Amadeus: Η τεχνολογική καινοτομία βελτιώνει την ταξιδιωτική εμπειρία

Μετά από συνεντεύξεις σε 2.719 επαγγελματίες του ταξιδιωτικού κλάδου και 30 καθοδηγητές γνώμης και ανώτατα στελέχη εταιρειών όπως Kayak, Forrester και Qatar Airways, η έρευνα καταδεικνύει τρία σημαντικά ευρήματα: α) η χρήση του Διαδικτύου έχει ενδυναμώσει τον μέσο ταξιδιώτη και η δυναμική της σχέσης μεταξύ των εταιρειών ταξιδιών και του πελάτη εξελίσσεται πλέον συνεχώς, β) Το 62% όσων ερωτήθηκαν πιστεύουν ότι η ταξιδιωτική εμπειρία είναι έτοιμη να δεχτεί την τεχνολογική καινοτομία. Η ωρίμανση του mobile internet θα δώσει την απαραίτητη ώθηση για την εισαγωγή της καινοτομίας σε όλο το ταξίδι και γ) τα έσοδα των εταιρειών παροχής ταξιδιωτικού περιεχομένου προέρχονται ολοένα και περισσότερο από μια πιο διευρυμένη σειρά προϊόντων και υπηρεσιών.

H Space Hellas συμμετέχει στην Infosystem

Στην 23η Διεθνή Έκθεση Πληροφορικής Τηλεπικοινωνιών και Ψηφιακής Τεχνολογίας Infosystem, μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον περίπτερο (περίπτερο 12, stand 13), η Space Hellas με τη συνεργασία της Cisco Systems θα παρουσιάσει το σύνολο των τεχνολογικών λύσεων που διαθέτει ενώ θα εστιάσει περισσότερο σε: α) Λύσεις εκσυγχρονισμού των Οργανισμών Τοπικής, β) Αυτοδιοίκησης μέσω του ΕΣΠΑ, γ) Λύσεις για Unified Communications, δ) Ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλειας και ε) Λύσεις IT & Storage, Virtualization & IT Monitoring. Παράλληλα, η Space Hellas θα είναι χορηγός και θα συμμετέχει στο 15ο Συνέδριο Πληροφορικής, με ομιλία του Γ. Λαγογιάννη,  Γεν. Διευθυντή της εταιρείας, με θέμα “Νέες τάσεις στις τηλεπικοινωνίες” στη θεματική ενότητα Καινοτόμες Τεχνολογίες και Εφαρμογές.

Ο Χρυσός Οδηγός τώρα και στο iPhone από την ATC

Η mobile εφαρμογή παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις καταχωρίσεις με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας, χάρτη, οδηγίες πλοήγησης προς την εκάστοτε επιχείρηση ή επαγγελματία, ειδικές πληροφορίες και λογότυπο επιχείρησης. Υπάρχει επίσης δυνατότητα αναζήτησης “βάσει εγγύτητας” για εύρεση επιχειρήσεων και οργανισμών γύρω από μια ορισμένη διεύθυνση.

H εφαρμογή διατίθεται δωρεάν σε χρήστες iPhone μέσω του iTunes της Apple. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή βρίσκεται στην κορυφή των 10 free εφαρμογών iphone με τις περισσότερες λήψεις (downloads) στην Ελλάδα και έχει ήδη πάρει εξαιρετικές κριτικές ως προς τη χρηστικότητα της.

H Entersoft εξαγοράζει το 95,38% της Retail@Link

Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 448.881 ευρώ και καταβλήθηκε σε μετρητά.  Είναι η δεύτερη εξαγορά που πραγματοποιεί η Entersoft φέτος, μετά από αυτή της Nova Consulting που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2009.

Με τη συγκεκριμένη εξαγορά, η Entersoft εισέρχεται δυναμικά στην αγορά της ηλεκτρονικής τιμολόγησης (e-Invoicing)  και ηλεκτρονικής ανταλλαγής παραστατικών (e-Ordering) μέσω Internet, καθώς και στην αγορά παροχής λογισμικού εφοδιαστικής αλυσίδας ως υπηρεσία από το διαδίκτυο (Software as a Service). Και οι δύο αυτοί τομείς αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Στο πελατολόγιο της Retail@ Link συμπεριλαμβάνονται γνωστές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου καθώς και προμηθευτές αυτών, στους οποίους η εταιρεία παρέχει τις παραπάνω υπηρεσίες. Ενδεικτικά αναφέρονται τα Super Market Βερόπουλος, Γαλαξίας, “Άλφα Βήτα” Βασιλόπουλος, Carrefour, Σκλαβενίτης, Μασούτης, Ατλάντικ και οι προμηθευτές αυτών Kraft Foods Hellas, Rilken, SCA Hygiene, Bolton Hellas, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, BIC Biolex, Misco Barilla, Agrino, L’Oreal Hellas, Johnson & Johnson, Ελγέκα κ.α.

H Deutsche Telekom εξαγοράζει εταιρείες φιλεξενίας ιστοσελίδων

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών, η εξαγορά υπολογίζεται να ανέλθει σε 275 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Τα εποπτικά συμβούλια των δύο εταιρειών έχουν ήδη εγκρίνει τη μεταβίβαση, αλλά η εξαγορά  πρέπει να εγκριθεί από ρυθμιστικές αρχές, όπως το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Καρτέλ.

H Microsoft εγκαινίασε το κέντρο “Απεριόριστες Δυνατότητες” στην Τρίπολη

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, η Microsoft παρέχει σε άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι μετανάστες, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες, τη δυνατότητα εκπαίδευσης στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή εντελώς δωρεάν.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν, αποκτώντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό εφόδιο για τη σύγχρονη αγορά εργασίας, ούτως ώστε να ενισχύσουν τη θέση τους εντός αυτής.

Τη διαχείριση του συγκεκριμένου προγράμματος έχει αναλάβει το Ελληνικό Δίκτυο Επιστημόνων Πληροφορικής (ΕΔΕΠ), ενώ ο Φορέας Πιστοποίησης ECDL Ελλάς, προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής.

H Intracom IT Services ανέλαβε τρία νέα έργα στη Μέση Ανατολή

Η Intracom IT Services Middle East & Africa ανέλαβε την εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Oracle HRMS για την Arab Bank Plc. Η Arab Bank Plc με έδρα στο Αμάν, Ιορδανία έχει δίκτυο 500 καταστημάτων σε 30 χώρες στις 5 ηπείρους. Η πρώτη φάση του έργου, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2010. Επίσης, η εταιρεία ανέλαβε, σε συνεργασία με την International Golden Group (IGG), την εφαρμογή της σουίτας Oracle E-Business Financials για το Αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων στα ΗΑΕ. Το έργο, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2010.

Τέλος, η εταιρεία ανέλαβε για την Asia Cell, τον μοναδικό πάροχο τηλεπικοινωνιών με πλήρη κάλυψη στο Ιράκ, έργο αποθήκευσης δεδομένων (data storage), προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2009. Τα έργα αυτά επιβεβαιώνουν ότι ο χώρος της Μ. Ανατολής αποτελεί στρατηγικό στόχο του ομίλου Intracom IT Services, και καταδεικνύουν την ιδιαίτερα δυναμική πορεία της Intracom IT Services Middle East & Africa. Σχεδιάζουμε η παρουσία και η δραστηριοποίησή μας στην περιοχή να ενισχυθεί και να επεκταθεί περαιτέρω στα πλαίσια της διεθνούς δραστηριοποίησης του Ομίλου μας”, επισημαίνει ο αν. Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Νικόλαος Λαμπρούκος.