποία η χώρα μας συμμετέχει ως ισότιμο μέλος από την αρχική φάση σχεδίασης. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι συμβάσεις τις οποίες έχει ήδη ολοκληρώσει επιτυχώς η Intracom Defense Electronics ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ και αφορούν στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών συστημάτων του πυραύλου IRIS-T, οι οποίες ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής στο χώρο των πυραυλικών συστημάτων.

Wind Hellas: Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι δευτερεύοντες ομολογιούχοι

Οι δευτερεύοντες ομολογιούχοι έχουν προσλάβει την αμερικανική δικηγορική εταιρεία Quinn Emanuel για να προσβάλουν τη συμφωνία που επετεύχθη την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία η ιδιοκτήτρια της Wind Hellas, Weather Investments, διατηρεί τον έλεγχο, με αντίτιμο να εισφέρει κεφάλαια στην εταιρεία. Η επίσημη δικαστική διαδικασία πιθανόν να ξεκινήσει στη Μεγάλη Βρετανία ή στις ΗΠΑ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Έξι προσφορές κατατέθηκαν στο διαγωνισμό για το Europass

Ο ακριβής τίτλος του έργου είναι “Προσφορές για Υπηρεσίες ανάπτυξης και υποστήριξης λογισμικού και δικτυακού τόπου για το
Europass” και αφορά στην ανάπτυξη και υλοποίηση τόσο του internet portal όσο και του mobile portal. Η ένωση εταιρειών Netcetera – Zeix προέρχεται από την Ελβετία, η Birlasoft από Μεγάλη Βρετανία και η Managing Innovation Strategy από την Ισπανία. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 793.200 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.