Νέες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο των Η/Υ της HP

Τα νέα προϊόντα είναι τα εξής: α) Επιχειρηματικός υπολογιστής HP Elite 7000- ένας υπολογιστής υψηλής απόδοσης και κορυφαίας παραγωγικότητας που ενσωματώνει τους πρώτους επεξεργαστές Intel® i5 και i7 στον χώρο των επιτραπέζιων επιχειρηματικών υπολογιστών, β) Ο φορητός υπολογιστής HP ProBook 6545b ενσωματώνει την πιο σύγχρονη αρχιτεκτονική επεξεργαστών AMD και τη συνδυάζει με καινοτόμα επιχειρηματικά χαρακτηριστικά, λειτουργίες και επιπρόσθετη αξία, γ) Ευρείες οθόνες LCD HP LA1905wg, HP LA2205wg και HP LA2405wg με προηγμένο εργονομικό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό και δ) Νέες θήκες και καλύμματα προστασίας για τους φορητούς υπολογιστές της HP, συμπεριλαμβανομένων δύο προτάσεων από γνωστούς σχεδιαστές που απευθύνονται στις σύγχρονες γυναίκες επαγγελματίες, η μία με ένα στιλάτο, εξωτερικό περίβλημα από δέρμα

Σε πιστοποίηση του EMC Documentum Record Manager προχωρά η EMC

Για τους οργανισμούς της Ευρώπης, αλλά και για τις πολυεθνικές που έχουν δραστηριότητες στην Ευρώπη, μια εφαρμογή διαχείρισης αρχείων από την EMC, συμβατή με τα πρότυπα MoReq2, θα τους βοηθήσει να ικανοποιήσουν και τις πιο αυστηρές απαιτήσεις αναφορικά με την πληροφορική διακυβέρνηση και τη συμμόρφωση. Μέσα στο επόμενο έτος, η EMC σχεδιάζει να υποβάλλει αίτηση για την πιστοποίηση MoReq2.

Παράλληλα, παρουσίασε την οικογένεια εφαρμογών EMC My Documentum, η οποία επιτρέπει στον καθένα μέσα σε μια επιχείρηση, να αξιοποιεί τις λειτουργίες EMC Documentum enterprise content management (ECM), κατευθείαν από τον προσωπικό του υπολογιστή  χρησιμοποιώντας οικεία interfaces και συνηθισμένες desktop εφαρμογές.

H Algosystems βραβεύβεται για την υλοποίηση του Police on line

Το μέρος του έργου που η Algosystems ως μέλος της Κοινοπραξίας Byte – Algosystems υλοποίησε, αφορά στη δημιουργία πανελλαδικού δικτύου δεδομένων και φωνής της Ελληνικής Αστυνομίας, σε περισσότερα από 1200 σημεία, την εγκατάσταση δύο διπλών  συστημάτων Call Manager υψηλής διαθεσιμότητας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,  για το διαμοιρασμό του φόρτου των τηλεφωνικών κλίσεων τα οποία συνοδεύτηκαν από περίπου 1400 IP τηλεφωνικές συσκευές και την δομημένη καλωδίωση των κτιρίων της ΓΑΔΑ και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. η βράβευση πραγματοποίησε ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας και το βραβείο για την Algosystems παρέλαβε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Γιώργος Σαμπατακάκης.

H Marac επεκτείνει τη συνεργασία της με τον οίκο Fsona στα Βαλκάνια

Το άνοιγμα νέων αγορών στον τομέα αυτό απαιτεί την ευρύτερη ενημέρωση του επιχειρηματικού κοινού για τα πλεονεκτήματα των υψηλής ποιότητας ασύρματων οπτικών ζεύξεων του μεγάλου αυτού ξένου οίκου. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη πιλοτικά έργα σε πολλούς φορείς στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, μεταξύ των οποίων το ιδιαίτερα σημαντικό έργο της Orange Romania. Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι ότι τα προϊόντα και οι λύσεις που προσφέρονται από τον Καναδικό οίκο τα έχουν εμπιστευθεί τα τελευταία χρόνια μεγάλοι φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όπως η Βουλή των Ελλήνων, ΤΙΤΑΝ, Cosmote, κ.ά.

Οι ζεύξεις laser της Fsona, είναι εξαιρετικά εύχρηστες, δεν χρειάζονται άδεια χρήσης ραδιοσυχνοτήτων από την ΕΕΤΤ, είναι εύκολες στην εγκατάσταση και έχουν χωρητικότητα από 155ΜBps έως και 2,5GBps. Τα πλεονεκτήματα αυτά τις καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικές για περιπτώσεις όπου απαιτείται ταχεία ανάπτυξη επικοινωνιακής υποδομής και μεγάλες χωρητικότητες. Επίσης, διευκολύνουν περιοχές όπου δεν υφίσταται καλωδιακή υποδομή είτε η υπάρχουσα έχει καταστραφεί και σημεία που οι οπτικές ίνες  δεν μπορούν να φτάσουν όπως πάνω από ποτάμια, λίμνες, πολυσύχναστους δρόμους κ.ά.

Η Entersoft υλοποίησε νέο έργο ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος

Το έργο αφορά στη συνολική οργάνωση της εταιρείας και της επιτρέπει την κεντρική παρακολούθηση και διαχείριση του δικτύου των καταστημάτων της. Η εταιρεία Κου-Κου αποτελεί την πρώτη σε μέγεθος αλυσίδα καταστημάτων πώλησης παιχνιδιών και ειδών be-be στην Βόρεια Ελλάδα και τη δεύτερη στην επικράτεια, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η δραστηριότητα της εταιρείας είναι αμιγώς εμπορική, διαθέτοντας  39 καταστήματα σε 27 πόλεις καθώς και σύγχρονες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις.

Στόχος της είναι η επέκτασή της και στις μεγάλες πόλεις της Ν. Ελλάδος. Η εταιρεία διέθετε ετερογενή συστήματα λογισμικού, με αποτέλεσμα τις χρονοβόρες διαδικασίες ενημέρωσης και την έλλειψη ουσιαστικής πληροφόρησης.  Προκειμένου να υποστηρίξει τους υψηλούς της στόχους, η εταιρεία επένδυσε στην αναδιάρθρωση του πληροφοριακού της περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας την ομοιογένεια των διαδικασιών και των δεδομένων της, την ταχύτητα και την ασφάλεια στις συναλλαγές, την ευελιξία στη χρήση και την επεκτασιμότητα του συστήματος.

Επιπλέον, το σύστημα εξασφάλισε στην εταιρεία την απρόσκοπτη λειτουργία και την μόνιμη σύνδεση των σημείων λιανικής με τα κεντρικά, καθώς και τον έλεγχο των πωλήσεων με ενοποιημένο σύστημα Loyalty – CRM που λειτουργεί στα ταμεία των καταστημάτων, ενισχύοντας την πελατοκεντρική φιλοσοφία της.

Άλφα Γκρίσιν: Συμμετοχή στη σύσταση εταιρείας στη Βουλγαρία

Η νέα εταιρεία συστάθηκε στα πλαίσια της από 26/09 υπογραφής σύμβασης παραχώρησης συνολικής έκτασης 8.424 στρεμμάτων γης, για περίοδο 30 ετών, στην περιοχή Karnobat στην Κεντρική Βουλγαρία, περιοχή με υψηλό αιολικό δυναμικό, με στόχο την ανάπτυξη και λειτουργία αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 111 MW.

Η έκδοση των αδειών παραγωγής, προϋπολογισμού επένδυσης 155 εκ. ευρώ, αναμένεται εντός του επόμενου έτους. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 100.000 Leva. Υπενθυμίζεται ότι ήδη, από τον Οκτώβριο του 2007, η Άλφα Γκρίσιν έχει προχωρήσει στην από κοινού με τη Deutsche Bank σύσταση της Deutsche Aeolia Α.Ε., με στόχο την ανάπτυξη και εκμετάλλευση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στην SDC τα έργα των Δήμων Κορινθίων και Αντιρρίου

Στόχος του έργου είναι η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του δήμου αλλά και του τρόπου επικοινωνίας των πολιτών με αυτούς. Το συγκεκριμένο έργο συμβάλει επίσης στον περιορισμό των δαπανών του δήμου (αύξηση αποτελεσματικότητας), μέσα από τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών. Με την ολοκλήρωση του παρόντος έργου απλοποιούνται και επιταχύνονται σημαντικές εξωστρεφείς λειτουργίες του δήμου.

Η Δημοτική Πύλη που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου, θα αποτελεί το μοναδικό σημείο εισαγωγής των ενδιαφερόμενων στις υπηρεσίες που έχει αναπτύξει και που θα αναπτύξει μελλοντικά ο δήμος. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 94.462 ευρώ.
Ακόμα, κατακυρώθηκε στην SDC η υλοποίηση του έργου “Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου Παροχής Ασύρματης Πρόσβασης Μέσω Wi-Fi Hot Spots του Δήμου Aντιρρίου”.

Βασικό στόχο του έργου αποτελεί η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και η καλύτερη επαφή της με τις νέες τεχνολογίες και το Διαδίκτυο. Το έργο αυτό σε συνδυασμό με άλλα έργα πληροφορικής σε πανελλήνιο επίπεδο αποτελεί ένα επιπλέον βήμα για την ανάπτυξη και τη διείσδυση των νέων τεχνολογιών στον πληθυσμό. Το τίμημα του έργου ορίστηκε στις 91.900 ευρώ.